Direktora Radio Subotice optužuju za mobing

Deo redakcije Radio Subotice, među kojima je i glavna urednica, optužio je vršioca dužnosti direktora Ljubišu Stepanovića za mobing nad zaposlenima i da preti novinarima. Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije su danas osudili loš odnos prema urednicima i novinarima Radija Subotice.

 

Oni su u saopštenju naveli da se Stepanović neprestano meša prvenstveno u rad redakcije na srpskom, da omalovažava novinare, poziva ih na "informativne razgovore", preti otkazima, određuje šta treba, a šta ne treba objavljivati što je dovelo do atmosfere u kojoj je zamalo izbila i tuča između direktora i novinara.

 

radio subotica_logo

Dodali su da je vršilac dužnosti glavne urednice tog radija Ljiljana Elek u više navrata gradonačelniku Jeneu Maglaiju i članu Gradskog veća zaduženom za informisanje Otu Bušu skretala pažnju na ponašanje Stepanovića, ali su joj oni odgovorili da je njegovo imenovanje za direktora deo koalicionog sporazuma.

 

Radio Subotica, redakcije na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.

 

Stepanović je za v.d. direktora izabran 20. februara ove godine, kao kadar Socijalističke partije Srbije.

 

Deo subotičke javnosti optuživao je Ljubišu Stepanovića da je tokom 1990-ih godina bio nacionalista i ratni propagandista, koji je u studio svojevremeno kao gosta bio doveo i Željka Ražnatovića Arkana.

 

Novinarska udruženja najavila obraćanje međunarodnim organizacijama.

 

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuju ponižavanje i zlostavljanje urednika i novinara Radija Subotice od strane Ljubiše Stepanovića, v.d. direktora ovog medija kojem je osnivač lokalna samouprava, saopšteno je iz ova dva novinarska udruženja.

 

U saopštenju se dodaje i da će NUNS i NDNV pružiti kolegijalnu i pravnu podršku novinarima i urednicima koji su danas optužili v.d. direktora subotičkog radija za mobing i najavljuje da će o tome biti obaveštene i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom medijskih sloboda.

 

" Iako je činjenica da su pojave kao što su cenzura, autocenzura i kršenje profesionalnih standarda prisutne u mnogim medijima u Srbiji, NUNS i NDNV upozoravaju na činjenicu da su mediji u vlasništvu države i lokalnih samouprava ovim pojavama direktno izloženi, jer se ovi mediji među strankama na vlasti dele kao politički plen", ističu iz novinarskih udruženja.

 

Tako je, dodaje se, i v.d. direktora Radija Subotice imenovan na predlog Socijalističke partije Srbije, a na osnovu koalicionog sporazuma stranaka koje čine vlast u Gradu Subotici.

 

U saopštenju se ocenjuje da i slučaj Radija Subotice govori o izrazito lošem položaju novinara u Srbiji, kao i da je neophodno napraviti valjana sistemska rešenja koja će, sa jedne strane, omogućiti izlazak države iz vlasništva nad medijima, a sa druge, onemogućiti da u postupku privatizacije medije kupe tajkuni vezani za političke stranke.

 

BETAKOMENTARI

 1. Miki kaže:

  Jadna radio Subotica a toni radi li radi …hahahahaha al smo jadni

 2. No komment kaže:

  Napokon neki su rekli da je dosta od mobinga, trebalo bi i u bolnici da zdravstvene sestre urade isto, situacija je i tamo jako žalosna.

 3. Neša kaže:

  Radio Subotica je prošlost i to odavno ali greškom, bolje rečeno nakaradnim upravljanjem medija, i dalje postoji na štetu mnogih drugih medija koji su bili bolji, kvalitetniji, slušaniji i zapaženiji a koji su na silu pogašeni. 

  Ona je medijski i društveni višak koji ne služi onom zbog koga i čega je osnovana i samo pravi materijalnu, obrazovnu, informativnu, intelektiualnu i svaku drugu vrstu štete.

  Ljiljana Elek je osoba koja se ne libi da krši novinarske kodekse i zakone ali pored toga je neko ko je zadužen za "uređivanje" programa i koga je neko nekada postavio na tu veoma odgovornu funkciju i zbog čijeg imenovanja se deo profesije srami.

  To što se zaposleni žale na novog direktora ništa ne čudi jer su na Ljubišu Stepanovića kivni od prvog dana od kada je počeo da radi u radiju krajem 80.-tih godina i NIKADA nije bio prihvaćen od strane jednog dela zaposlenih ali i jednog dela lokalne samouprave. O čemu je zapravo reč dovoljno govori da bundžije zaštitu traže od NUNS i NDNV, separatističkih "novinarskih" udruženja finansiranih i instruisanih spolja i odvojenih od matičnog UNS.

  Radio Subotica bi u savremenom društvu bila proglašena za medijski otpad i kao takva sa gnušanjem uništena i izbrisana iz njegove istorije. Njena sreća a naša nesreća je što mi nismo savremeno društvo.

 4. Suboticanin kaže:

  Novog direktora radija nam je dala nova koalicija a mi svi znamo kakav je doticni direktor jos iz vremena 90tih.Znaci vrtimo se u krug dolaze opet te 90te.

 5. borisii kaže:

  i direktor i urednici, gomila samozvanih, a program nula. da rade ozbiljni ljudi nebi im trebale afere

 6. mina kaže:

  Doticni Stepanovic je drzak,arogantan,neljubazan i u prodavnicu kada ulazi,nemogu ni da zamislim sta jadni radnici trpe…

   

 7. Aleksa kaže:

  Bože, kako brzo zaboravljamo. Ja se sećam kako se u godinama pre 1990. proslavio kao najveći huškač i nacionalista, tokom demonstacija 1990. se šunjao među nama, bojeći se da ga neko ne odalami, bio je manji od makovog zrna. Ali eto, mic po mic vratilo se njegovo vreme, samo ne znam ko je tu lud da poveruje da je on promenio svoju ćud.

 8. Dibidus kaže:

  Direktor je fizicki nasrnuo na novinara?! Ovom coveku momentalno treba dati otkaz uz krivicnu prijavu!! Podrska srpskoj redakciji, dosta je bilo mobinga i zlostavljanja!!!

 9. boomerang kaže:

  E Srbijo pod šljivama. Draža bi mi bila das si pod dudovima.

 10. dr,no kaže:

   

  Aleksa:

  Bože, kako brzo zaboravljamo. Ja se sećam kako se u godinama pre 1990. proslavio kao najveći huškač i nacionalista, tokom demonstacija 1990. se šunjao među nama, bojeći se da ga neko ne odalami, bio je manji od makovog zrna. Ali eto, mic po mic vratilo se njegovo vreme, samo ne znam ko je tu lud da poveruje da je on promenio svoju ćud.

   

   

  E moj Aleksa ,al si se okomio na Stepanovića ,zašto ove klaifikacije ne napišeš protiv Vućića,Nikolića ,Dačića -prpa , a nisi ti baš takav veliki junak.

 11. Nemet kaže:

  Uveren sam kako je došlo vreme da se više ništa ne komentariše i da se zatraži oproštaj zbog onog 5-og oktobra. Radijalac da se nazove po Ratku Mladiću, Korzo da ponese ime Slobodana Miloševića, itd. Zbogom i laku noć, demokratija se iselila iz ove sredine.

   

 12. dr,no kaže:

   

  Nemet:

  Uveren sam kako je došlo vreme da se više ništa ne komentariše i da se zatraži oproštaj zbog onog 5-og oktobra. Radijalac da se nazove po Ratku Mladiću, Korzo da ponese ime Slobodana Miloševića, itd. Zbogom i laku noć, demokratija se iselila iz ove sredine.

   

   

  Šta ti je ,nikad nije ni bilo…

 13. Radio Mileva kaže:

  Ne treba od Maglaja ništa ni očekivati. Ovde je rekao novinarima da je u pitanju "koalicioni sporazum", a šta je u pitanju sa njegovim kadrom u Inkubatoru? Isterala braći Grabarević investitora, zbog nje se preselili na drugu lokaciju i nikom ništa. Koalicioni sporazum?

 14. Neša kaže:

  Dibidus:

  Direktor je fizicki nasrnuo na novinara?! Ovom coveku momentalno treba dati otkaz uz krivicnu prijavu…

   

  A gde ste Vi pročitali da je direktor fizički nasrnuo na novinara? Ili je u pitanju LAŽ koju javno iznosite.

  –*–

  Poruka većini komentatora: 

  Što bi današnji mlad svet rekao, SMARATE sa tim vašim devedesetim godinama.

  Zapitajte se kakav ste život imali tada a kakav imate danas.

  Imate li danas posao? Imate li stalna primanja? Imate li zdravstvenu zaštitu? Imate li socijalnu sigurnost? Imate li mnogo toga što ste nekada imali? Ako ste i zaposleni, otkaz vam visi o koncu svakog momenta, dobijate uglavnom minimalac, nemate plaćene doprinose, lečite se o svom trošku ako imate čime, džedžite na listama čekanja za najobičnije lekarske preglede mesecima a za operacije godinama.

  Gde su vam deca? Gde vam je rodbina? Gde su vam prijatelji? Otišli trbuhom za kruhom u beli svet jer ovde ne mogu da prežive koliko nam je svima dobro u demokratiji, blagostanju, sreći i veselju od kako su prošle te devedesete koje neprekidno pljujete jer ste ponosni vlasnici mozgova sa pilećim pamćenjem. Toliko pilećim da se ne sećate šta vam koja stranka obećava svake četiri godine pa vas uvek zaje*bu na izborima. Vi niste u stanju da pamtite ni četiri godine a ne više od dvadeset!

  Vi ste jedna priglupa gomila koja pada na propagandu neoliberalnog korporativnog kapitalizma koga sve više otvoreno i javno kritikuju oni koji koriste svoj mozak i svoju svest. Shvatite da je Novi svetski poredak ZLO za civilizaciju a samim tim i za svako živo biće na planeti. Čelnici Novog svetskog poretka se upravo sastaju u Kopenhagenu jer im carstvo ima ozbiljne probleme zbog nove preraspodele snaga u svetu a vi se u'vatili devedesetih pa jašete na njima unezvereno k'o budale!

  I na kraju, da ponovim pitanje: gde ste Vi pročitali da je direktor fizički nasrnuo na novinara? Ili je u pitanju LAŽ koju javno iznosite.

  Srbijo, je*em ti građane tako glupe a sa pravom glasa!

 15. Neša kaže:

  Optužili direktora da je mober, odgovorio im da je on mobingovan!

  Novoimenovanog v.d. direktora JP Radio Subotice Ljubišu Stepanovića juče je deo redakcije na srpskom jeziku optužio za "zloupotrebe i mobing" navodeći da "konstantno zaloupotrebljava ovlašćenja mešajući se u rad redakcije programa na srpskom jeziku".

  Stepanović, stoji u saopštenju dostavljenom juče gradskim funkcionerima i NUNV, "omalovažava novinare, poziva ih na informativne razgovore, deli ih na "prijatelje" i "neprijatelje", redakcijama (na srpskom, hrvatskom i mađarskom jeziku) usmeno ili e-mailom šalje uputstva šta treba, a šta ne treba objavljivati, insistira da se u programima emituju duži prilozi od uobičajenih kada je reč o funkcionerima SPS-a…»

  Ovo je samo deo optužbi iznetih na račun Stepanovića koga je Skupština Grada na predlog SPS-a krajem februara imenovala za v.d. direktora.

  Pozivi i molbe v.d. glavne i odgovorne urednice redakcije na srpskom jeziku Ljiljane Elek gradonačelniku Jene Maglaiu da reši nastali problem, nisu naišli na razumevanje. Izostale su i reakcije nakon razgovora novinarskih delegacxija sa opštinskim funkcionerima. Svima je odgovarano da je "sve to deo koalicionog sporazuma".

  V.d. direktora Ljubiša Stepanović juče je izjavio za "Alo" da "još nije dobio to sačinjenije, ali ono što je pročitao u jednoj agencijskoj vesti obična je brutalna laž i izmišljotina".

  – Optužnicu dela nisam video. Čudi me da ti "šikanirani i mobingovani" nisu imali toloko hrabrosti i čojstva da mi dostave primedbe pa se o njima mogu izjasniti. Na osnovu jedne agencijske vesti mogu zaključiti da deo novinara srpske redakcije, rekao bih pre jedna neformalna grupa, širi brutalne laži i izmišljotine kompromitujući svog poslodavca, Radio Suboticu i osnivača. Izgleda da nisu svesni štete koju nanose sebi, ali i celom gradu. Spreman sam u svakom trenutku da se suočim sa valjanošću svojih postupaka-kaže Stepanović.

  –*–

  Optuženi za mobing – mobingovan

  Pre imenovanja na dužnost v.d. direktora Radio Subotice Ljubiša Stepanović je radio u ovoj ustanovi, a potom u "Subotičkim novinama".

  – Mislim da sam jedini novinar u Srbiji koji je dobio pravosnažnu i izvršnu presudu kojom je potvrđeno da sam bio žrtva mobinga od strane urednika i rukovodioca lokalnih novina. Urednik je, tek da se zna, bio u najužem rukovodstvu UNS-a .Ovo spominjem zbog toga što mi je dobro poznato šta znači mobing i pritisak na ljude. Takvim metodama se ne služim – rekao je Stepanović.

  Izvor: Alo

  http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/optuzili-direktora-da-je-mober-odgovorio-im-da-je-on-mobingovan/56627

 16. Pandora kaže:

   Neša = Ljubiša ????? 

 17. Mister No kaže:

  Zeljko Raznatovic Arkan je gostovao na Radio Subotici u vreme kada je ekonomija i proizvodnja pala u drugi plan.U modi su bile:suze,krv,emocije natopljene alkoholom itd.Ta moda se odrzala dosta dugo na sceni.Trenutno je aktuelan Kristijan Golubovic koji se pojavljuje na tv vise nego svecenici katolicke i pravoslavne crkve,deo puka izrazava simpatije prema ovom zestokom momku.Mozda ce Ljubisa i njega dovesti kao gosta u neku kontakt emisiju.Kod nas su zestoki momci privilegovani.Ne verujem da aktivisti Koza Nostre daje intervue na tv RAI ,CNN ili televiziji neke zemlje gde rade.cool

 18. Dresing kaže:

  A interesantno niko se ne buni za mobing u privrednom parku u Malom Bajmoku ,tamo investitori za svakog radnika koga prime dobijaju do 20000 ,evra od države, a plate radnika su nikakva šta je to ako ne mobing ,mobing za iskoriščavanje ,tuđa dedovina se deli tim investitorima,investitori koreiste tuđu imovinu koju su komunisti oteli nakon 2 svetskog rata -kako da se ovo nazove ,mobing nad tuđem vlasništvu ?…

 19. stormwatch kaže:

  Ja mislim da je njegov najveci uspeh bio njegova autorska emisija na radio Subotici od pre jedno dve i po decenije, u kojoj su se stvari u naturi menjale za naturu…npr… menjam greskom kupljeni paket od 5 spuzvi za posudje, (4 spuzve nedirnute, jedna koriscena samo nedelju dana) za prekrupu, ili kompletan Kolpasan namestaj za wc za par litara rakije. To je ipak mislim bio zenit njegovog kreativnog novinarskog stvaralastva. Malo se oprobao i u subotickom izdanju binga isto tako davnih godina, ali samo sa minimalnim mrvicama uspeha, ni blizu ovoj njegovo autorskoj razmeni.

 20. nena kaže:

  Pa to je jedna grupa samozvanih koji se svojim znanjem i obrazovanjem ne bi smela zvati novinarima.  Da li su ih u NUNS-u i UNS-u pitali kako su oni to postali novinari i kojim svojim radom su zaslužili da se kite tom časnom profesijom.

  Spletkaroši! Tako bi se najjednostavnije mogli nazvati.

  Ostali su bez stimulacija koje im je tb nesebično delio, a i sebi je dodavao. Od koga li je to video? Neka objasne prvo svojim kolegama, a onda i subotičkoj javnosti, čime su ih zaslužili i na osnovu kog rada su ih očekivali a ostali su bez njih.

  I neradnici, jer misle da se sve može završiti do12, eventualno do 2, ako nešto posle toga ima, nema veze, to i tako nikoga ne interesuje.

  A  direktor? On da se pita šta, ko i kako od novinara radi? Pa on je tu da potpiše platu i gotovo. A program? Pa ne mora da ga sluša, kao i oni što ga, najverovatnije, ne slušaju.

  A isti su se, zanimljivo, i protiv bivše urednice Slavice Daković organizovali, uz pomoć tb, da je smene, jer im je remetila koncentraciju i maštu i narušavala komoditet koji obezbeđuje novinarski posao.

  A NUNS i UNS, a i tadašnji upravni odbor se nisu potrudili da zaštite dostojanstvo i integritet tadašnje urednice i čast profesije. Ali, kome je do toga…

  Možda je njihovo geslo: pljuni i zapjevaj…  

 21. savo kaže:

  @nena 

  da ti nisi mozda ta slavica? jadno… 

 22. Neša kaže:

  nena:

  Pa to je jedna grupa samozvanih koji se svojim znanjem i obrazovanjem ne bi smela zvati novinarima.  Da li su ih u NUNS-u i UNS-u pitali kako su oni to postali novinari i kojim svojim radom su zaslužili da se kite tom časnom profesijom.

  Spletkaroši! Tako bi se najjednostavnije mogli nazvati.

  Ostali su bez stimulacija koje im je tb nesebično delio, a i sebi je dodavao. Od koga li je to video? Neka objasne prvo svojim kolegama, a onda i subotičkoj javnosti, čime su ih zaslužili i na osnovu kog rada su ih očekivali a ostali su bez njih.

  I neradnici, jer misle da se sve može završiti do12, eventualno do 2, ako nešto posle toga ima, nema veze, to i tako nikoga ne interesuje.

  A  direktor? On da se pita šta, ko i kako od novinara radi? Pa on je tu da potpiše platu i gotovo. A program? Pa ne mora da ga sluša, kao i oni što ga, najverovatnije, ne slušaju.

  A isti su se, zanimljivo, i protiv bivše urednice Slavice Daković organizovali, uz pomoć tb, da je smene, jer im je remetila koncentraciju i maštu i narušavala komoditet koji obezbeđuje novinarski posao.

  A NUNS i UNS, a i tadašnji upravni odbor se nisu potrudili da zaštite dostojanstvo i integritet tadašnje urednice i čast profesije. Ali, kome je do toga…

  Možda je njihovo geslo: pljuni i zapjevaj…  

   

  Sredinom osamdesetih godina u redakciji sam čuo, za mene, šokantnu teoriju zaposlenih:

  "Mi možemo i da ne emitujemo program, platu ćemo svakako dobiti"

  Radio Subotica decenijama emituje nezanimljiv (čitaj nekoristan) program, zaposleni dobijaju plate i snose se ogromni troškovi poslovanja.

   

  stormwatch:

  Ja mislim da je njegov najveci uspeh bio njegova autorska emisija na radio Subotici od pre jedno dve i po decenije, u kojoj su se stvari u naturi menjale za naturu…npr… menjam greskom kupljeni paket od 5 spuzvi za posudje, (4 spuzve nedirnute, jedna koriscena samo nedelju dana) za prekrupu, ili kompletan Kolpasan namestaj za wc za par litara rakije. To je ipak mislim bio zenit njegovog kreativnog novinarskog stvaralastva. Malo se oprobao i u subotickom izdanju binga isto tako davnih godina, ali samo sa minimalnim mrvicama uspeha, ni blizu ovoj njegovo autorskoj razmeni.

   

  Jedan od prvih njegovih uspeha bila je emisija "Formula" krajem osamdesetih godina koja je Radio Subotici donela slušanost i novac od marketinške delatnosti. Naravno, Ljubiši taj uspeh, kao ni mnogi drugi, nikada nije oprošten od strane nesposobnih i sujetnih.

  Ako ćemo DEMOKRATSKI i TRANSPARENTNO, po pravilima onih koji ga napadaju, jedina mana Ljubiši Stepanoviću, opet po onima koji ga napadaju, je to što je Srbin i pravoslavac samo što se to vešto pakuje u razne druge izgovore da glupi ne bi skontali. Nešto slično beše 1999. godine sa "humanitarnom" a vojnom(!) NATO akcijom "Milosrdni anđeo".

 23. T-Bone kaže:

  I tada su mene terali odavde,

   pevali su lijepa nasa a ja boze pravde.smiley

 24. rodoljub kaže:

  @Neša 

  au da, to je inace veoma bitna stavka i svi ga mrze jer je SRBIN. Komentari su ti boze me sacuvaj, idi gledaj PINK i zanimljive emisije molim te. Postedi se blamiranja

 25. Neša kaže:

   

  rodoljub:

  @Neša 

  au da, to je inace veoma bitna stavka i svi ga mrze jer je SRBIN. Komentari su ti boze me sacuvaj, idi gledaj PINK i zanimljive emisije molim te. Postedi se blamiranja

   

   

  Komunikacija, dijalog, razmena mišljenja… imaju svrhu ako je sagovornik kvalitetan i ima materijal za diskusiju. Ne znam šta ste hteli da kažete Vašim komentarom ali, iskreno, niste rekli ništa konkretno a da je vezano za ono što iznosim u mojim komentarima.

  Na osnovu toga ne vidim zašto se uopšte oglašavate.

  Ponavljam: Srbijo, je*em ti građane tako glupe a sa pravom glasa!

 26. Neša kaže:

   

  T-Bone:

  I tada su mene terali odavde,

   pevali su lijepa nasa a ja boze pravde.smiley

   

   

 27. nena kaže:

  savo

  a da ti nisi možda dobijao ili dobijala malo te stimulacije? A…?enlightened

 28. stormwatch kaže:

   

  Jedan od prvih njegovih uspeha bila je emisija "Formula" krajem osamdesetih godina koja je Radio Subotici donela slušanost i novac od marketinške delatnosti. Naravno, Ljubiši taj uspeh, kao ni mnogi drugi, nikada nije oprošten od strane nesposobnih i sujetnih.

  Ako ćemo DEMOKRATSKI i TRANSPARENTNO, po pravilima onih koji ga napadaju, jedina mana Ljubiši Stepanoviću, opet po onima koji ga napadaju, je to što je Srbin i pravoslavac samo što se to vešto pakuje u razne druge izgovore da glupi ne bi skontali. Nešto slično beše 1999. godine sa "humanitarnom" a vojnom(!) NATO akcijom "Milosrdni anđeo".

   

   

  Ja sam te bas i naveo ovo da provalis, mislio sam da neces izbaciti tog nacionalistickog keca iz rukava tako brzo, ali posto ja jako dobro znam da ste vi patriJJJJJOOTEEEEE najvise ucinili za propast Srbije, a narod jos uvek glasa za vas (to ti je autogol one tvoje duple poruke od gore), reci mi molim te zasto je u noci kada je Subotica prvi put bombardovana i rakete SA RAZLOGOM pogodile u privatne kuce Ferenci Ibolje, prvih 7-8 sekundi jednog od ono dvoje ljudi koji su intervjuisani iseceno? 🙂

  …ha Neso patriJJJJJOto? Da li je to taj tvoj primer patriJJJJJJJJJJJJJOtizma zbog kog prozivas ljude glupima i ludima? Samo Neso, patriJJJJJOto lazni zbog kojeg je Srbija vec 25 i vise godina u kurcu, znas sta je najbolji fazon???…..Ni jedna Betamax kamera specificno napravljena za ENG ne dopusta vrtenje kasete unazad laugh, mozda ti mislis da si svojim kenjanjem i kilometarskim porukama nekog uspeo da ubedis u nesto, ima ljudi koji jako dobro znaju sta je istina a sta nije.

 29. Mister No kaže:

  Gledajuci spot Baje Malog Knindze setih se folova iz tog vremena.U to vreme su se ljudi salili na racun auto registracija.Sala za BM( Beli manastir) tj.sta znaci ta skracenica je bila brzo maknuto,za VK ( Vukovar ) verovatno kradeno itd.Nazalost to je otprilike odgovaralo stvarnosti, to mi je pricao jedan policajac bivse RSK ( Republike srpske krajine ).Prasinar prica da je verovao u patriotsku pricu i posteno radio svoj posao, a dotle se njegov komandir bogatio muljajuci sa svim i svacim kao i mnogi.Jos jedan vic iz tog vremena.Za vreme bitke za Vukovar ustasa zuri na liniju i u zurbi greskom ude u cetnicki autobus.Oborene glave odlaze opremu i naoruzanje i kaze:,,Bog decki, da li smo za dom spremni''? Odlozivsi opremu ispravlja se i vidi da se obratio cetnicima koji mu uglas kazu namrstenih lica :,,Nismo ''.Na to ustasa odgovara:,,Pa dobro,onda spremte se spremte''.cool

 30. Neša kaže:

  Sve mi se više čini da je Subotica i dalje polarizovana teritorijalno, nacionalno, ideološki, partijski i interesno a što se vidi i po komentarima i ocenama komentara.

  Sve te podele godinama (decenijama) osiromašuju ljude na ovim prostorima u svakom smislu a oni i dalje uporno srljaju u još veću propast jer ih se ne odriču iako su po njih, očigledno, pogubne. Očigledno za one koji VIDE dalje od svog nosa.

  Oni koji seju seme podela čine to isključivo iz svojih interesa. Zabole ih za Suboticu i njene građane. Zabole ih što je grad PUST, ekonomski NERAZVIJEN, moralno, obrazovno, kulturno SROZAN…

  Bitne su nebitne priče o devedesetim, sendvičima, Miloševiću, Arkanu, Šešelju…

  Ma, nosite se!

  Pozdrav narode. I laku noć!

  ——

  KRAJ

 31. amacak kaže:

   

  Neša:

  Pozdrav narode. I laku noć!

  ——

  KRAJ

   

   

 32. zorandjala kaže:

  Kada coveku pripisujete nacionalizam, Ajde da vidimo ko je u redakciji{SRPSKOJ} srbin na koje navodno je vrsen pritisak,i dali u toj redakciji uopste ima srba?.Nije uredu neku redakciju zvati srpska a da u njoj nema srba.

 33. Mister No kaže:

  Ako neko mrzi Ljubisu zato sto je Srbin to nije lepo.Sto se toga tice meni je savest mirna.Ne mrzim Ljubisu i nisam znao da je Ljubisa Srbin i pravoslavac.Ljubisa moze da bude i Hrvat, SPS mislim da je primao u svoje redove lojalne Hrvate.Ako se sprijateljio sa Arkanom to je moglo da mu donese solidnu korist,Arkan je pruzio pomoc ( na ovaj ili onaj nacin ) mnogima.Nedavno sam citao da Arkanov sin ima restoran u Las Vegasu.Mozda je i Ljubisi pomogao.

 34. stormwatch kaže:

   

  zorandjala:

  Kada coveku pripisujete nacionalizam, Ajde da vidimo ko je u redakciji{SRPSKOJ} srbin na koje navodno je vrsen pritisak,i dali u toj redakciji uopste ima srba?.Nije uredu neku redakciju zvati srpska a da u njoj nema srba.

   

   

  Zorane jel bi vi to da brojite srpske i nesrpske glave? Ah da….znam ja zasto ste vi za Ljubshu svim srcem, on je bio host vasem voljenom Arkanu.

 35. zorandjala kaže:

   

  stormwatch:

  zorandjala:

  Kada coveku pripisujete nacionalizam, Ajde da vidimo ko je u redakciji{SRPSKOJ} srbin na koje navodno je vrsen pritisak,i dali u toj redakciji uopste ima srba?.Nije uredu neku redakciju zvati srpska a da u njoj nema srba.

  Zorane jel bi vi to da brojite srpske i nesrpske glave? Ah da….znam ja zasto ste vi za Ljubshu svim srcem, on je bio host vasem voljenom Arkanu.

   

   

  Ovde napišite odgovorNe inteligencijo ja mislim kao ti da CNN treba da uredjuju dva rusa ,dva srbina i po jedan naslednik Uga Cavezai Fidel kastra..To bi bas bilo demokratski…

 36. Mister NO kaže:

  @zorandjala Zemljace dragi nemoj slucajno pogresno da me shvatis ali Ti si formirao recenicu tako kao da znas da u srpskoj redakciji nema Srba.-Nije u redu neku redakciju zvati srpska a u njoj nema Srba. Recenica izrazava cinjenicno stanje.Pojma nemam ko je u srpskoj redakciji ali znajuci da Hrvati vode hrvatsku redakciju a Madari madarsku, pretpostavljam da srpsku ureduju Srbi.

 37. zorandjala kaže:

  U tom grmu i lezi zec. Hrvati i makedonci od kada imaju svoje drzave nisu srbi barem sto se drzavljanstva tice.Meni smeta sto nigde nepise ko su ti ugnjeteni ?Ime i prezime pa onda ocenjujte.Mozda cu onda ja biti u pravu? .ili neko namerno nece da da imena clanova ti nazovi srpske redakcije?.

 38. Mister No kaže:

  @stormwach Podseti me ako zelis sta je bilo na pocetku spomenutog snimka koji je delom isecen.Secam se neceg ali ne mogu da se setim detaljno.Pozdrav!

 39. Mister No kaže:

  @ zorandjala Vidim da nemozemo da se sporazumemo.Ovo je zadnji pokusaj sto se mene tice.Ne znam zasto koristis izraz nazovi srpske redakcije?Koliko ja znam Radio Subotica ima tri redakcije a to su:srpska ,hrvatska i madarska.To je i navedeno na pocetku clanka.Da li zelis da kazes da u srpskoj redakciji ne rade Srbi ?cool

 40. zorandjala kaže:

  Evo spiska ugnjetavanih.Mirjana Kovacic,Miodrag Radijcin,Jasenka BOkun,Aleksandar Golcevski,Zlatko R omic, Natalija Jakovljevic. uzglavnu odgovornu urednicu LJiljanu Elek potpisali ovu pismenu izjavu.Izvor Blic.

 41. zorandjala kaže:

  @Storm  .NEBI. Ja tvog Gebelsa nisam spominjao, kad smo vec kod idola.

 42. Slavice, Slavice... kaže:

   

  nena:

  Pa to je jedna grupa samozvanih koji se svojim znanjem i obrazovanjem ne bi smela zvati novinarima.  Da li su ih u NUNS-u i UNS-u pitali kako su oni to postali novinari i kojim svojim radom su zaslužili da se kite tom časnom profesijom.

  Spletkaroši! Tako bi se najjednostavnije mogli nazvati.

  Ostali su bez stimulacija koje im je tb nesebično delio, a i sebi je dodavao. Od koga li je to video? Neka objasne prvo svojim kolegama, a onda i subotičkoj javnosti, čime su ih zaslužili i na osnovu kog rada su ih očekivali a ostali su bez njih.

  I neradnici, jer misle da se sve može završiti do12, eventualno do 2, ako nešto posle toga ima, nema veze, to i tako nikoga ne interesuje.

  A  direktor? On da se pita šta, ko i kako od novinara radi? Pa on je tu da potpiše platu i gotovo. A program? Pa ne mora da ga sluša, kao i oni što ga, najverovatnije, ne slušaju.

  A isti su se, zanimljivo, i protiv bivše urednice Slavice Daković organizovali, uz pomoć tb, da je smene, jer im je remetila koncentraciju i maštu i narušavala komoditet koji obezbeđuje novinarski posao.

  A NUNS i UNS, a i tadašnji upravni odbor se nisu potrudili da zaštite dostojanstvo i integritet tadašnje urednice i čast profesije. Ali, kome je do toga…

  Možda je njihovo geslo: pljuni i zapjevaj…  

   

   

  Nisam znao Slavice da te zovu Nena, iako smo kolege toliko godina, ali nema veze, ja sam ionako samo neuki i nekvalifikovani novinar koji ne zaslužuje da se kiti tom časnom profesijom! (Inače me baš zanima, mislim to "kićenje", kako se radi?) Došao sam u Radio kada je on imao 7 a ja 20 godina, sada će Radio, ako preživi još koji mesec tranziciju imati 47, a ja, ako preživim Ljubišu Stepanovića, 40 punih godina u njemu. Nešto o sebi i svojoj "diplomi" koju nemam. Sa 20-21 godinom bio sam prvi koji je počeo sa kontakt-programom u Radio Subotici, u to vreme tako nešto je radio samo još "Studio B", od kojeg smo uzeli "mintu". Prvi sam uveo mesne zajednice u program i prvi počeo da pišem o tzv. "građanskoj istoriji" Subotice, što je za ono vreme bilo nezamislivo. Izuzetno sam ponosan što sam u tome sarađivao sa takvim gospodinom i znalcem kao što je Bela Duranci, pa su nastale i "Stare razglednice", rubrika koja ide i danas, a kasnije i emisija "Stari fijaker". Bela Duranci je, pišući u početku za "Stare razglednice", na svakoj naznačavao "Za Miodraga Radojčina", za mene, dakle, "klinca" od dvadeset i neku godinu, neukog i nekvalifikovanog da bude novinar. Te rukopise s ponosom i danas čuvam. Pa mi je onda prepustio da sam dalje radim. Draga Slavice, sarađivao sam u mnogim novinama, a samo ću ti pomenuti da sam sa 25 godina objavljivao u beogradskoj "Dugi", za koju te ne moram podsećati šta je bila i šta je značila u to vreme. Drago mi je da mi je rubriku uređivao jedan Brana Crnčević i da na mojim tekstovima često nije ispravljao ni slovo. Za "Dugu" su pisali Maksimilijan Erenrajh, Brana Crnčević, Igor Mandić, Dušan Savković, Momo Kapor i … Miodrag Radojčin. To je moja "diploma". Samo Titova smrt i posle nje partijska hajka na "Dugu" sprečile su da od honorarnog saradnika postanem novinar "Duge", ali, eto… Radio sam i za mnoge druge, magazine i informativne listove, "Svet", "Argument", "Novosti", pisao za "Treće oko" reportaže iz Indije i Egipta, ostavio oko hiljadu objavljenih članaka u tom magazinu, izdao sam i dve knjižice, od kojih je jedna posvećena dugogodišnjem istraživanju podzemnih hodnika ispod Subotice. Pisao za "Subotičke novine" dok mi sadašnji v.d.direktor nije otkrio da činim "tešku povredu radne obaveze", što tri ili više direktora pre njega nisu smatrali…Priznanja je bilo, Prvomajska nagrada Subotice 1983. godine na primer (posle koje su me, istina, u septembru te godine smenili sa rubrike jer sam pisao "politički nepodobno"), a prošle godine bio sam kandidat za nagradu Pro Urbe. Kao da sam nešto ostavio za ovih skoro 40 godina? A ti? Šta si ti, tako učena i kvalifikovana, koja time zaslužuješ da se "kitiš" novinarskom profesijom, šta si ti ostavila? Osim šest godina mučnog urednikovanja u redakciji programa na srpskom jeziku. Da li sam konačno, bez tvoga stepena obrazovanja, novinar ili nisam, neka zaključuje i procenjuje ko kako hoće, ali sa 39 godina i 3 meseca rada (upravo danas!) ne želim da me radu uči vršilac direktora kuće koji je samoinicijativno preuzeo da bude i glavni urednik i mentor redakcije programa na srpskom jeziku! Dobronamerna sugestija i kolegijalna saradnja, to da, ali deljenje "packi" i stalno omalovažavanje onoga što radi i redakcija i pojedinci, unošenje nervoze i svakodnevno nametanje krivice za nešto što nismo uradili ili nismo uradili kako on misli da treba, to ne! Zbog čega onda imamo glavnog urednika? Zato sam potpisao "Saopštenje". A što se stimulacije tiče, koju mi je v.d. direktor smanjio, bolje reći prepolovio, smatram i dalje da sam zasluživao svaki dinar koji sam dobijao, pored ostalog i zbog toga što na usnovu ugovora koji sam zaključio sa jednom firmom (ti znaš kojom), i koji već 20 godina realizujem uglavnom sam i bez naknade, obezbeđujem dobar deo svoje godišnje neto-zarade (ne vodim računicu o tome ali slučajno znam za podatak za 2012. godinu kada je to bilo oko dve trećine moje godišnje neto zarade. Malo li je?) Ali, kako god bilo, ja sam jedan od "spletkaroša" (da ne zaboravim: i neradnika!) i onih za koje se ne zna kako su postali novinari, a ti si stručna i učena. Kako ću ja sa tobom i sučim ću pred Ljubišu? S poštovanjem: Miodrag Radojčin. 

 43. zorandjala kaže:

  Izuzetno cenim gos Radojcina ali posle gore navedenog izgleda da tu ima nesto drugo.ZA vd direktora dolazi covek koji odmah dobija etiketu nepodoban navodno Arkanov prijatelj pa ja pitam >Ako jedan novinar o sinu nasih naroda i narodnosti pise hvalospeve i za to dobija nagrade ,posle smrti istog pise da je lopov,diktator, ubica i sl.Sta to govori? Promenio misljenje, Ko ce danas pitati Sekspira dali je promenijo misljenje i dali se odrice nekog svog dela?Ipak iza brda se nesto valja.Naravno ovo nije upuceno Radojcinu koji je bar imao petlju da se oglasi nego svima koji ovde osudjuju ljude bez da dobro razmisle.

 44. Braca kaže:

   

  Slavice, Slavice…:

  nena:

  Pa to je jedna grupa samozvanih koji se svojim znanjem i obrazovanjem ne bi smela zvati novinarima.  Da li su ih u NUNS-u i UNS-u pitali kako su oni to postali novinari i kojim svojim radom su zaslužili da se kite tom časnom profesijom.

  Spletkaroši! Tako bi se najjednostavnije mogli nazvati.

  Ostali su bez stimulacija koje im je tb nesebično delio, a i sebi je dodavao. Od koga li je to video? Neka objasne prvo svojim kolegama, a onda i subotičkoj javnosti, čime su ih zaslužili i na osnovu kog rada su ih očekivali a ostali su bez njih.

  I neradnici, jer misle da se sve može završiti do12, eventualno do 2, ako nešto posle toga ima, nema veze, to i tako nikoga ne interesuje.

  A  direktor? On da se pita šta, ko i kako od novinara radi? Pa on je tu da potpiše platu i gotovo. A program? Pa ne mora da ga sluša, kao i oni što ga, najverovatnije, ne slušaju.

  A isti su se, zanimljivo, i protiv bivše urednice Slavice Daković organizovali, uz pomoć tb, da je smene, jer im je remetila koncentraciju i maštu i narušavala komoditet koji obezbeđuje novinarski posao.

  A NUNS i UNS, a i tadašnji upravni odbor se nisu potrudili da zaštite dostojanstvo i integritet tadašnje urednice i čast profesije. Ali, kome je do toga…

  Možda je njihovo geslo: pljuni i zapjevaj…  

  Nisam znao Slavice da te zovu Nena, iako smo kolege toliko godina, ali nema veze, ja sam ionako samo neuki i nekvalifikovani novinar koji ne zaslužuje da se kiti tom časnom profesijom! (Inače me baš zanima, mislim to "kićenje", kako se radi?) Došao sam u Radio kada je on imao 7 a ja 20 godina, sada će Radio, ako preživi još koji mesec tranziciju imati 47, a ja, ako preživim Ljubišu Stepanovića, 40 punih godina u njemu. Nešto o sebi i svojoj "diplomi" koju nemam. Sa 20-21 godinom bio sam prvi koji je počeo sa kontakt-programom u Radio Subotici, u to vreme tako nešto je radio samo još "Studio B", od kojeg smo uzeli "mintu". Prvi sam uveo mesne zajednice u program i prvi počeo da pišem o tzv. "građanskoj istoriji" Subotice, što je za ono vreme bilo nezamislivo. Izuzetno sam ponosan što sam u tome sarađivao sa takvim gospodinom i znalcem kao što je Bela Duranci, pa su nastale i "Stare razglednice", rubrika koja ide i danas, a kasnije i emisija "Stari fijaker". Bela Duranci je, pišući u početku za "Stare razglednice", na svakoj naznačavao "Za Miodraga Radojčina", za mene, dakle, "klinca" od dvadeset i neku godinu, neukog i nekvalifikovanog da bude novinar. Te rukopise s ponosom i danas čuvam. Pa mi je onda prepustio da sam dalje radim. Draga Slavice, sarađivao sam u mnogim novinama, a samo ću ti pomenuti da sam sa 25 godina objavljivao u beogradskoj "Dugi", za koju te ne moram podsećati šta je bila i šta je značila u to vreme. Drago mi je da mi je rubriku uređivao jedan Brana Crnčević i da na mojim tekstovima često nije ispravljao ni slovo. Za "Dugu" su pisali Maksimilijan Erenrajh, Brana Crnčević, Igor Mandić, Dušan Savković, Momo Kapor i … Miodrag Radojčin. To je moja "diploma". Samo Titova smrt i posle nje partijska hajka na "Dugu" sprečile su da od honorarnog saradnika postanem novinar "Duge", ali, eto… Radio sam i za mnoge druge, magazine i informativne listove, "Svet", "Argument", "Novosti", pisao za "Treće oko" reportaže iz Indije i Egipta, ostavio oko hiljadu objavljenih članaka u tom magazinu, izdao sam i dve knjižice, od kojih je jedna posvećena dugogodišnjem istraživanju podzemnih hodnika ispod Subotice. Pisao za "Subotičke novine" dok mi sadašnji v.d.direktor nije otkrio da činim "tešku povredu radne obaveze", što tri ili više direktora pre njega nisu smatrali…Priznanja je bilo, Prvomajska nagrada Subotice 1983. godine na primer (posle koje su me, istina, u septembru te godine smenili sa rubrike jer sam pisao "politički nepodobno"), a prošle godine bio sam kandidat za nagradu Pro Urbe. Kao da sam nešto ostavio za ovih skoro 40 godina? A ti? Šta si ti, tako učena i kvalifikovana, koja time zaslužuješ da se "kitiš" novinarskom profesijom, šta si ti ostavila? Osim šest godina mučnog urednikovanja u redakciji programa na srpskom jeziku. Da li sam konačno, bez tvoga stepena obrazovanja, novinar ili nisam, neka zaključuje i procenjuje ko kako hoće, ali sa 39 godina i 3 meseca rada (upravo danas!) ne želim da me radu uči vršilac direktora kuće koji je samoinicijativno preuzeo da bude i glavni urednik i mentor redakcije programa na srpskom jeziku! Dobronamerna sugestija i kolegijalna saradnja, to da, ali deljenje "packi" i stalno omalovažavanje onoga što radi i redakcija i pojedinci, unošenje nervoze i svakodnevno nametanje krivice za nešto što nismo uradili ili nismo uradili kako on misli da treba, to ne! Zbog čega onda imamo glavnog urednika? Zato sam potpisao "Saopštenje". A što se stimulacije tiče, koju mi je v.d. direktor smanjio, bolje reći prepolovio, smatram i dalje da sam zasluživao svaki dinar koji sam dobijao, pored ostalog i zbog toga što na usnovu ugovora koji sam zaključio sa jednom firmom (ti znaš kojom), i koji već 20 godina realizujem uglavnom sam i bez naknade, obezbeđujem dobar deo svoje godišnje neto-zarade (ne vodim računicu o tome ali slučajno znam za podatak za 2012. godinu kada je to bilo oko dve trećine moje godišnje neto zarade. Malo li je?) Ali, kako god bilo, ja sam jedan od "spletkaroša" (da ne zaboravim: i neradnika!) i onih za koje se ne zna kako su postali novinari, a ti si stručna i učena. Kako ću ja sa tobom i sučim ću pred Ljubišu? S poštovanjem: Miodrag Radojčin. 

   

   

  Ovo boli.

 45. Radojčin kaže:

   

  zorandjala:

  Izuzetno cenim gos Radojcina ali posle gore navedenog izgleda da tu ima nesto drugo.ZA vd direktora dolazi covek koji odmah dobija etiketu nepodoban navodno Arkanov prijatelj pa ja pitam >Ako jedan novinar o sinu nasih naroda i narodnosti pise hvalospeve i za to dobija nagrade ,posle smrti istog pise da je lopov,diktator, ubica i sl.Sta to govori? Promenio misljenje, Ko ce danas pitati Sekspira dali je promenijo misljenje i dali se odrice nekog svog dela?Ipak iza brda se nesto valja.Naravno ovo nije upuceno Radojcinu koji je bar imao petlju da se oglasi nego svima koji ovde osudjuju ljude bez da dobro razmisle.

   

   

  Nisam te najbolje razumeo na šta ciljaš i ko je promenio mišljenje, ali ja sam i dalje srpski nacionalista, u pozitivnom smislu, jer definicija nacionaliste je da voli svoju naciju i poštuje druge, a ne ono što se obično "podrazumeva" pod nacionalistom. O v.d. direktoru i njegovim prethodnim delima i postupcima nemam nikakav stav, ponajmanje osuđujući, ali ovo što sada radi kao v.d.direktor i kako se ponaša ne mislim da je dobro i voleo bih da nije takav neprijatan i arogantan, "sveznajući", svemoćan i nadmoćan, da ne omalovažava rad i trud drugih, ili da kažem pojedinih članova redakcije, bolje reći većine što se vidi iz potpisa, pa da kolegijalno možemo da stvaramo bolji program. Naravno da svi grešimo, ko radi taj i greši (onaj ko ne radi ništa taj ni ne greši!) i da treba da se pravi bolji program, i uvek može bolji, ali onda se ne dođe u Radio koji ima neki svoj višedecenijski ugled i kaže: ovaj program ništa ne valja, vi ništa ne znate, vi ništa ne radite i samo primate velike (!) plate, nego se kaže: ima tu i nešto dobro majka mu stara, ali hajde da sednemo pa da se dogovorimo kako da bude još bolji! To je ta pozitivna motivacija za koju čovek nema osećaj! I to stvara konflikte. 

 46. stormwatch kaže:

   

  Mister No:

  @stormwach Podseti me ako zelis sta je bilo na pocetku spomenutog snimka koji je delom isecen.Secam se neceg ali ne mogu da se setim detaljno.Pozdrav!

   

   

  Jedan od sagovornika je pitao gde je vojno vozilo odredjenog tipa koje je celo vece vozano gore dole po ulici laugh.

 47. stormwatch kaže:

  "pisao za "Treće oko" reportaže iz Indije i Egipta, ostavio oko hiljadu objavljenih članaka u tom magazinu"

   

   

  E ovo se zove patosiranje, moj gospodine Radojcine, vas sam smatrao dugo godina sirovim profesionalcem i novinarom vrhunskog kova, ali saznanje da ste vi pisali za trece oko i imate tamo hiljade tekstova rasprsilo mi je jos jednu dugo godina gradjenu sliku o nekim medijskim velicinama Subotice, velicinama koje to nazalosti ipak nisu.

   

 48. zorandjala kaže:

  Ne gospodine Radojcin, mislio sam na opste stanje u novinarstvu.Naprimer onaj Vasic ili kako se vec zove iz Danas a .Prosipa pamet na televiziji svi su bili lopovi ,banditi.mafija a do pre par godina najbolji .Vi novinari ste posebna sorta,narocito danas jel nista neradite po svom znanju vec po diktatu.Retko koji novinar ima petlju da napise istinu jel je ona zakonom zabranjena.Zato necudi ovakav odnos direktora ili urednika prema podcinjenim.Ako cemo posteno vas je barem iz branse,ne kao suboticke novine. Verujem da je i na njega neko vrsio pritisak,pa iz toga proizilazi sve ovo. Prijatno ovo je samo moje misljenje.

 49. Mister No kaže:

  @stormwach Hvala sto si me podsetio.Moj drugar koji je u to vreme ziveo na Palicu pricao je da su gradani bili nervozni sto se kamion na kojem je bio radar krece izmedu civilnih objekata,prkosi Avax-u i privlaci NATO avione.Ne znam da li je istina ali pricalo se da je radar vidan i u centru grada.

 50. Mister No kaže:

   

  Neša:

  T-Bone:

  I tada su mene terali odavde,

   pevali su lijepa nasa a ja boze pravde.smiley

   

   

  Ovde napišite odgovor…

   

  Neša:

  T-Bone:

  I tada su mene terali odavde,

   pevali su lijepa nasa a ja boze pravde.smiley

   

   

  Ovde napišite odgovor…E moj Baja svaka Ti cast ako si bio pravi pravoslvac u vreme kad si bio mali.U to vreme ljudi ( Srbi,Hrvati,Muslimani itd.) su bili uglavnom komunisti .Mnogo okorelih komunista pocetkom devedesetih je zvezde zamenilo nacionalnim obelezjima i pocelo da pljuje na ono u sta su se kleli decenijama.Svaka cast ljudima koji se nisu stideli sebe i u vreme kad je komunizam bio u trendu( na vlasti).Lako je bilo umesto JNA i zvezde tetovirati kokardu,sahovnicu ikli neko drugo obelezje u vreme kad je bilo jasno da je jedna era zavrsena.Mnogo okorelih nacionalista ( u svim republikama ) nekad su bili okoreli komunisti.cool

 51. Long Dong Silver kaže:

   

  Radojčin:

  zorandjala:

  Izuzetno cenim gos Radojcina ali posle gore navedenog izgleda da tu ima nesto drugo.ZA vd direktora dolazi covek koji odmah dobija etiketu nepodoban navodno Arkanov prijatelj pa ja pitam >Ako jedan novinar o sinu nasih naroda i narodnosti pise hvalospeve i za to dobija nagrade ,posle smrti istog pise da je lopov,diktator, ubica i sl.Sta to govori? Promenio misljenje, Ko ce danas pitati Sekspira dali je promenijo misljenje i dali se odrice nekog svog dela?Ipak iza brda se nesto valja.Naravno ovo nije upuceno Radojcinu koji je bar imao petlju da se oglasi nego svima koji ovde osudjuju ljude bez da dobro razmisle.

  Nisam te najbolje razumeo na šta ciljaš i ko je promenio mišljenje, ali ja sam i dalje srpski nacionalista, u pozitivnom smislu, jer definicija nacionaliste je da voli svoju naciju i poštuje druge, a ne ono što se obično "podrazumeva" pod nacionalistom. O v.d. direktoru i njegovim prethodnim delima i postupcima nemam nikakav stav, ponajmanje osuđujući, ali ovo što sada radi kao v.d.direktor i kako se ponaša ne mislim da je dobro i voleo bih da nije takav neprijatan i arogantan, "sveznajući", svemoćan i nadmoćan, da ne omalovažava rad i trud drugih, ili da kažem pojedinih članova redakcije, bolje reći većine što se vidi iz potpisa, pa da kolegijalno možemo da stvaramo bolji program. Naravno da svi grešimo, ko radi taj i greši (onaj ko ne radi ništa taj ni ne greši!) i da treba da se pravi bolji program, i uvek može bolji, ali onda se ne dođe u Radio koji ima neki svoj višedecenijski ugled i kaže: ovaj program ništa ne valja, vi ništa ne znate, vi ništa ne radite i samo primate velike (!) plate, nego se kaže: ima tu i nešto dobro majka mu stara, ali hajde da sednemo pa da se dogovorimo kako da bude još bolji! To je ta pozitivna motivacija za koju čovek nema osećaj! I to stvara konflikte. 

   

   

  Vid,vid…SVILEN KONAC!

 52. stormwatch kaže:

   

  Mister No:

  @stormwach Hvala sto si me podsetio.Moj drugar koji je u to vreme ziveo na Palicu pricao je da su gradani bili nervozni sto se kamion na kojem je bio radar krece izmedu civilnih objekata,prkosi Avax-u i privlaci NATO avione.Ne znam da li je istina ali pricalo se da je radar vidan i u centru grada.

   

   

  Zgrozio bi se koliko je Mlosevicevo zlo islo do krajnjih granica u tome da bombe izgadjaju njegov narod. Dole u Juznoj Srbiji u mnogim domovima zdravlja bila je smestena vojska i policija sa aktivnim radarima a uredjaji PVO su po Ns-u i Bg-u bili montirani na krovove civilnih zgrada.

 53. Radojčin kaže:

   

  stormwatch:

  "pisao za "Treće oko" reportaže iz Indije i Egipta, ostavio oko hiljadu objavljenih članaka u tom magazinu"

  E ovo se zove patosiranje, moj gospodine Radojcine, vas sam smatrao dugo godina sirovim profesionalcem i novinarom vrhunskog kova, ali saznanje da ste vi pisali za trece oko i imate tamo hiljade tekstova rasprsilo mi je jos jednu dugo godina gradjenu sliku o nekim medijskim velicinama Subotice, velicinama koje to nazalosti ipak nisu.

   

   

  E, moj gospodine, pročitajte nekada "Treće oko", nemojte samo pljuvati, ima tamo raznih tekstova, ne samo ono što vi mislite. Uostalom, ukusi su različiti. Imate moje tekstove iz "Trećeg oka" kada na google ukucate "Miodrag Radojčin", pa možemo diskutovati. Drago mi je što skoro 25 godina radim za njih, a da ima čitalaca koji ne misle kao Vi, dokaz je da je to najtiražniji magazin u Srbiji, da se svaki broj proda u 47.000 primeraka, da se prodaje u Austriji, Francuskoj,, Švajcarskoj, Grčkoj, Švedskoj, Nemačkoj, i bivšim republikama SFRJ Slovenija, Hrvatska, Makedonija itd. ako je to neko inostranstvo. Srdačan pozdrav. 

 54. Anonimni kaže:

   

  zorandjala:

  Evo spiska ugnjetavanih.Mirjana Kovacic,Miodrag Radijcin,Jasenka BOkun,Aleksandar Golcevski,Zlatko R omic, Natalija Jakovljevic. uzglavnu odgovornu urednicu LJiljanu Elek potpisali ovu pismenu izjavu.Izvor Blic.

   

   

  Ovde napišite odgovor…Hvala za odgovor ali jos uvek mi nije jasan izraz ''Nazovi srpska redakcija''.Navedeni ljudi nisu Srbi ili Srbi nisu u vecini u srpskoj redakciji ?

 55. Anonimni kaže:

   

  stormwatch:

  Mister No: @stormwach Hvala sto si me podsetio.Moj drugar koji je u to vreme ziveo na Palicu pricao je da su gradani bili nervozni sto se kamion na kojem je bio radar krece izmedu civilnih objekata,prkosi Avax-u i privlaci NATO avione.Ne znam da li je istina ali pricalo se da je radar vidan i u centru grada.

  Zgrozio bi se koliko je Mlosevicevo zlo islo do krajnjih granica u tome da bombe izgadjaju njegov narod. Dole u Juznoj Srbiji u mnogim domovima zdravlja bila je smestena vojska i policija sa aktivnim radarima a uredjaji PVO su po Ns-u i Bg-u bili montirani na krovove civilnih zgrada.  

    O Slobinom mentalnom sklopu mozemo do sutra ali to nije tema ove emisije.cool

 56. JimmyQ kaže:

  Imam samo jedan komentar i na članak i na vas sve: PA ČIME SE VI BAVITE DOK STE LEBA GLADNI???????

 57. zorandjala kaže:

  Jest da ovo upuceno meni smrdi na provokaciju.Ali kako da odgovorim ako neznam kome?

 58. Mister No kaže:

   

  zorandjala:

  Jest da ovo upuceno meni smrdi na provokaciju.Ali kako da odgovorim ako neznam kome?

   

   

  Ovde napišite odgovor…Izvini,nije provokacija nego sam zaboravio da se potpisem.cool

 59. stormwatch kaže:

   

  Radojčin:

  stormwatch:

  "pisao za "Treće oko" reportaže iz Indije i Egipta, ostavio oko hiljadu objavljenih članaka u tom magazinu"

  E ovo se zove patosiranje, moj gospodine Radojcine, vas sam smatrao dugo godina sirovim profesionalcem i novinarom vrhunskog kova, ali saznanje da ste vi pisali za trece oko i imate tamo hiljade tekstova rasprsilo mi je jos jednu dugo godina gradjenu sliku o nekim medijskim velicinama Subotice, velicinama koje to nazalosti ipak nisu.

  E, moj gospodine, pročitajte nekada "Treće oko", nemojte samo pljuvati, ima tamo raznih tekstova, ne samo ono što vi mislite. Uostalom, ukusi su različiti. Imate moje tekstove iz "Trećeg oka" kada na google ukucate "Miodrag Radojčin", pa možemo diskutovati. Drago mi je što skoro 25 godina radim za njih, a da ima čitalaca koji ne misle kao Vi, dokaz je da je to najtiražniji magazin u Srbiji, da se svaki broj proda u 47.000 primeraka, da se prodaje u Austriji, Francuskoj,, Švajcarskoj, Grčkoj, Švedskoj, Nemačkoj, i bivšim republikama SFRJ Slovenija, Hrvatska, Makedonija itd. ako je to neko inostranstvo. Srdačan pozdrav. 

   

   

  Dragi Gospodine Radojcin, ja sam vam Trece Oko citao od prvog broja u Novembru 1989. pa sve do jednog texta koji mi je 2000. razresio svaku mogucu misteriju o vasem okultistickom casopisu, jako dobro znam koje se tajno drustvo devedesetih krilo i sirilo svoj otrov preko vaseg lista, ono je i uredno finansiralo svako izlazenje casopisa u najkriticnijim godinana u SFRJ, SRJ, SCG, Srbiji, vidite da sam dobro upoznat sa Trecim Okom :-)…nemojte misliti da smo svi pali sa grane. Ja mogu samo jos jednom da dodam da sam nevidjeno razocaran, nikada vas nisam stavljao u isti kontext kao vrsnog novinara na radiju i pisca u okultistickom casopisu, nikada nisam ni pomislio da ste vi taj novinar. ISUS SPASAVA!

OSTAVITE KOMENTAR