Djordje David u Subotici

Kako portal GradSubotica nezvanično saznaje tokom septembra meseca će Suboticu posetiti još jedan veliki muzičar. Poznati rok pevač Djordje David, bivši fronmen grupe Generacija 5, će 18. septembra nastupati u klubu Sax.

Slika

Beogradjanin Djordje Nikolic postao je poznat siroj javnosti kao talentovani glumac i pevac. Na vreme ja zavrsio Fakultet dramskih umetnosti i pokazao se kao talentovani slikar. Snimio je pet koprodukcionih filmova u Italiji i Francuskoj, a znamo ga i po ulogama u domacim filmovima "Rodjeni sjutra", "Groznica ljubavi", dva dela serijala komedija "Tesna koža" i "Smeker". Počinje da se bavi pevanjem 1990. godine i odmah osvaja nagradu za interpretaciju na festivalu zabavne muzike "Beogradsko proleće", sa pesmom Aleksandra Sanje Ilica "Moj bol", za koju je sam napisao stihove. Učestvuje i na festivalima "MESAM", takmičenju Jugoslavije za "Pesmu Evrovizije", a na ostalim festivalskim smotrama nikada se nije plasirao ispod desetog mesta.
Promenio je glumacko ime kada je kao roker Djordje David 1994. godine snimio prvi album kao pevac rok-benda "Generacija 5". Svoj prvi solisticki album snima 1995. godine pod nazivom "Balkan", na kome je bilo dosta politickih kritika i njegove žilave borbe protiv militarizacije, ratova, bede, siromastva i droge.
U svojim pesmama i rok-angažmanu podseca neodoljivo na svog ljubimca Dadu Topica, za koga uvek javno kaže da ga obožava. Za diskografsku kucu "Hi Fi centar" izdaje 2001. godine svoj drugi solisticki album sa svojom grupom "Fuzzbox", sa kojom pravi mega koncerte. Sa menadžerkom Zoricom Atanasovskom grabi krupnim koracima napred. Sjajnu baladu "Nemirne noći" peva kao lajtmotiv domaćeg filma "Senke uspomena".KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: