Dizanje tegova: U Subotici oborena četiri državna rekorda

Na Seniorskom prvenstvu Srbije u dizanju tegova, koje je proteklog vikenda održano u Subotici, učestvovala su 33 takmičara iz Sombora, Niša, Bača, Pančeva, Beograda, Novog Sada, Inđije, Stare Pazove i Subotice.

Državne rekorde oborila su četiri takmičara, od kojih su trojica iz subotičkog „Spartaka” uzrasta do 17 godina. Balaž Maša Benčik u kategoriji do 67 kilograma podigao je težinu od 116 kilograma u izbačaju i Mihailo Šijak u kategoriji takmičara do 102 kilograma, koji je u istoj disciplini sa 116 kilograma postavio novi rekord Srbije, dok je Adrijan Rihter u kategoriji dizača do 89 kilograma u disciplini trzaj sa 116 kilograma postavio novi državni rekord Srbije. U rekordere se uz “Spartakove” mlade asove upisao i član bačkog “Herkulesa” Filip Bertran koji je u konkurenciji takmičara do 102 kilograma podigao 160 kilograma u disciplini izbačaj i postavio novi državni rekord u konkurenciji dizača tegova do 20 godina.

Najmanja uspešno podignuta težina je priznata Ričardu Nemetu – 42 kilograma, a najveću težinu je podigao Subotičanin Tamas Kajdoči – od 180 kilograma.

Na državnom šampionatu u ime Saveza Srbije za dizanje tegova predsednik Milan Mihajlović uručio je našem nacionalnom selektoru Zoranu Panteliću najvišu A-licencu.

Praznik dizanja tegova se za dve nedelje seli u Sombor gde će najsnažnije devojke Srbije prezentovati svoje mogućnosti.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR