Dead Lake Festival na bis!

Zbog velikog interesovanja, organizatori Dead Lake Horror & Wine Festivala su odlučili da isti produže za jedan dan, pa će u nedelju 17. septembra u bioskopu Abazija kraj jezera Palić biti održan Dead Lake na bis!

Publika će sutra od 20 časova imati priliku da pogleda holivudski horor „Amitivil: Buđenje“(scenario i režija: Franck Khalfoun) sa Dženifer Džejson Li u ulozi majke koja se sa decom useljava u sablasnu kuću. Bel, njena mala sestra Džulijet i njen nepokretni brat blizanac, preselili su se u novu kuću sa svojom samohranom majkom Džoanom, kako bi uštedeli novac i plaćali bratovo skupo lečenje. Ali kada počnu da se pojavljuju čudni fenomeni u kući, uključujući i čudesni oporavak brata i Beline užasne noćne more, Bel počinje da sumnja da joj majka ne govori sve – ubrzo shvata da su se uselili u ozloglašenu Amitivil kuću. U pitanju je novi film iz čuvenog serijala o ukletoj kući, započetog još 1979. godine filmom „Amitivilski užas“, kojeg je pratila kontroverza da je baziran na istinitim događajima.

Od 22h biće prikazan „Holokaust ljudoždera“, kultno ostvarenje Ruđera Deodata, specijalnog gosta festivala i dobitnika  nagrade „Bela Lugoši“, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos horor umetnosti. Nagrada će mu biti uručena večeras u bioskopu „Abazija“.

CannibalHolocaustimpale

Holokaust ljudoždera
„Holokaust ljudoždera“ (1980) jedan je od najkontroverznijih i najbrutalnijih filmova u istoriji, koji je bio zabranjen u preko 50 zemalja. S obzirom na realističnost prizora u filmu, Deodato je nakon premijere bio uhapšen i na sudu je morao da dokaže da su svi glumci živi i da pokaže kako su određeni efekti izvedeni. Deodato je oslobođen optužbi, ali mu je bilo zabranjeno da tri godine radi. Dramaturški i rediteljski film je bio ispred svog vremena kao prvi horor „found footage“ film, čiji su stil kasnije kopirali filmovi kao što su „Veštica iz Blera“ i „Paranormalna aktivnost“. Jedan od najvećih reditelja svih vremena, Serđo Leone, tvrdio je da je film „remek-delo, ali da će Deodato imati ozbiljnih problema zbog njega.“
Deodato je nakon ovog filma dobio nadimak „Gospodin ljudožder“.

Između ova dva filma biće prikazan kratki film „Život po Moskriju“, fantastični omaž kultnom i prerano preminulom reperu Davoru Bobiću Moskriju iz benda Prti Bee Gee. Ovaj kratki film već je stekao kultni status, iako je snimljen pre samo tri meseca.

Traiileri:
Amitivil: Buđenje – https://youtu.be/pCN3Ouo-Hys
Holokaust ljudoždera – https://youtu.be/USSnC-1Oq2g

 KOMENTARI

 1. Megatron kaže:

  Cannibal Holocaust je remek delo i uvek ce biti jedan najboljih filmova italijanske kinematografije. Preporucujem svim uzrastima i nacionalnim manjinama.

 2. Megille kaže:

  Ovakve festivale zbog destrukcije i propagiranje antikrista trebalo bi zabraniti.

 3. stormwatch kaže:

  @Megille

  Megille, ti da zaista znas Boga, isto tako bi znao da je on vec pobedio…davno.

 4. Megille kaže:

  @ stormwatch ,vrati se malo u povijest -on je kada je bio i sam i onda je pobijedio…

OSTAVITE KOMENTAR