Dizanje tegova: 25. Kup Subtice

U Subotici će 21. avgusta biti održan tradicionalni, 25. Kup Subotice u dizanju tegova. Ove godine će učestvovati ekipe: Šorokšar iz Budimpešte iz Mađarske, Domžale iz Slovenije, Konjic iz Bosne i Hercegovine, Astra iz Arada iz Rumunije, te ekipe iz Srbije Jedinstvo Novi Bečej, Radnički Sombor i, naravno, subotički Spartak.
" I ova godina nam je počela uspešno, već imamo pet seniorskih, četiri juniora i tri prvaka Srbije za mlađe juniore, a ovo je samo jedan deo naših dobrih rezultata. Spremni smo i da branimo jedanaestu titulu ekipnog prvaka Srbije, ali pre toga nam sledi Kup Subotice.
Slika
trener dizača tegova Spartaka: Stipan Vert

Dobro smo radili u prethodnom periodu, momci su vredno trenirali u našem klubu, a jedno vreme i u kampu u Baču. Nećemo osramotiti ni Suboticu, ali ni Dizački savez Srbije" – izjavio je Stipan Vert, trener dizača tegova Spartaka.
Ovo takmičenje ima dugu istoriju i prestiž među takmičenjima u ovoj disciplini u okruženju. Prvi kup je održan još 1975., a takmičenja su se u kontinuitetu održavala sve do 1991. Usledila je pauza sve do 2003. kada je Kup Subotice ponovo organizovan. U predhodna 24 kupa, takmičilo se tačno 500 takmičara iz 13 zemalja.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 73 = 76

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: