Direkcija za sramotu grada

„Shoppi“ je otovren 17.marta, ali još uvek nije izgrađena raskrsnica na Segedinskom putu.

Izgradnja „Shoppi“ retail parka je počela 1.jula 2015. godine, lokacijska dozvola je dobijena ranije, a urbanistički planovi su izrađeni još pre. U Direkciji za izgradnju grada su imali sasvim dovoljno vremena da zatraže sve neophodne dozvole sa republičkog nivoa, da predvide neophodna sredstva i da ceo posao urade na vreme – krajem prošle godine. Međutim, radovi se obavljaju veoma traljavo.

Na dan otvaranja

Shhopi raskrsnica

Danas

direkcija za izgradnju grada

Pored toga što su imali sasvim dovoljno vremena, Direkcija za izgradnju grada je imala i dovoljno kapaciteta jer je prošla godina bila jedna od najlošijih, sa najmanje realizovanih projekata od osnivanja ove ustanove.

Šta se dešava u Direkciji za izgradnju grada? Ovo javno preduzeće je nekada bilo nosilac u razvoju grada, danas malo rade, i to što rade rade pogrešno, nesavesno i uz velike propuste.

– izgradnja kružnog toka na raskrsnici Majšanskog puta i 51. divizije bez adekvatnog trotoara.

– veomla loša realizacija popločanja trotoara oko Gradske kuće.

– greške pri postavljanju autobuskih stajališta sa jednojezičnim tablama.

– probijanje rokova za rekonstrukciju spomenika „Svetog trojstva“.

Zamislite da je 2010. godine otvoren Metro Cash&Carry bez izgrađene raskrsnice. Bio bi to skandal ispraćen velikim pritiskom medija i javnog mnenja. Tadašnji gradonačenik Vučinić bi crvenio pred kamerama. Danas, kao da su svi navikli na propuste i kašnjenje u radovima, niko da postavi pitanje – koliko ćete još raditi tu raskrsnicu?KOMENTARI

 1. B. Buljovcic kaže:

  Odličan tekst. Žuti su naspram ovih cvijece.

 2. tt kaže:

  kako se radi ova raskrsnica to je sramota,sužavanje puta umesto da su prosirenje napraviliu prema shopiju i put ostavili bez sužavanja,bojim se da ovako nećemo dugo čekati na tragediju dao bog da gršim

 3. bac vranje kaže:

  Gospodo sta se vi razumete u napredne metode u gradjevinarstvu?!?!? 😀

 4. Megatron kaže:

  Da Djomla u pravu si, ali ovako je vec 15 gdina i vise. Kada su za vreme vlasti DS-a gradili kruzni tok kod kireske, isto tako su zaboravili do dan danas da naprave trotoare. Tek su nedavno napravili kao neko stajaliste za putnike koji cekaju bus. I taj njihov nerad se nastavlja i dan danas, mi se kao lozimo kao sad cemo da glasamo za ove ili one pa ce biti bolje a zapravo uvek je isto.

 5. Mauzer kaže:

  Sta i da ocekujemo sve stranacki zaposljeni direktori,rukovodioci…. i jos nesposobni. Al mismo jos gori slusamo njihova obecanja aj sto su obecanja vec i lazi da su nesto uradili a svi znamo da nisu.Prvo kad se mi malo opametimo pa uzmemo motku i udri onda se moze ocekivati nesto bolje al dotle nista.Svi se nadamo da ce nam biti bolje posle izbora al ovde je ona stara sjase Kurta da uzjase Murta

 6. dejan kaže:

  shoppi mi manje vise ni ne smeta ali to da je ceo grad zatvoren p sandora ,bajnatska , .b radica ,losinjska itd imam osecaj da neko zaje….ava ..

 7. punisher kaže:

  pa šta??? cela država tako funcioniše 😀
  kasnimo samo jedno 300 godina na svim nivoima, a premijera je sramota kako nam dobro ide 😀 😀 😀 ma od naše države nikad neće ni biti ništa normalno, bilo ko da dodje na vlast. Ja sam prestao da se nadam, stvarno nema smisla. Jedino ako opet dodje neki bravar ili neko sličan i za primer ne obesi par funkcionera. A i onda će biti samo „možda“

 8. Bilo ko kaže:

  Koga jos interesuje raskrsnica kad su se pare uzele za glavni projekat. Tu nema dosta para da uzmu odbornici i da ostane za raskrsnicu.

 9. Anonimni kaže:

  sta je tu vest? takvi smo i takvi cemo ostati. za vijeke vjekova.
  prava vest bi bila da je sve uradjeno kako treba, na vreme, kvalitetno i po povoljnoj ceni.
  mada, onda se ne bi zvalo „vest“ vec „čudo“. a takva čuda se u ovoj zemlji ne dogadjaju.

 10. Ivica kaže:

  O ovome mnogima pričam već par godina unazad, a sada polako svi počinju da razumeju…

  Uvek se radilo sporo, nikad neću zaboraviti kružni tok u keru koji se gradio pola godine, ali je bilo i dosta svetlih primera, dovoljno je da se prisetimo rekonstrukcija ulica Braće Radić, Dimitrija Tucović, rekonstrukcije E-5 puta, bazena i šetališta na Prozivci, rekonstrukcije magistralnog toplovoda i mnogih drugih… ništa to nije išlo brzo kao u nekim razvijenim zemljama, ali je išlo barem 5 uta brže i organizovanije od ovoga što se danas radi.

  Danas se po 2-3 godine najavljuje postavljanje podzemnih kontejnera, po 2-3 godine radi projektna dokumentacija i za najmanje projekte, godinu dana im je trebalo da izaberu izvođača za nastavak izgradnje pozorišta i umalo da izgube obezbeđena sredstva, gradonačelnik prošle godine pompezno najavio rekonstrukciju javnih toealeta, a ni od toga ništa, na kolovozima se apsolutno ništa ne radi, već par godina se ne radi ni postzimsko saniranje udarnih rupa, ne rekonstruiše se ni jedna jedina fasada u centru, zelena fontana je postala tabu tema, o obilaznici i sličnim većim projektima ne vredi ni trošiti reči. A onda i ono malo što urade, urade pogrešno. Prosto su NESPOSOBNI.

  PS Odličan naslov, u par reči u potpunosti ilustruje trenutno stanje u gradu.

 11. Stipan kaže:

  Zuti nisu znali da asfaltiraju ulicu za vreme vladavine i rezima. Pred prosle izbore rekli su da ce nam asfaltirati ulicu a sve da bi glasali za njih. Na kraju nisu ji asvaltirali ulicu vec samo pobacali sut. Sramota i ponizavajuce i bez obraza.
  A i sta ce vam raskrsnica iovako je taj sopi uzasno los malo radnji hrane nigde pre bih isao uvek u szeged ili ns ili bg nego ovde da obidjem 5,6 radnji sa preskupom robon. A u szegedu uvek imate akcije i do 80posto popusta.
  A ako vam treba ta raskrsnica toliko uzmite sami pa napravite nemojte samo d ahejtujetw vec pomozi te.

 12. televizor kaže:

  @punisher

  kakav bravar pa sad je grobar

 13. Mister No kaže:

  ,, Prijo moja kako ćemo , prijatelju lako ćemo „.- Bora Drljača

 14. Subotičanin kaže:

  Tako je to kad dođeš na vlast silom, po svaku cenu, pa se svetiš većini koja te nije izabrala.
  Uzgred, projekat je garniture na vlasti da se Subotica „somborizuje“ (svede na recimo grad tipa Sombora, ne omalovažavam već iznosim činjenice), tj. što bi rekli, „uspori to malo, brate, mnogo im je to još…“

 15. STeve kaže:

  90% sto si napisao je pun pogodak.
  Za Vucinica si se klasicno politicki ispalio, jer izmdju ostalog ovo nije stanje od pre koju godinu nego 10-15…

 16. stormwatch kaže:

  Napred DS! Dok je DS bio na vlasti Subotica se radila, gradila i civilizovala a i penzije su bile na mestu! Sada neki matorci shto krkaju babe prete gubitkom penzija ako ne bude izabran Vucic. NAPRED DS! NAPRED DEMOKRATE!

 17. vikler kaže:

  kaako ce sada omladina da juri nocu 200 na sat??/ sramota!!!

OSTAVITE KOMENTAR