Devojčice iz Subotice se izborile za ženski hokejaški tim

Posle dugogodišnjeg strpljivog rada i treniranja, hokej klub “Spartak, po prvi put u istoriji grada i naše zemlje, formirao je čisto žensku ekipu sastavljenu od devojčica i devojaka iz Subotice.

Rame uz rame sa muškom ekipom, devojke su se prvo izborile za svlačionicu u svom klubu, a zatim su i dokazale da podjednako dobro kao i momci vladaju ledenim terenom, čime su ispisale nove stranice istorije sporta kao prvi ženski hokejaški tim u Srbiji.

Njih dvadesetak danas sa ponosom predstavlja ekipu “Spartak girls”.

-Iskreno, hokej mi je sada najvažniji. Važniji mi je i od škole – kaže jedna od polaznica “Spartak girls”.

Većina njih je prve korake na ledu imala pre desetak godina, kada su se upisale na klizanje, a interesovanje za hokej pojavilo se već nakon nekoliko sati provedenih na klizaljkama.

-Zainteresovala sam se za ledene sportove, pa sam pokušala prvo klizanje, trener je video taj neki karakter u meni, pa me je pitao da li sam zainteresovana za treniranje hokeja i tako je počelo. U početku nas je bilo samo dve devojčice – priča polaznica.

Sa samo dve devojčice počela je i priča o ženskom hokeju u Subotici i Srbiji.

– Kod nas u “Spartaku” smo uočili da su devojčice veoma talentovane i da imaju motoriku neophodnu za hokej. One su same preuzele inicijativu i pitale da li bi mogle da trenitaju hokej. Ja sam u početku bio skeptičan, nisam bio baš siguran, međutim, kada sam prvu sezonu odradio sa njima video sam da je to nešto zaista sjajno i da na kraju krajeva ima ogoroman potencijal kod nas – kaže trener “Spartak girls-a”.

Svaki trening je novi izazov za ove devojčice, posebno jer treniraju sa muškim timom. Za sada je Subotica grad sa najviše devojčica koje treniraju hokej, a kada se brojčano uvećaju i u drugim gradovima, moći će da se osnuje i ženski nacionalni tim.

Do tada ove hrabre mlade devojke imaju poruku za sve devojčice, a to je da uvek slede svoje srce i da uvek rade ono što žele.

Kurir sportKOMENTARI

 1. Navijačica kaže:

  Bravo devojčice i devojke .Samo napred trenirajte, navijamo za vas.

 2. Snežana Šarčević Vračarić kaže:

  Bravo. Pozdrav za Taru.

 3. Mister No kaže:

  Hajrá lányok. 🙂

 4. Dex kaže:

  Jos samo da gradski očusi naprave i klizalište kakvo deca zaslužuju. Džaba nam talentovane dece. Džaba nam svega ako imaju samo 3 meseca godišnje leda. Sramota je da deca koja pobedjuju protivnike koji imaju više od njih leda, neki i celu godinu, nemaju uslove za treniranje. Da roditelji nisu pisali peticiju za led verovatno ga ne bi imali uopšte ove godine. Bravo deco…

OSTAVITE KOMENTAR

14 + = 18