Devojčica (7) iz Subotice čeka lečenje u Italiji

Iva je veliki borac i svojom energijom nam svima daje snagu, kaže Snežana Zvekić, majka male Ive (7) koja boluje od leukemije i neophodna joj je transplantacija koštane srži koja treba da se uradi u Bolonji.

iva sa majkom snezanom

Za lečenje male Subotičanke u inostranstvu, koje košta najmanje 90.000 evra, do sada je raznim humanitarnim akcijama prikupljeno i donirano 35.000 evra, zbog čega je potrebno u što kraćem roku sakupiti još 60.000 evra.

iva

Hrabroj devojčici je bolest dijagnostifikovana u aprilu, a roditeljima je rečeno da je za ulazak u kliniku i početak traženja donora neophodno da uplate polovinu od 90.000 evra, mada taj iznos nije konačan.

Ivina majka Snežana je zahvalna svima koji su do sada organizovali humanitarne susrete za njenu devojčicu. Kaže da je sama procedura lečenja komplikovana i da će tek po uplati biti tražen donor, nakon čega će uslediti i transplantacija. Ovu vrstu lečenja najčešće prate dodatne komplikacije i zato italijanski stručnjaci roditeljima ne mogu da garantuju koliki će biti ukupni troškovi.

– Iva prima terapiju na Odeljenju onkologije Kliničkog centra Vojvodine. Imala je jaku infekciju i komplikacije sa kateterom, ali je sada dobro. Vesela je i ojačala je. Vreme provodimo u Roditeljskoj kući u Novom Sadu, što Ivi prija – kaže Snežana Zvekić.

U akciju za pomoć devojčici uključio se veliki broj Subotičana. Čak su i Ivini drugari iz vrtića u parku prodavali limunadu kako bi prikupili novac za pomoć. Sutra će u Dečjem pozorištu biti organizovana humanitarna akcija u kojoj će nastupiti učenici Osnovne škole “Raičević”, koji će izvesti “Adađo” iz baleta “Don Kihot”, dok će glumci ovog pozorišta izvesti predstavu “Don Kihot”.

Kako pomoći

Za pomoć Ivi se može poslati SMS na broj 3030 sa tekstom 201, dok za donacije iz Švajcarske treba poslati “human201” na broj 455. Porodica Zvekić ima namenski račun putem humanitarne fondacije “Budi human – Aleksandar Šapić” i dinarske uplate se primaju na 160-449162-17, dok je devizni račun 00-540-0001653.8 (IBAN RS35160005400001653850).

 

BLIC

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 4 =