Mjuzikl „Tri“


Event Details


Novosadski „Viva Dance Academy“ : Izvešće mjuzikl „Tri“ u Narodnom pozorištu u Subotici ( scena Jadran )

 

tri-mix-2

 

Centar savremene umetničke produkcije “Viva Dance Academy” iz Novog Sada, predstaviće priču o tri mlade balerine iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Predstava na jedinstven način govori o raspadu Jugoslavije, mladim ljudima i deci rata 90- tih, ali i  odnosima tr balerine, odlasku u Ameriku, sukobim, izazovima i životnim izborima.

– Šta se desilo sa generacijom mladih balerinama tih godina rata?
– Da li su balerine uspele u Njujorku?
– Da li se sukobi nastavljaju i van granica Balkana?
– Šta nas tera da se vratimo na Balkan?
– Da li se volimo?
– Da li praštamo?
Odgovore na ova pitanja daje “Viva Dance”…

Ove godine proslavlja tri decenije postojanja i još uvek važi za najtrofejniji plesni centar u državi čiji rad je daleko poznat i van granica Srbije. Do sada je “Viva Dance Academy” izvodio nekoliko mjuzikla o važnim ženama iz istorije kao što su Isadora Duncan, Mileva Marić Eintein i druge. Uigrana ekipa izvodi svoje predstave po mnogim značajnim festivalima i manifestacijama u Srbiji gde su i nagrađivani.

Plesna predstava u 11 činova inspirisana je istinitim događajima. Režiju i scenario potpisuje Ivan Vanja Alač.  Gledaoce očekuje pravo uživanje, jer će uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vide više od 50 mladih plesača Viva Dance Academy (Novi Sad) i Megablast (Hrvatska), ali i njihove specijne goste plesače i pevače.

tri-mix-1

Glavne uloge poverene su balerinama – budućim glumicama. To su: Sara Baljak u solo ulozi Srpkinje, Nikolina Janković u solo ulozi Hrvatice i Elena Tamindžić u solo ulozi Bosanke.  Najzaslužnija za realizaciju svih songova je najbolja novosadska pevačica koju imamo Svetlana Palada i kojoj smo neizmerno zahvalni na saradnji sa Kaliopi i Gibonnijem.

Predstava je nastala kao projekat koji je produciran pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije tokom 2023. godine pod nazivom “Umetničkom igrom kroz Srbiju”KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: