Deo štranda pod snegom

Da su se radnici "Javornika" malo više potrudili i potpuno razmontirali Ženski štrand, naslov ovog teksta bi bio: "Jedino se štrand ne beli".

Ako se kuća gradi od temelja, onda se ista ruši od krova, pa su radnici nakon ograđivanja gradilišta, krenuli sa skidanjem crepa da bi mesec dana nakon toga razmontirali kompletan srednji deo objekta. Nažalost, sneg koji neprekidno pada poslednjih par dana, zaustavio je radove, pa će se na demontažu preostalog dela objekta sačekati da "vremenske neprilike" postanu "vremenske prilike".

Slika

U veoma kratkom vremenskom roku se može uraditi posao demontaže, koji uzgred rečeno predstavlja najjednostavniju fazu rekonstrukcije. Nakon toga će uslediti vađenje postojećih šipova, da bi usledio deo radova na postavljanju novih šipova koji treba da nose budući štrand. Da se ne bi ponovila situacija da štrand ponovo počne da tone, ovaj posao se mora uraditi krajnje oprezno i kvalitetno.

Slika

Slika

Slika

Nedaleko od štranda na poslednju tranšu sredstava u visini od 90 miliona dinara čeka Velika terasa. O njenoj sudbini se na žalost (ili sreću) ne odlučuje u Subotici već u Beogradu, gde se čeka rekonstrukcija Vlade, nakon čega će se saznati ime novog ministra u Ministarstvu ekonomije iz kojeg bi trebalo da se izdvoje sredstva za završetak radova. Da li će Velika terasa imati sreće i dobiti ta sredstva ili će se sačekati neka nova Vlada i nova građevinska sezona, ostaje da vidimo.

SlikaKOMENTARI

 1. Gost kaže:

  ako sam dobro razumela mozda se terasa ne zavrsi ove godine. da li je to tacno? drugde pricaju da ce se investicije nastaviti bez obzira na smenu Dinkica.

 2. djomla kaže:

  Sredstva zvanično nisu obezbeđena. Obezbeđena su sredstva za Ženski štrand tako da tu nema bojazni i za jedan krak kanalizacije u Vikend naselju. Velika terasa još nije dobila sredstva kao ni druga faza rekonstrukcije Velikog parka što u prevodu znači, nastavak popločavanja parka. Čim saznamo nešto, a to se sigurno neće desiti dok se Vlada ne rekonstruiše, javljamo.

 3. djomla kaže:

  Tokom demontaže Ženskog štranda…

  Slika

  Slika

  Slika

  Slika

  Slika

  Slika

 4. Duqi kaže:

  Jel to obelezavaju daske da svaku vrate na svoje mesto?
  Samo se nadam onda da nece i to na kraju da nestane kao na pozoristu :)

 5. djomla kaže:

  Da, svaka daska se obeležava i vraća na svoje mesto. Koliko sam upoznat dobar deo dasaka će biti promenjen, po nekim procenama on ide i do 30%.

 6. dragan320 kaže:

  Mađarski "Aquaprofit" gradi velnes centar i hotel u Bečeju – Za razvoj banjskog turizma 30 miliona evra
  04.03.2011. | eKapija

  Prepoznavši mogućnosti za efikasno i višenamensko iskorišćenje geotermalnog potencijala, termalnih i lekovitih voda Karpatskog basena, kompanija "Aquaprofit" i opština Bečej su odlučile da na obali reke Tise izgrade banjski kompleks.

  Kako je izjavila Eva Čabi iz opštine Bečej, u prvoj fazi biće izgrađen moderni velnes centar kapaciteta 300.000 do 400.000 ljudi na godišnjem nivou, kao hotel sa 200 kreveta u kategoriji 4 zvezdice. Vrednost prve faze je 30 miliona evra.

  Kako je rekla, o drugoj fazi još nemaju informacije, kao i o tome kada bi gradnja trebalo da počne. Zemljište je, kaže naša sagovornica, obezbeđeno.

  Sporazum o saradnji između Vlade Vojvodine i Ministarstva za nacionalnu ekonomiju Republike Mađarske i Deklaracija o zajedničkim namerama između opštine Bečej i "Aquaprofit" AD iz Mađarske biće potpisani danas.

  Opština Bečej i "Aquaprofit" izgradniće banjski kompleks osnivanjem konzorcijuma.

  POZDRAV CELOJ EKIPI KOJA VODI RACUNA I DIZE PRASINU OKO PALICA… POGLEDAJTE KAKO RADE OZBILJNI ….

 7. djomla kaže:

  Za primer, nema šta.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 44 = 50

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: