Dečije pozorište osvojilo nove nagrade

Na 47. Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, čiji su domaćini ove godine bili Malo pozorište „Duško Radović“ i Pozorište lutaka „Pinokio“, subotičko Dečje pozorište osvojilo je četiri nagrade sa najnovijom predstavom „Ivica i Marica“.

Glumci - 47. Susreti

Da je beogradska publika sjajno prihvatila subotičku predstavu „Ivica i Marica“ u režiji Todora Valova, a u izvedbi Karmen Bardak, Jasmine Pralije i Branislava Trifkovića govori Nagrada za najglasniji aplauz koju je dodelio Dečji žiri Festivala.

Osim nagrade koju je najiskrenije dodelio dečji žiri, stručni žiri koji su činili prof. Slavčo Malenov, profesor na Nacionalnoj akdemiji za filmsku i pozorišnu umetnost u Bugarskoj, prof. dr Zoran Đerić, teatrolog i v.d. direktor Srpskog narodnog pozorišta i Boris Čakširan, reditelj i kostimograf iz Beograda, subotičkom Dečjem pozorištu dodelio je Nagradu za najbolju scenografiju za predstavu „Ivica i Marica“ koju su izradili saradnici iz Bugarske Iva Gikova i Ivajlo Nikolov.

Ivica i Marica 2

Posebno se na Festivalu istakla mlada glumica Karmen Bardak koja je dobila nagradu Milena Sadžak za najboljeg mladog glumca, dok je njena koleginica Jasmina Pralija u žestokoj konkurenciji osvojila Nagradu za glumačko ostvaranje u predstavi „Ivica i Marica“.

U Malom pozorištu “Duško Radović” nagrade učesnicima ovogodišnjeg trodnevnog festivala svečano je uručio Igor Bojović, predsednik UNIMA centra Srbije i v.d. upravnik Pozorišta “Boško Buha”.

Na Festivalu osim „Ivice i Marice“, odigrana je i predstava “A KIRÁLYKISASSZONY, AKINEK NEM VOLT BIRODALMA” (Princeza bez carstva i bogatstva) u izvođenju na mađarskom jeziku koja je takođe sjajno primljena od beogradske publike. Predstavu Dečjeg pozorišta Subotica “A KIRÁLYKISASSZONY, AKINEK NEM VOLT BIRODALMA” u režiji Sentecki Zite izveli su Budanov Sloboda Marta, Fridrik Gertruda , Gal Elvira, Kočiš Endre, Kalo Bela, Sič Hajnalka i Vereš Imelda.

Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije su republička manifestacija i svake godine se održavaju u drugom gradu koji ima lutkarsku scenu. Festival je prilika da se predstave najznačajnija ostvarenja profesionalnih lutkarskih pozorišta iz prethodne sezone.

Predstavu „Ivica i Marica” subotička publika imaće priliku da pogleda u nedelju, 11. decembra u 11.00 časova u Dečjem pozorištu Subotica, a dan pre, 10. decembra u 11.00 časova biće izvedena njena „bliznakinja” predstava JANCSI ÉS JULISKA na mađarskom jeziku isto u režiji Todora Valova. Obe predstave namenjene su uzrastu iznad 4 godine.KOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Daj nezavitlavajte! 70% posetioca su vam deca koja umesto nastave dolaze u pozoriste organizovano! I placaju vam ulaznice!

 2. deki kaže:

  @Pajo legendo..izvoru mudrosti ovih krajeva i legendo ulice.
  Cestitam ti na komentaru i na opazanju da deca organizovano idu u pozoriste jer si sa ovim rasvetlio dugogodisnju misteriju jer dosada niko nije znao kako deca idu u pozoriste.
  Neverovatan nacin opazanja,jer deca bi sama sa ulice trebali da ulaze u pozoriste narocito mladji oni od 5-6 godina.
  Ne razumem zasto neki ljudi komentarisu nesto sto ne moraju i zasto moraju te isto da pljuju.
  U gornje navedenom textu niko ne kuka i trazi pare nego je vest pozitivna i lepa.
  Molim te Pajo prosvetli nas sta je uznemirio tvoju dusu i sta te je u ovom textu iziritiralo toliko da si morao da napises ovaj komentar koji nema veze sa gornjim textom. Molim te otvori nam dusu….

OSTAVITE KOMENTAR