Dinkić najavio razvoj kongresnog turizma

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić najavio danas da će na leto biti završeni i radovi na rekonstrukciji “Ženskog štranda” na Paliću. Time će se zaokružiti sve planirane investicije Republike, Pokrajine i Grada Subotice u tom turističkom centru, rekao je on na otvaranju Kongresnog centra “Velika terasa” na Paliću.

 

Istakao je je da je obnova Velike terase, koja ima istoriju dugu čak 101 godinu, zadatake države i dug prema njenim graditeljima.

 

Dinkić je rekao da je sa predstavnicima Vlade Srbije počeo da pomaže obnovu tog velelepnog zdanja još od 2006. godine za čiju sanaciju iz budžeta izdvojeno 550 miliona dinara.

 

“Imajući u vidu u kakvom je stanju bio Palić pre osam godina, zaista bi bilo sramota za našu generaciju da smo pustili da objekti propadaju i zato smo svi zajedno učinili napor da vratimo sjaj ‘Velikoj terasi’ i Paliću”, rekao je on.

 

Dinkić je kazao da Subotica i Palić postaju ozbiljno mesto za kongresni turizam i da je na tom polju potencijal Srbije između 50 i 100 miliona evra.

 

“Srbija je trenutno vodeća zemlja u regionu kada je reč o kongresnom turizmu, jer se 80 odsto svih događaja održava u Beogradu. Do sada je to bilo samo u Beogradu, a mi ćemo sada pomoći da i ‘Velika terasa’ uđe u mapu destinacija i da ovde boravi zaista veliki broj stranih i domaćih turista”, rekao je on.

 

Dinkić je istakao da je plan u narednom periodu da Srbija privuče još stranih investitora kako bi uložili u izgradnju dodatnih kapaciteta na Paliću.

 

Kako se navodi u saopštenju, ukupna ulaganja Ministarstva finansija i privrede u Suboticu i Palić, kada je reč o infrastrukturi, kreditima i subvencijama, iznose oko 550 miliona dinara. U centralnoj zoni Palića, u okviru Velikog parka, nalazi se niz objekata namenjenih odmoru i uživanju. Za projekat rekonstrukcije Ženskog štranda iz budžeta republike izdvojeno je oko 73 miliona dinara.

 

Beta, MondoKOMENTARI

 1. Dragana kaže:

  Ne volim Dinkica ali skoro dami je zao sto im se raspao odbor u Subotici pred izbore kada vidim sta je sada doslo na vlast

 2. Perun kaže:

  Bas me uzbudjuje taj kongresni turizam!! Dakle, mesto da uzivamo u lepoti dama koje svoje obline prepustaju letnjem suncu pored obale jezera. Imacemo cast da gledamo zadrigle politicare i biznismene, bas lepa zamena. Hvala gsn Dinkicu

 3. Mr IKS kaže:

  Bio u cetvrtak na pomenutom objektu,kao posetilac prezentacije novog
  romana D.Prcica. Prezentacija OK. Objekat? Daleko od OK! Sala nema resenu
  ventilaciju. Sanitarni cvorovi po kapacitetu nedovoljni. Uz to, normalno i zapuseni!

  Sta je sa kuhinjom, restoranom, podrumskim prostorijama i …?

  Zasto vec jednom ne prekinemo sa “otvaranjima …”, ciji su ciljevi,
  politicke promocije ?! Po meni, objekat je i dalje-gradiliste, i verovatno
  radovi jos nisu tehnicki primljeni, odnosno, objekat nema upotrebnu dozvolu!?

  vOLIO BIH,DA ME NEKO ISPRAVI! 

 4. Sinsia kaže:

  Gospodine Perun,

  Uz dužno poštovanje, kongresni turizam je dobra stvar i nije namenjen samo za političare i biznismene već i za druge branše (od poljoprivrede do IT-a). Kada bi Subotičani bili malo drugačiji i shvatili koliko posećivanjem jedne konferencije mogu da unaprede svoje znanje, upoznaju nove ljude (prošire svoje veze), onda bi se verovatno svi veći dogođaji u Srbiji, pored Novog Sad, Beograda, Niša održavali i u Subotici ili Paliću.

 5. Ivan kaže:

  Ova sala nije klimatizovana, nema nikakvu ventilaciju. To su osnovni zahtevi za bilo kakav ozbiljan dogadjaj.
  Kako oni misle da rese taj problem, otvaranjem prozora? 

 6. JimmyQ kaže:

  Ja se samo bojim da će se ovde svi naslikavati, a da će objekt ostati nedovršen kad im dosadi!

OSTAVITE KOMENTAR