Do četvrtka spreman punkt za vakcinaciju Subotičana

Do četvrtka 21. januara u Subotici će biti spreman punkt za masovnu vakcinaciju građana, a do tada svi koji dobijaju pozive za vakcinaciju preko prijave na portalu e-Uprave vakcinisaće se u ambulanti u Šabačkoj ulici.

Kako je jutros video-linkom na sednici državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju rekao gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, odmah po dobijanju Instrukcija za otvaranje Punkta za imunizaciju protiv COVID 19, Gradska uprava je za lokaciju ovog punkta odredila objekat Nove opštine u Subotici.

Kako je rekao, ovaj punkt za masovnu imunizaciju građana biće spreman za rad već u četvrtak, kada će biti angažovano šest medicinskih timova, podeljenih u dve smene u terminu od 8:00 do 18:00 časova.

Bakić je napomenuo da je ovaj objekat prepoznatljiv i dostupan građanima, nalazi se u centru Subotice, a takođe je pristupačan i građanima sa invaliditetom.

“Pristupilo se pripremi i opremanju punkta, pre svega obeležavanju na način da je jasno prepoznatljiv kao punkt za imunizaciju, kao i opremanju sa svom neophodnom infrastrukturom i opremom”, rekao je Bakić.

Na pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića šta je sada spremno, odnosno šta je do sada urađeno, Bakić je rekao da je prema nalogu Ministarstva zdravlja, Dom zdravlja Subotica uredio punkt za imunizaciju za 19, 20. i 21. januar u ambulanti u Šabačkoj ulici, koja svojom veličinom i opremljenošću ispunjava uslove za formiranje takvog specijalizovanog punkta.

Prema njegovim rečima, u toj ambulanti će pet medicinskih timova vršiti vakcinaciju u periodu od 08:00 do 15:00 časova tokom ovog i u sledeća dva dana.

Dodao je da su medicinski timovi Doma zdravlja do sada vakcinisali 580 građana vakcinom FAJZER-BIONTEK, u skladu sa prioritetima. I to 224 zaposlenih u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, zatim 319 zaposlenih i korisnika usluga u ustanovama socijalne zaštite. Vakcinisano je i 37 građana starijih od 75 godina koji su se prijavili preko portala e-Uprave.

“Domu zdravlja je najavljena isporuka još 305 doza Fajzer-biontek vakcine, kojom će se vakcinisati korisnici i zaposleni u Gerontološkom centru, zaposleni lekari u privatnoj praksi i preostalo medicinsko osoblje u Bolnici i Domu zdravlja”, naglasio je Bakić.

RTVKOMENTARI

 1. Croat kaže:

  ja sam izrazio zelju da se vakcinisem al sam rezervisan u odnosu na kinesku vakcinu.

 2. Djordje kaže:

  Ali kad je mislio da su kamere isključene….komedija!

 3. Caru carevo kaže:

  Meni je bilo dovoljno ovo da pročitam, i kao da sam vakcinisan. Meni dosta.

 4. Marinko Peić kaže:

  Gradonačelnik odmeren lepo i razgovetno objasnijo, al reakcija direktorice doma zdravlja skandalozno ,kao da je završena neka utakmica takva reakcija ne priliči na takvom mestu SRAMOTA

 5. Marko kaže:

  Marinko Peić@- jedini gradonačelnik koji je sve pročitao. Ostali poput Niša i Novog Sada lepo iz glave ,barataju činjenicama a ovaj naš vežbao čitanje u kancelariji pre uključenja. Reakciju po završetka ne bi komentarisao. Po njoj se vidi koliko čovek nije dorastao ovoj funkciji. A reakcije direktorice Doma zdravlja i pomoćnice gradonačelnika sa srednjom školom van svake pameti. Samo nas sramote.

 6. Trovach kaže:

  @Croat…Meni se ruska vakcina ne svidja samo zato sto uopste ne sme da se pije alkohol. Kao prvo, otkud to da alkohol moze uticati na vakcinu? (prvi crv sumnje). Kao drugo, kako naterati Ruse da ne piju 🙂 Mora da je neki drzavni projekat da se smanji konzumacija alkohola, po cemu su Rusi medju vodecim u svetu. Ovde opet 🙂

 7. Vakcinisanje i pelcovanje kaže:

  Ja nisam ni lekar ni virusolog. Ruska i Kineska vakcina moze biti dobra a li i ne mora. Kod Rusa i Kineza nikada nisi nacisto sta je istina a sta politicka propaganda. Kinezi do dan danas kriju stvarnu pozadinu nastanka virusa. Najverovatnije isto tako kriju i istinu o svojoj vakcini. Ona moze biti delotvorna a mozda je i samo obicni placebo u propagandne svrhe i za umirenje vlastitog stanovnistva. Nacija od 1.5 milijarde ljudi od kojih ni jedan nije u stanju da sasije jednu obicnu majicu kako valja, tesko da u rekordnom roku vlastitim znanjem napravi jednu efikasnu vakcinu. Naravno to sve samo pod uslovom da su oni jedini koji znaju kako je nastala i odakle je dosla pandemijska zaraza, i to znanje strogo cuvaju za sebe. Ostaje nam gola cinjenica da je Kina ona drzava koja ima najmanje stete i najvise (ekonomske) koristi od pandemije. Moza nam je to i jedan mali povod za raznisljanje

 8. Pera kaže:

  Kovid je laž. Tačka.

  Sve ostalo je zloupotreba laži.

 9. Grobar koji na tebe ceka kaže:

  @ Pera
  Iskreno se nadam da ces od laznog virusa krepati …

 10. Croat kaže:

  Trovach nisam znao to ! 🙂 Evo moja gerontoligija se danas pelcovala kineskom pa javljam ima li nuzefekata, pojacana zelja za pirincom, lov sismisa na tavanu da se kuvaju …..

 11. Dr Iggy kaže:

  Kad krenete na vakcinisanje lepo se obucite ! Da ne moraju posle da vas presvlace…

 12. Pera kaže:

  @Grobar

  A sada si, botino agitpropa, i grobar. Imaš i, lažnu, diplomu.

 13. Aleksa kaže:

  Dr Iggy
  Vas komentar je krajnji bezobrazluk. Nisam ocekivao od ovog sajta da ce se ovakav komentar objaviti!

 14. Grobar (ekoloski) kaže:

  @ Pera

  Sta se uzbudjujes? Strah te je? Nemoj se plasiti, ti bar znas da Kovid ne postoji. Sto se lazne ili prave diplome tice, ona nije nikome potrebna da bi se tvoja lesina mogla odloziti na deponiju otrovnih materija.

 15. Pera kaže:

  @”Grobar”

  Odaju vas zloum i pogan jezik. Ugledaj se na tvoje sunarodnike, razne bradate i golobrade anonimuse, odavno mi ne repliciraju. Doduše, i ovaj vaš medij mi komentar objavi samo kada treba da me napadnete. Iz sujete, kako drugačije. Živeli vi meni večno.

 16. pista kaže:

  Znaci treba ici u Šabačkoj ulici na Zorci bez obzira sto zivis u centru grada!? Stigla sms za Šabačku, valjda ce gradonacelnik platiti i taxi za prevoz. Koja smejurija…

 17. Pametnjaković kaže:

  @pista
  Evo, ja sam neki dan kritikovao zašto su taj punkt za pelcovanje postavili na kraj grada bogu iza leđa.
  Ko ne poznaje taj kraj, teško će uopšte pronaći tu ambulantu, ali sam posle ukapirao da je to tamo postavljeno zato, jer ako ideš svojim autom, parking je besplatan, ne moraš ništa da plaćaš.
  Jesi li morao platiti participaciju?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 62 = 65