Divlja deponija kod stare ciglane širi se na obližnje njive

Divlja deponija na prostoru stare ciglane između naselja Mali Bajmok i Ker, iz godine u godinu sve je veća. Otpad se svakodnevno taloži pored atarskog puta u nastavku Durmitorske, pa se smeće može videti svega stotinjak metara iza poslednjeg reda kuća u Mačvanskoj ulici, a deponija se duž njiva nastavlja skoro do Pačirskog puta. Kako bi skrenuo pažnju javnosti na razmere ove deponije, našoj redakciji se obratio stanovnik Mačvanske ulice, Jovan Cicvara, koji kaže da je neretko i sam bio svedok nemara pojedinih sugrađana koji tu nezakonito odlažu otpad.

Može se tu videti svakakav otpad, od onog kabastog, šuta, delova nameštaja, kada, wc šolja, odeće, granja, starog bazena, pa sve do plastike i kućnog smeća, ali i životinjskih ostataka. Jovan kaže da je nedavno usred njive bio i zamrzivač, koji su verovatno odneli sakupljači sekundarnih sirovina.

Deponija kod stare ciglane već decenijama narušava izgled ovog dela grada, a kako Jovan dodaje, bilo je pokušanja čišćenja, poslednji pre više od pet godina, ali ona je sve veća i širi se na obližnje njive.

Do zaključenja informativne emisije, naša redakcija nije dobila odgovor nadležnih u vezi sa ovom divljom deponijom i planovima za njeno čišćenje.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. bac Vranje kaže:

  Naravno komunalne policije nema da uhvati pocinioc(a)e jer Boze moj, pocele baste da rade! A i zasto bi radili svoj posao za koji su placeni.

 2. Trovach kaže:

  Mi stanujemo preko puta “Djara” u Keru, pa dole bacimo granje posle rezidbe, neke komsije bace i lisce (mi ga kompostiramo), ali ima i stoke koja baca sut i nerazgradivo smece. Zbog jednog takvog brda smeca smo pretprosle godine imali poplavu u podrumu jer voda nije mogla oteci dalje, a kanalizacija vise nije mogla da primi. Zato sam prosle godine morao deo tog brda suta da pobacam dole u rupu. Sada voda moze oteci. Znam da bi najpravilnije bilo da sam angazovao nekog da to odnese na gradsku deponiju, skupo to platim, a nije moje smece. Ovako, narintao sam se nekoliko dana da ne bih ponovo imao stetu zbog bahatog komsije kom je bilo tesko preci jos nekoliko metara da baci sut (od renoviranja kuce) tamo gde nece smetati. Znam ko je, ali nisam na vreme reagovao i sada je “pros’o voz”.

 3. YU kaže:

  GDE JE KOMUNALNA POLICIJA? A ŠTA JE SA SAMODISCIPLINOM GRAĐANA I SA SVEŠĆU O OČUVANJU ŽIVOTNE SREADINE’? SUTRA ĆE JKP ČISTOĆA MORATI DA TROŠI NEPOTREBNO SREDSTVA SVIH GRAĐANA DA BI ANGAŽOVALA LJUDE I MAŠINE ZA ČIŠĆENJE TOG PROSTORA. BRAVO SUGRAĐANI. RAŠTAĆE VAM PAMET.! A NOVO IZGRAĐENA DEPONIJA NA BIKOVAČKOM PUTU ZVRJI PRAZNA SAMO ZA SLIKANJE KAD DOĐU KONTROLORI ZA UTROŠENA SREDSTVA IZ EU.

 4. Croat kaže:

  Ja se non stop vozam biciklom po ataru i okolini Subotice, nema vise ni jednog mesta gde nema smeca u hrpicama vecim ili manjim . Kelebiska suma se pretvorila u deponiju .

 5. Djuro kaže:

  Gospodo neprihvatljivo je da se na teret poreskih obveznika čiste deponije.Mi poreski obveznici smo platili nadležne službe da rese ovakve stvari desetinama g. unazad.S obzirom njihove očigledne nesposobnosti i nemara, posao čišćenja obaviti strogo i transparentno o trošku tih uposlenika iz njihovih ličnih dohodaka.

 6. Phoebus cartel kaže:

  @Trovach – mislite li možda na Pušina koji je “nedavno” renovirao kuću? Jer sam ja prolazeći tuda video radnike koji “taličkom” odnose šut i istovaraju ga na Đar…

  I ja naravno nisam slikao ili snimio… A trebao sam. Možda će nekima zvučati ovo kao cinkarenje, ali jednostavno moramo to da krenemo da radimo jer ovo što se dešava sa Suboticom i mini deponijama će uskoro da nas pretvori u “grad deponija”, a ne grad sporta kako su ga nazivali.

  @Croat, bukvalno. Od Šandora do Kelebije, letnjim putevima se mogu viđati mini deponije na svako malo….

  Ne znam šta se dešava sa regionalnom deponijom, neka čudna tišina se stvorila oko nje već duže vreme, a glavni sponzor je EU.

 7. Niđo kaže:

  Bilo vam je mrsko gledati ciglanu pa sad gledajte vlastito đubre.Možda je to i namerno pa kad vrate ‘ Đar’ pravim vlasnicima dobro čete mu se smejati.

 8. Milos kaže:

  gde je ta cuvena komunalna milicija? Po obicaju nema ih nigde, samo ih placamo za nista. Nadam se da ce ih vec neko ukinuti. Slepi su, ne rade nista, samo znaju maltretirati penzionere na pijacama.

 9. Trovach kaže:

  @Phoebus cartel…Niposto, to su normalni ljudi i cak su uredili parking na strani “Djara” da pacijenti imaju mesto, a da ne ometaju druge. Inace, ne zelim da navodim imena, ali sumnjate na potpuno pogresne ljude. Sada mi je zbog toga krivo sto sam ono napisao.

 10. Trovach kaže:

  @Phoebus cartel…Moram da dodam da sam napisao da smo poplavu imali pre tih radova. Ova gomila suta je tamo bila nekoliko godina pre, ali je pre 2 i 3 godine pocela predstavljati problem. Zato sam i napisao da je sada vec “pros’o voz”. Nema veze, zaboravite. Problem sam koliko-toliko resio sopstvenim radom.

 11. Alex kaže:

  Imam lepe uspomene sa ovog mesta iz detinjstva. Tamo kad je presušilo malo jezerce bilo je dosta velikih babuški. Šteta što ga ne pretvore u jezero.

OSTAVITE KOMENTAR