Đavolji advokat u poseti Marinku Magdi

Marinko Magda i posle 17 godina od krvavog pohoda njega i njegove družine, ne prestaje da bude predmet interesovanja javnosti. Osuđen u Mađarskoj na doživotnu robiju, ako i bude pušten pre vremena, čeka ga 40 godina kod nas.

.
Prvi razgovor sa serijskim ubicom, 2002. godine je napravila Anita Silađi, novinar budimpeštanskog lista „Seleši Mai Lap“.

.
– „Kada sam došla u zatvor na dogovoreni razgovor, Marinko Magda se predomislio i poručio da sam uzalud dolazila. Tada sam se poslužila lukavstvom da bih ga privolela na intervju. Dala sam čuvaru jednu fotografiju da odnese Magdi. Na njoj je Magdina rođena sestra sa trogodišnjim sinom koji je po ujaku dobio ime Marinko. Oni žive u Subotici, a Magda nikada nije video svog sestrića. Kada je pogledao fotografiju, pitao je čuvara da li imam još fotografija. Poručila sam da imam, ali da bi ih video mora prvo sa mnom da obavi razgovor za novine. Pristao je.“

.
Marinko Magda je svojevremeno u francuskoj Legiji stranaca bio prvi u džudou, bavio se gimnastikom i važio je za „čoveka od gume“. Višegodišnji boravak u zatvoru načinio ga je tromim i debelim.

Slika

2004. godine, vođa monstruozne družine koja je u Srbiji i Mađarskoj ubila 14 osoba, ponovo je u žiži javnosti naših severnih suseda.

.
Eva Goro, vlasnica radnje „Već korišćeno“ u Kečkemetu, nudi crteže i slike Marinka Magde. Subotički „Džek Trbosek“ je crteže i slike napravio u zatvoru početkom devedesetih. Slike i crteži su 1995. objavljeni u knjizi „Podeljena ličnost“.

. 

Ovih dana o svoj poseti Magdi, priča advokat Slavko Petrić „đavolji advokat“ (brani Sretka Kalinića zvanog Zver). Po njegovim rečima, u Segedinskom zatvoru Čilag, Marinko i dalje slika, vežba i raspituje se šta ima u Subotici. Advokat mu je odneo slike njegovih sestrića koje nikad nije video. Iako nije hteo da prizna, na licu mu se videlo da mu je jako teško. Svoja nedela – ne pominje.KOMENTARI

  1. vladimir kaže:

    moj tata je skoro odraso druzeci se sa marinkom magdom

  2. Anonimni kaže:

    Marinko momak moje bivse devojke

  3. Goran kaže:

    Legija Stranaca

OSTAVITE KOMENTAR

+ 26 = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: