Dečje pozorište nastavlja saradnju sa Segedinom

Saradnja Međunarodnog festivala pozorišta za decu iz Subotice i Pozorišta lutaka “Kever Bela” iz Segedina, započeta maja prošle godine godine kroz projekat CUL-TOUR u okviru IPA programa za prekograničnu saradnju Srbija-Mađarska, nastavlja se tokom februara.

U utorak, 8. februara, u 15h biće otvorena izložba subotičkog Dečjeg pozorišta u Segedinu (u Pozorištu lutaka „Kever Bela“). U pitanju je izložba lutaka, kostima i umetničkih fotografija, koje su samo deo celokupnog repertoara Dečjeg pozorišta, a odnose se na vremenski period od 1980. godine do današnjih dana. Izložba će biti otvorena do 23. februara.

Takođe, 28. februara biće otvorena zajednička izložba dvaju pozorišta (Dečjeg pozorišta iz Subotice i Pozorišta lutaka „Kever Bela“ iz Segedina) u galeriji Otvorenog univerziteta u Subotici.

Previđeno je da projekat traje trinaest meseci i u tom periodu obuhvati već održano, sedamnaesto (16-22. maja 2010), i predstojeće, osamnaesto izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici (15-21. maja 2011), a u okviru njih reprizu subotičkog Festivala u Segedinu kao i gostovanja segedinskog Pozorišta u Srbiji. Pored togatokom prve polovine 2011. godine u planu su izložbe, okrugli stolovi i lutkarske radionice za decu i pozorišne stvaraoce.

Slika

Cilj projekta je podsticanje međuregionalne, ali i šire, međunarodne kulturne saradnje u oblasti pozorišnog stvaralaštva za decu, poboljšanje transkulturne cirkulacije umetničkih dela i interakcije među stanovnicima pogranične oblasti kako bi se produbio osećaj zajedništva, obogatili kulturni sadržaji i društveni život i stvorile nove mogućnosti razmene.

Nosilac projekta je Otvoreni univerzitet iz Subotice kao izvršni producent Međunarodnog festivala pozorišta za decu, dok je Pozorište lutaka “Kever Bela” partner sa mađarske strane.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 84 = 90

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: