Deseti “Protest protiv diktature”.

Na subotičkom centralnom trgu je održan i deseti “Protest protiv diktature”.

protest subotica april 2017 (7)

Okupljeni, uglavom mladi, ocenili su da je Srbija postala “smetlište Evrope” i da se stanje u državi “može opisati u tri reči: orobljavanje, osiromašenje i migracija”.Demonstranti su uzvikivali “Vučiću, lopove!”, i nosili transparente “Subotica – budi se”, “U svakom porazu, ja sam video deo slobode, i kad je gotovo, za mene znaj, tek tad je počelo”, “Ne dozvolite drugima da vam ruše snove! Nisu ih oni ni gradili”, i “Vučko priča najbolje viceve”.

Za sutra je najavljen protest ispred zgrade Narodnog pozorišta u 19 časova.

Protesti su održani i u drugim gradovima Srbije.

 

BetaKOMENTARI

 1. djordje kaže:

  A zašto niste stavili barem jednu fotografiju sa desetog protesta? Već je i vas sramota a? 😉

 2. Megatron kaže:

  Dragi studenti, sledece godine ce biti verovatno parlamentarni izborni pa budite onda ovako aktivni kao sada. Ove demonstracije smaraju.

 3. Mina kaže:

  Bilo ih je ukupno 30-tak.i dobro je sto je tako,vecina je shvatila da ih neko pokusava iskoristiti,pa odustali.

 4. Beee, beee... kaže:

  Da i ovoga puta cilj opravdava sredstvo kojim se služe organizatori, očigledno je po mešanju “baba i žaba”! Jer, kakve veze imaju, socijalni aspekt (inače prisutan decenijama unazad), i zahtevi “večitih studenta” sa navodnim muljanjem sa glasovima, osim da se “Vlasi ne dosete” i izađu u što većem broju?!

 5. Nenad kaže:

  Prestanite više sa tim glupostima da mogu normalno da prošetam gradom sa decom popodne. Treba da vas je sramota, ruglo ste ovog lepog grada i ometate normalan život svojih sugrađana. Sram Vas bilo…hajde malo da radite nešto, proleće je, poslovi u dvorištu, bašti i polju u punom jeku. Jeste li probali nekada da se oznojite i pošteno zaradite neki dinar ili znate samo da kukate kako Vam ništa nije dobro. Sramota!

 6. Lajčo kaže:

  Šetnja sa decom popodne? O čemu ti to? Sigurno si nešto pobrkao. Da nisi bio na ovom vašaru da maziš ovce?

 7. Lenin kaže:

  @Nenad “Jeste li probali nekada da se oznojite i pošteno zaradite neki dinar…”?,
  A vi gospodine Nenade?Mislim oznojeno i pošteno.Jer da zarađujete,to je fakat.

 8. Lenin kaže:

  Evo jedan primer,kako se može doći do “malo” dinara bez i malo znoja.Pošteno!
  http://www.blic.rs/vesti/politika/odbili-da-daju-donaciju-dragici-osetili-moc-nikolica-kako-su-upropastavana-preduzeca/e2yjxbs

 9. S&S kaže:

  @Nenad
  Nisam primetio da si se žalio da nemožeš normalno šetati sa decom, posle one invazije autobusa na Suboticu, kada je i deo grada bio zatvoren za gradjane Subotice. Da ne kažem da su izgazili i travu gde bi se deca mogla igrati na miru.

 10. ćira kaže:

  Osim vas sa ovog sajta vise nikog u gradu ne interesuju ovi protesti…u proslom izvestaju ste pojedinacno citirali neke ucesnike,sad bi komotno mogli uzeti izjavu od svih ucesnika koliko ih je malo…mrzim ovo mrzim ono hoću opet zute na vlasti privilegije i to je to…

 11. . kaže:

  E SAD LEPO SVI PLJUNITE U SAKE UZMITE TOLJAGE PA U MARTONOS.Da vidimo koliko brinete o narodu.

 12. Lenin kaže:

  @. “E SAD LEPO SVI PLJUNITE U SAKE UZMITE TOLJAGE PA U MARTONOS.Da vidimo koliko brinete o narodu.”
  Kako da ne?Treba da delujemo umesto ove nesposobne vlasti.Slutim,da bi na kraju ispali krivi lokalno stanovništvo,a ne ti kosovski skipetari tamnijeg tena,koji terorišu građane.Vi sa niknejmom “.”,krenite prvi,pa kad vidimo da imate ptencijala za učinak,možda se pridružimo i mi.Dotle…

 13. Vesko kaže:

  @ ćira i ostali, onima koji su se dobro “napasili” za vreme sps-a i drugih vladavina, pa i ove vlasti, smetaju protesti mladih, kao i onima koji su dobro osigurani dobrim zaposlenjem raznim partijskim vezama, isto kao i onima koji su postali neki nazovi bizmnismeni, a pre 20-30 godina nije imao pas za cega da ih ujede. Zato takvima netreba zakon o poreklu imovine, dugo obecavan i najvljivan a sada naglo zaboravljen.

 14. Anonimni kaže:

  sramota za suboticane , politiziraju po kafanama a ne bi izasli zbog svoje dece i buducnosti grada , ovako ce nas grad pojesti mrak kovi dolazi sa Vucicevim potezima , a i mnogo naprednjaka koji su se malo osilili finansijski izlaze u Madjarsku i otvaraju sigurnije biznise !
  Samko nqapred , kada zadnji krene van na Horgosu neka ugasi fenjer , jer tu vise ni struje biti nece !
  Pojesce arapi , migranti i romi doseljeni sa Kosova !

 15. Nenad kaže:

  @Lajčo. Nisam bio na vašaru, moja deca vole da trčkaraju po onom krugu u centru, da se igraju na igralištu i da jedemo kokice, između ostalog. A što se ovaca tiče, ima puno gadjivih na ovce sve dok ne dospeju na tanjir i sto, onda gadljivost prelazi u krkanluk. Ja se takvih gadim.
  @Lenin. Za mene ne brinite, probao sam i svaki dan isprobavam. Pošteno! Oznojano! Od ujtru do uveče. I moja supruga i više od mene. I podižemo troje divne dece a zahvaljujući radu ne moramo da kukamo i molimo nego sami steknemo. I nema boljeg osećaja nego kad deci pružimo ono što smo pošteno stekli!
  @S&S. Nisam primetio, bio sam na radnom mestu. Za travu mi jeste krivo ali oporaviće se a nadam se da će ti koji su je izgazili steći malo više kulture.
  Hvala.

 16. Mina kaže:

  @Nenad Meni setaci ne smetaju,,kreste ispod prozora “izadjite napolje”,to smeta roditeljima sa malom decom.Treba ih “parkirati”tamo gde su bili autobusi,da Vas podsetim,samo 1.dan.Ovako ce ce se smuciti Suboticanima, a postici nista nece.

 17. zorandjala kaže:

  Lenkin Sta je prpa ti ides samo na sigurno.Kada je ovako nesto u pitanju tebi prvom guzuca vidi pete.A storm vec kreno iz bundesa.

 18. Lenin kaže:

  @Nenad Kaže se:papir trpi sve.Prvo šetate sa decom popodne,posle šljakate od ujutro do uveče.I sad treba da vam verujem?Ma ajde bre.
  @zorandjala Lenkin? Bio sam Lenkin u tinejdžerskim danima.Lenka je bila sisata,guzata i 80+kusur kila.Cedila me kao Muhamed Ali protivnike.
  Nisam imao nameru da bijem kosovski boj.To sam fol pisao kamaradu “.” da krene.A slutim da ni heroj nije krenuo,kao ni Storm.
  @Mina Koja još nije esplodirala od težine naprednjačkog ulagivanja.Nije mi odgovorila na pitanje:Ko je Franjo?
  http://kepkezelo.com/images/tjfwbimj03mlhpiz8m3y.jpg

OSTAVITE KOMENTAR