Dečije pozorište i dalje u problemu

Da Dečje pozorište nema sreće, nema.

Rekonstrukcija ovog pozorišta koje se nalazi u okviru Sokolskog doma (Jadran), traje punih četri godine, a kada će biti završeno još se ne zna. Nezvanično, očekuje se da samo pozorište proradi do 26.12.2010. na dan Dečjeg pozorišta.

Još te davne 2007. iz NIP je izdovjeno 16,2 miliona dinara koji su utrošeni za grube građevinske radove, pa 16 miliona dinara za kupovinu scenske tehnike, da bi nakon toga sve stalo. 2008., Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojilo je 20 miliona dinara ali do danas ta sredstva nisu u potpunosti legla na račun pozorišta. Od predviđene sume izdvojeno je i realizovano 12 miliona, sa kojim su izvođači radova, konzorcijum PBG iz Subotice, i Svetlo teatar iz Beograda, uradili instalacione radove na vodovodu, električne instalacije u tehničkom delu u kom su smešteni garderoba, šivaona, kabine…

Slika
Slika
Trenutni izgled sale Dečjeg pozorišta, u odnosu na stanje pre rekonstrukcije, sama scena je proširena na uštrb sedišta.

Slika
Izgled, gledališta. Osvetljenje i stolice su kupljeni i čekaju završetak radova na električnim instalacijama i plafonu kako bi bili ugrađeni.

Da bi se pozorište doteralo i privelo nameni, potrebno je izdvojiti još 8 miliona dinara za sređivanje električnih instalacija u sali, izadu spuštenog plafona iznad gledališta, i doterivanje foajea. Napomena, u predviđenom roku, foaje će se samo doterati, a njegov planom predviđen izgled će sačekati neku drugu priliku.

Slika
Trenutni izgled foajea

Slika
Planirani izgled foajea

Sredstva se iz Fonda polako dopremaju, "na kašičicu", pa takvim tempom i teku radovi u pozorištu. Običan prolaznik može da vidi samo kamion ispred ulaza sa nadom o velikoj građevinskoj predstavi u samom pozorištu.
SlikaKOMENTARI

  1. coyote kaže:

    Žao mi pozorista, ali očito ono nikada neće biti gotovo do kraja. Čim počne da radi, tu će stati bilo kakva investicija po starom običaju.

OSTAVITE KOMENTAR

69 + = 79

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: