Dinkić danas i o bazenima

Kako saznaje sajt Grad Subotica današnju posetu Subotici, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, će iskoristiti i pozabaviti se i drugim problemima ovog grada. Na njegovu inicijativu, sutra bi trebao biti potpisan ugovor kojim bi Subotica dobila sredstva u iznosu od 590 miliona dinara potrebnih za završetak kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi. Time će Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u finansijskom smislu pomoći Fondu za kapitalna ulaganja APV koji je još pre tri godine na sebe preuzeo obavezu finansiranja ovog projekta, ali koji tokom ove godine nije uspeo da izdvoji sredstva za nastavak radova.

Slika

Pomoćnik gradonačelnika Jasmin Šečić je tokom juna meseca podneo kandidaturu Ministarstvu za završetak ove investicije, nakon čega je Ministarsvo prihvatilo projekat i odlučilo se za ovaj potez. Rokovi za izgradnju bazena su odavno probijeni pa novo prognoziranje nije najzahvalniji posao, ali ukoliko bi se dogovor ispoštovao i ukoliko bi se radovi nastavili još tokom ove jeseni, SRC "Dudova Šuma" bi se mogao okončati do maja 2012 godine.

Arhiva:
I bazeni čekaju bolja vremena
Bazeni u ovoj godini
Kompleks zatvorenih bazenaKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, pomoćnica generalnog direktora Fonda za razvoj RS Goranka Popović i direktor Fonda za kapitalna ulaganja APV Momčilo Milović potpisali su ugovor o završetku radova na izgradnji kompleksa bazena "Dudova šuma".
  Subotičani čekaju više od deceniju i po da se ova investicija završi. Ugovorom je određeno da će grad dobiti novac koji je neophodan za završetak radova i to 590 miliona dinara. Pored toga, u protekle dve i po godine Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine uložio je još 90 miliona dinara za radove. Ministar životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić istakao je da je nastavak radova na Subotičkom bazenu prvi projekat koji će biti realizovan u skladu sa Zakonom o pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize.

  Autor: lena
  Tom prilikom, Snežana Samardžić Marković je istakla da je Subotica grad sportova i pored bazena uskoro će se izgraditi i Nacionalni trenažni centar za stoni tenis. Ministarka je dodala da uskoro treba da počnu i radovi na renoviranju stadiona FK “Spartak».

 2. Subotičanin kaže:

  Ako je G17 stao iza toga sad će veroavatno i da ga završe.

 3. Markes kaže:

  Nemojte preterivati. Mnogi su i pre obecavali pa se to izjalovilo.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: