Direktor Subotica-transa tvrdi da je istakanje otpadne vode u zemljište obustavljeno

Ljubisavljević kaže i da o istakanju nije znao ništa, da zemljište nije zagađeno i da je posredi loša višedecenijska praksa koja je sada okončana

Direktor Subotica-transa, Dejan Ljubisavljević, izjavio je danas za Vesti024.rs da je istakanje otpadne vode iz taložnika u tom preduzeću obustavljeno i da je posredi višedecijska praksa o kojoj on nije bio obavešten nakon dolaska na mesto direktora, ali da zemljište u koje je otpadna voda istakana ipak nije zagađeno.

Podsetimo, iz dopisa Marka Aničića, koji je u Subotica-transu tada bio zadužen za bezbednost na radu, vidi se da je Aničić prvog aprila prošle godine obavestio rukovodstvo Suboitca-transa da je 23. marta te godine ispran taložnik u kom je, kako Aničić tvrdi, bilo otpadnog ulja i hemikalija koje se koriste za pranje autobuskih delova.

Aničić je tom prilikom poslovodstvo upozorio da separatori, posredstvom kojih ulje treba da bude razdvojeno od vode, u Subotica-transu ne rade, priloživši snimke, do kojih redakcija portala Vesti024.rs došla, a koji, prema Aničiću, svedoče da su u taložniku prisutne mrlje od otpadnog ulja.

Ljubisavljević tvrdi da je u taložniku u vreme ispiranja i istakanja bila isključivo voda kojom su autobusi prani i ništa više.

Ipak, Ljubisavljević kaže da je odlučio da se otpadna voda iz taložnika više ne istače u zemljište, kao što je bila praksa, već da se otpadna voda odlaže na propisani način.

Na pitanje zbog čega tek sada to čini i zašto prošle godine nije uvažio Aničićev dopis, Ljubisavljević je odgovorio da je odluku da se otpadna voda više ne istače u zemljište doneo odmah nakon što je pročitao Aničićev dopis, ali pisanu odluku koja bi to posvedočila nije priložio.

Podsetimo, Aničić je, osim o problemu istakanja otpadne tečnosti u zemljište, poslovodstvo Subotica-transa upozorio i da je u tom preduzeću, u najmanje dva navrata tokom protekle dve zime, sagorevano otpadno ulje radi grejanja prostorija, čiji je produkt sagorevanja navodno kancerogen.

Aničić je naveo da je tokom zime 2021/22. u Subotica-transu sagoreno oko 2,6 tona otpadnog ulja i da je približno tolika količina otpadnog ulja sagorena i prošle zime.

Ljubisavljević ove navode nije komentarisao.

Sa urednikom Vesti024.rs dogovorio je da na pitanja o višestruko uvećanim računima za kupovinu tečnosti „AdBlue“ i ostalim temama, kao što je pitanje sagorevanja otpadnog ulja, odgovori detaljno početkom septembra, kada će urednik sa njim ponovo razgovarati.

 

Vesti024.rsKOMENTARI

 1. Sub kaže:

  Marko Anicic je posten i cestit covek!

 2. Maksima kaže:

  Ljubisavljevic najveci lazov. Kad ce vec da ga smene?

 3. Anonimni kaže:

  Po svim parametrima, Ljubisavljević nije sav svoj. Glavno pitanje je što ga kao takvog Bakić i Pastor prisilno drže tamo? Šta oni znaju što mi ne znamo? Čoveku očigledno nije dobro, a nije ni nama zbog toga. Taj će , kada prođe zlatno doba ,negde svakako odležati, zdravstvena ili popravna ustanova je jedina nedoumica. Može i zajedno.

 4. Bele kaže:

  Marko nedaj se,nemoj samo ko Beban da prodjes.

 5. Anonimni kaže:

  E ako je on reko postenjacina i covek loji nikad nije slagao onda je tako

 6. Brudaaaa kaže:

  Hahahaha

 7. Ena kaže:

  Ala vam ovaj Ljubisavljevic bruka stranku…

 8. 024 kaže:

  Kako da bude smenjen ..kad je Bakicev covek..sta je direktor i kompamija uradili i nikom nista..politicari NE odhovaraju prema zakonu.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 88 = 89

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: