Debele obrve su ponovo u modi

Ko se seća kako je rosne obrve imala Madona osamdesetih godina, ili večita devica Bruk Šilds ? Što reče Pantić u Tesnoj koži : „Imala si lepe obrvre – k’o majmun“!

Dobro, to danas izgleda tako ali onda je bilo najnormalnije – obrve kakve nam je majka priroda dala. Nije bilo nekog đubrenja ili slično, samo pustiš  da žive svoj život.

madonna 80s

Mnoge Subotičanke su produžile taj trend i prenele ga nekoliko godina u devedesete. I više od toga, prvu polovinu devedesetih nikako nisu brijale noge i to su ponosno demonstrirale i u gradu i na moru. Neke od boljih mačaka u varoši, na bazenu su se pojavljivale bez „bikini depilacije“ i sve tako i tome slično.

Ako pitate muškarce, mnogima se ovaj fazon sviđao, jedino što je kasnio za svetskim modnim trendovima,  ako je igde i bio trend.

Od tada do danas, došli smo do nemilosrdnog iskorenjivanja dlaka, čak i trajnog. Neke dame su ostale bez obrva pa su ih istetovirale ili ih same crtaju u zavisnosti od raspoloženja. Ako ih nacrtaju visoko, imaju izraz čuđenja ili iznenađenja, a ako su ljute mogu da ih nakose…

Da su slušali starije, čule bi večnu istinu da se moda vraća i da će kad tad opet biti trend DEBELE obrve. Možda i spojene! Modni magazini već uveliko pišu o tome a u ponudi je i nadogradnja.

 

obrve 1

obrve

 

Ne pominju muškarce u toj priči, a mogli bi, jer su primećeni neki koji čupaju svoje.

Ako već treba nešto da se vrati u mušku modu, to bi mogao da bude dugački mali nokat na ruci. Nekad su ga noslili pojedinci, kažu iz praktičnih razloga. Za otvaranje paklice cigareta, napolitanki, za struganje ušiju… Drugi kažu da je to pederski ili odraz primitivizma i neukusa ali ponosni vlasnici malog nokta tvrde da im je on donosio samo uspeh u poslu i u društvu. Možda treba probati. Sada postoji i nadogradnja.

 

 

Lažno je lažno…sve što nije prirodno

worst_yugoslavian_album_covers_21

vosakKOMENTARI

 1. Nataly kaže:

  Debele obrve? Bez depilacija? Znači, em modernije, em ušteda na kućnom budžetu. Ipak mislim da taj "modni trend" neće zaživeti na našim prostorima. 

 2. Usputachni kaže:

  Gde je vosak,

  tu je, zna se

  od sad ima da izgledas

  k'o osureno prase

OSTAVITE KOMENTAR