Dežurstva tokom uskršnjih praznika

Gradska uprava i Uslužni centar, sutra i u ponedeljak neće raditi.

Na Veliki petak i drugog dana Uskrsa, ambulante na Beogradskom putu, na Karađorđevom putu, na Segedinskom putu, u Malom Bajmoku, na Paliću, u Bajmoku i u Čantaviru, radiće  od 7 do 20 časova. U istom terminu, radiće i odeljenja ginekologije i pedijatrije i Razvojno savetovalište u Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece. Stomatološka služba će raditi od 7 do 19 časova, a ATD od 7 do 14.30. Ostalim danima, organizovano je  dežurstvo  u Službi za hitnu medicinsku pomoć i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru.

Tokom predstojećih uskršnjih praznika, apoteka u Gradskoj kući dežuraće non-stop, a sutra i u subotu, od 8 do 13 časova će biti dežurne i apoteke na Prozivci, u Čantaviru i u Bajmoku. Sutra će, u istom terminu, dežurati i apoteka u Tavankutu, a u subotu, od 8 do 12 časova, biće dežurna i apoteka kod Mlečne pijace.

Maxi i Roda za uskršnje praznike rade po ustaljenom radnom vremenu. Trgoprometovi objekti će sutra i u subotu raditi uobičajeno, oni koji rade nedeljom, taj dan će raditi do 12 časova, a u ponedeljak će svi biti otvoreni do 14 časova.

Pijace u nadležnosti JKP „Subotičke pijace“ –Mlečna, Zelenac, Teslino naselje i Kvantaš, sutra rade od 6 do 13 časova, u subotu od 6 do 15 časova, dok će u nedelju i ponedeljak biti otvorene od 5.30 do 13 časova.

Autobusi JP „Suboticatransa“ će od sutra do 9. aprila, saobraćati prema redu vožnje koji važi za radni dan, bez đačkih polazaka. Međumesna linija Subotica-Bačka Topola-Novi Sad, neće saobraćati u navedenom periodu. Međunarodna linija Subotica-Segedin neće saobraćati od sutra do utorka, a međunarodna linija Feketić-Subotica-Segedin će saobraćati po redu vožnje za vreme uskršnjih praznika.

Sutra i u ponedeljak, pošte kod Željezničke stanice, u Bolnici, u Rodi, u Mišićevu i na graničnim prelazima, radiće uobičajeno, u objektu Univerexporta na Bajskom putu od 7 do 13.30 časova, a u Policijskoj upravi i u Sudu, u skladu sa radnim vremenom ovih ustanova. Pošta u Prvomajskoj ulici će raditi do 15 časova, a pošte prekoputa supermarketa 024, na Karađorđevom putu, u Aleksandrovu, Malom Bajmoku, Zorci, u MZ Željezničko naselje, Prozivci, Radijalcu, Paliću, Bajmoku, Čantaviru, Novom i Starom Žedniku i Ljutovu, radiće do 13 časova. Pošte u Gradskoj kući, Bikovu, Bačkim Vinogradima, Đurđinu, Kelebiji, Šupljaku, Tavankutu i Hajdukovu tokom prazničnih dana neće raditi. Sve pošte koje rade subotom, na Veliku subotu rade uobičajeno.

JKP „Čistoća i zelenilo“ će tokom uskršnjih praznika odvoziti komunalni otpad iz domaćinstava, osim u ponedeljak. Drugog dana Uskrsa, komunalni otpad će se odvoziti samo iz MZ Kelebija. Gradska deponija će raditi uobičajeno, a blagajna preduzeća neće raditi. Od 1. aprila, gradska deponija će tokom cele nedelje raditi od 6 do 20 časova.

 

TV SuboticaKOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  Jesam katolik, ali nisam za NERAD, pogotovo o trošku budžeta, koji, da se ne ponavljamo, znamo odakle se puni.

  Bila su nekad lepa vremena, kada su svi slavili sve i odlazili jedni kod drugih na slavlje, ali…Po slovu Zakona o radu, koji je usvojen da bi se dodvorilo velikim kapitalističkim poslodavcima, iliti TIRANIMA, verski praznici se proslavljaju RADNO. Prema tome, poslodavac može da da slobodne dane (ali ne mora) u uvom slučaju katolicima, a ostali bi trebali da rade.

  Šta će nam zakoni, ako ih vlast prva krši?

 2. Bunjevac kaže:

  Na kalvariji se pojavio neki manijak kojeg su morali oterati.

 3. Pajo kaže:

  Pa nemogu da verujem! Godisnje mi 11 meseci odnose smece a naplacuju mi 12 meseci odnosenje! U ponedeljak idem do ombucmana!

 4. Pajo kaže:

  BA@
  Tako je ni za slavu netreba davati slobodan dan i to je verski praznik!
  https://www.paragraf.rs/praznici-neradni-dani-2018-srbija.html

 5. Pajo kaže:

  Ba@
  Zamisli u ekipi tri paravoslavce i tri katolika! E sada jedni su odsutni a posao staje jer nema vozaca i dva majstora samo tri pomocna radnika koji nemaju pristup alatu i materialu! Ili cistoca ima vozaca a radnika na utovaru samo jedan! Ili nema vozaca i ima dva radnika koji utovaraju!

 6. (ba)laban kaže:

  @Pajo

  Nisam baš mislio da ne treba dati ljudima slobodan dan da proslave svoje praznike. Smatram da ne treba verske praznike da NERADNO proslavlja CELO Javno preduzeće, iako nisu svi te vere, a ni Zakonom nije propisano da se određeni verski praznik proslavlja NERADNO.

  Nema tu nikakvog međuverskog ili međunacionalnog trvenja, nego je red da se poštuje Zakon, pogotovo od strane onih koji su ga doneli.

OSTAVITE KOMENTAR