Deset Subotičanki u dresu Srbije okitilo se srebrom

Od 22.3. do 25.3.2022. u Beogradu je održano IIHF Svetsko prvenstvo III Divizija B grupa za žene, na kojem je po prvi put na ovom zvaničnom takmičenju učešće uzela i ženska reprezentacija Srbije. Na ovom okupljanju su, pored domaćina, učestvovale Estonija, Izrael i  Bosna i Hercegovina. Igralo se po principu „svako sa svakim“, a naše devojke su ostvarile skor od dve pobede (Izrael i Bosna i Hercegovina) i jednog poraz (Estonija), i tako zauzele drugo mesto i okitile se srebrnom medaljom.

Ove devojke su svoj debi na IIHF sceni strpljivo čekale i gradile poslednjih desetak godina, jer su bile prve koje su krčile taj put i pripremale se za nešto u šta su verovale da može da se dogodi po prvi put u istoriji srpskog hokeja na ledu. Važno je takođe napomenuti da je naša ekipa bila ubedljivo najmlađa na ovom prvenstvu jer su sve devojke u rasponu od 15 do 20 godina, i samim tim one se nalaze na samom početku svojih reprezentativnih karijera.

Dres reprezentacije Srbije na ovom takmičenju je nosilo čak deset Subotičanki, koje su svoje prve korake na klizaljkama napravile u školi klizanja i školi hokeja HK „Spartak“, a to su: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Sekulić Elena, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Vaštag Ivett, Stantić Sara, Gladić Petra, Rac Sabo Hanna i Popov Jovana.

Koliki je bio doprinos subotičkih devojaka na ovom prvenstvu govori i podatak da su na sve tri utakmice proglašene najbolje igračice bile iz našeg grada (Popov Jovana Vs Estonija, Vaštag Ivett Vs BIH i Rac Sabo Lilla Vs Izrael), što dodatno pokazuje koliki se akcenat u HK Spartak posvećuje razvoju i popularizaciji ženskog hokeja u Srbiji.

 

suboticasport.comKOMENTARI

 1. S&S kaže:

  Bravo cure

 2. Pepi kaže:

  Jos da imamo ledenu dvoranu sta bi bilo onda !!! Svaka cast cure !!!

 3. Gligorije kaže:

  Eeee Subotico gradu sportova…. Ima puuno malih i velikih hokejaša jako dobrih ali mi smo grad tj Klub koji ima leda praktično samo dva meseca, dok ostali hokejasi iz okruženja u nasoj drzavi imaju 8 meseci led.
  To govori koliko su nasi hokejasi dobri
  A i naš grad Sportova…..strasno, jadno bedno ali bitno da se klinče da smo grad sportova…. A obican šator hala s ledo grad evo ne može da izvoji i napravi…… Žalosno…. I onda nastaje tp, da se hokejaši preseljavaju da zive u Ns……

 4. balfacan kaže:

  Treba naravno napomenuti, pošto se u članku nekoliko puta pomenuo GRAD Subotica, da je isti taj grad prošle godine pomogao ovaj klub sa 0 (NULA) dinara kada su se delile gradske pare sportskim klubovima.
  Ovaj grad ne zaslužuje da se pomene odakle su ove devojke, i kojim mukama treniraju u SPORTSKOM GRADU… a kad se ostvari rezultat, onda su svi SUBOTIČANI!
  Sramota za vlast…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 61 = 63

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: