Devize u menjaču

Zaplene deviza su gotovo svakodnevna pojava na našim graničnim prelazima, uprkos manjoj fluktuaciji putnika i stalnim apelima Uprave carina da se gotovina iznad 10.000 evra mora prijaviti, kao i u bilo kojoj od država EU, odakle dolazi najveći broj putnika, koji to, iz samo njima znanih razloga, ne čine.

Slučaj koji se dogodio rano jutros na prelazu Horgoš zaslužuje pažnju, ne samo stoga što se radi o sumi od preko 53.000 evra, već pre svega zbog toga što je taj novac bio sakriven u prostoru menjača i fabričkoj šupljini prtljažnika.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „audi“ nemačke registracije, kojim su ka Turskoj putovala dvojica 20-godišnjih državljana Nemačke turskog porekla.

Prilikom uobičajene konverzacije sa carinicima obojica su rekla da nemaju ništa za prijavljivanje.

Da to ne stoji, ispostavilo se već na početku detaljnog pregleda automobila, kada je u prostoru iza zaštitne plastike menjača pronađeno 20.000 evra.

Potom je sakriveni novac pronađen i u prtljažnom prostoru i to ispod police u fabričkoj šupljini, gde se nalazilo još 33.050 evra.

Krijumčarene devize su zajedno sa putnicima i automobilom preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

RTVKOMENTARI

 1. NO COMENT kaže:

  No comment-u sledecem saopstenju sastaviti ili izmisliti neku josh bolju vest-kad neko ovo cita ispada da dolazi do diskriminisanja ranacionalnosti i drugih drzavljana

 2. NO COMENT kaže:

  Smislite neku bolju vest za sledece saopstenje ispada da na prelazima vrse diskriminaciju svih drugih drzavljana koji nisu srpski -pa ih sve vise iz EU zaobilaze srbiju i odlaze na hrvatske i rumunske carine.u jednoj recenici -trebalo nam je njihovih 53hiljade € i njihov noviji audi a svako normalan se pita pa hoce li im novac i auto ikad biti vracen posto su nemacki drzavljani ?.ionako ne putujem van srbije pa, no comment.

 3. Pera kaže:

  Sloboda podrazumeva NEOGRANIČENJE. Ograničenje u prekograničnom transferu KEŠA je u funkciji NAMETANJA bezgotovinskih transfera. Kešu je teško nametnuti bezbroj pljačkaških NAMETA.

  Monopol na pljačku od monopola na sve je trajna težnja “nadrase”.

  Slamarice, ćupovi…

OSTAVITE KOMENTAR