Đaci grade svoju školu

Radovi u objektu Politehničke škole za praktičnu nastavu privode se kraju, i đaci bi konačno trebalo da se presele tamo u drugom polugodištu. Praktična nastava se u objektu u Harambašićevoj već izvodi na drugom spratu, međutim, ostalo je da se završi prizemlje.

Završni građevinski radovi u toku, a izvode ih đaci. Jedni postavljaju i fuguju pločice, dok drugi gletuju zidove. Svi radovi pre ovih, takođe su delo učenika, kao i oni koji su još preostali – a to su oni molerajski.

Osim što rade na svojoj školi, đaci na smerovima instalater završnih građevinskih radova i dekorater zidnih površina na ovaj način stiču neophodna praktična znanja i veštine, zahvaljujući kojima odmah po izlasku iz škole mogu da se zaposle.

Osim radova na prvom spratu i u suterenu, trenutno se postavljaju solarni paneli na krovu objekta. Za ovu investiciju Politehnička škola dobila je sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za energetiku u visini od 2.600.000 dinara.

Nastava u Politehničkoj školi trenutno se izvodi u četiri objekta, što je veoma nezgodno i za decu i za profesore. Kada Centar za realizaciju praktične nastave bude gotov, kako očekuju, početkom sledeće godine, ova srednja stručna škola konačno će imati dobre uslove za rad, na dve lokacije koje su u neposrednoj blizini.

TV SuboticaKOMENTARI

  1. Sao bi cut kaže:

    Kada ovi djaci zavrse skolovanje verovatno nece imati zaposlenje jer posao za koji su se skolovali obavljaju opet negde neki drugi djaci, najverovatnije besplatno, bez socijalnih doprinosa, i bez i jednog dana priznatog radnog staza.

OSTAVITE KOMENTAR