Divlja deponija preti da ugrozi prvi sektor jezera

Na prostoru iza Prečistača, nedaleko od Prihvatnog centra, uz obalu Palićkog jezera stvara se divlja deponija koja preti da ugrozi biljni i životinjski svet zaštićenog područja Parka prirode Palić. Redakciji TV Subotice je na ovaj problem ukazalo UG „Solidarnost“, čiji članovi apeluju na lokalnu samoupravu da preduzme mere na saniranju deponije.

Nakupljanje građevinskog otpada tik uz prvi sektor jezera pre nekoliko meseci primetio je sugrađanin Ištvan Jo, član Udruženja „Solidarnost“. U prvu ruku je pretpostavio da se nasuta zemlja tamo nalazi sa razlogom, i da će tamo nešto raditi, a kada se količina otpada počela gomilati, shvatio je da se radi o divljoj deponiji koju su stvorili nesavesni građani.

Kako kaže, stanje deponije prati od avgusta, jer kao i mnogi drugi Subotičani tamo odlazi u šetnju ili na pecanje. Pratiće je i u buduće, jer prirodu, kako kaže, želi da zaštiti.

U borbu sa nesavesnim građanima, koji  umesto na Gradsku deponiju koja se nalazi nedaleko od Prečistača otpad deponuju u prirodu, uključili su se i drugi članovi UG „Solidarnost“. Oni sada apeluju na gradske vlasti da preduzmu mere kako bi se sprečilo dalje zagađenje.

Područje gde se stvara deponija nalazi se pod trećim stepenom zaštite i pripada Parku prirode Palić.

vojvodjanski.comKOMENTARI

 1. Ego kaže:

  Ma migranti…

 2. Anonimni kaže:

  Ma suboticani…

 3. Samo pitam kaže:

  Jeste da, migranti kamionom iznose sut. Svi su nam drugi krivi samo smo mi nevini.

 4. Trovach kaže:

  Tamo u blizini je deponija. Zar je roliko skupo odneti otpad na za to predvidjeno mesto? Trebalo bi poceti sa kaznjavanjem i to tako da im bude bar 10 puta skuplje stvaranje divljih deponija. Postoji poznata lokacija, a postoji i komunalna policija. Samo treba da pocnu da rade svoj posao.

 5. Tramp kaže:

  U krugu bivše HI Zorka iz Zormine ulice redovno se godinu i više lageruje otpad vecinom sa srušemih zgrada .U pitanju su stotine možda i hiljade kamiona otpada.Lageruju je gotovo sve veće građe vinske firme u gradu i desetine sitnih „biznismena“.Bezbroj puta čak i tzv.komunalna milicija prođe i vidi istovar ali nema reakcije samo odu.Neshvatljivo. Iz toga proizilazi zaključak da oni ustvari, rade u dilu.

 6. ŠTA ONI ZNAJU kaže:

  A ŠTA RADI ONAJ BULJUK KOMUNALNE POLICIJE- PRIMA PLATE, PARTISKI UHLEBLJENI. OVI JADNICI ŠTO PRIMAJU MINIMALNE PLATE I PENZIJE I SAVESNO PLAĆAJU PORESKE OBAVEZE , MORAJU DA HRANE KOLAČEM PARTISKE BOTOVE A SAMI NEMOGU SVAKI DAN NI DA HLEBA DA KUPE, UA!

 7. dule kaže:

  Postaviti kamere

 8. Ego kaže:

  @Samo pitam
  Za shvatanje ironije je potrebna inteligencija!

 9. Anonimni kaže:

  @ego i za pisanje ironije potrebna je inteligencija a ti to nisi definitivno

OSTAVITE KOMENTAR