Do kraja godine Palićko jezero dobija plutajući bazen

U okviru Vladinog programa Skok u budućnost – Srbija 2027, na Palićkom jezeru predviđena je gradnja plutajućeg bazena. Rok za izgradnju je, kako je navedeno, decembar ove godine.

Reč je o projektu koji je u leto 2022. godine najavio sada pokojni predsednik predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor.

On je prilikom obilaska radova na izgradnji akva parka na Paliću izneo predlog instalacije bazena u okviru samog Palićkog jezera. To bi, kako je rekao, omogućilo građanima da se kupaju u Palićkom jezeru, a da ipak ne budu u bakteriološki neispravnoj vodi.

Izvor: E kapijaKOMENTARI

 1. Petar G. kaže:

  Ovi nas stvarno, ali stvarno za….ju. J…..u nas u mozak. Šta je sad ovo ljudi?
  Izgradili Aqua park, ima bazene, kakve takve, ali eto ima bazene. A izgradili ga kraj jezera za koje je im na pamet ne pada ni da očiste ni da makar smanje njegovo zagađenje. I hajde sad, to je urađeno, i kad pomisliš da ne mogu biti gluplji. Oni smisle ovo. Napraviće plutajući bazen na samom jezeru.
  Prvo za pare koje su pokrali na dugogodišnjoj gradnji Aqua parka mogli su već da urade nešto za jezero. A šta bi mogli tek od jezera da naprave za pare koje će da pokradu od ovoga…
  I sve to nama servira Ištvan Pastor, i to pod imenom:“Skok u budućnost“.
  Uostalom ko vama SNS/SVM mafiji smišlja te idiotske slogane ??? Mislio sam da sarkastičniji i ironičniji od:“Za našu decu“ nema, ali ste uspeli i tu sami sebe da nadmašite.

 2. Trovach kaže:

  Bazen u jezeru? Pis zivi! Sta ce biti u sred bazena? Jezero?

 3. Bruno kaže:

  Nije ovo ništa novo od ovih đilbera kojio misle da su na vlasti u Subotici. Još samo da objave da ne sme se urinirati u vodu da amebe ne bi ulaskom u ljudski organizam zarazili i iste zaraze !

 4. zig zigi kaže:

  Neće ni od ovoga biti ništa. Veliki dža bu ha, pare je nestao i to je to.
  A inače smatram da, oni koji izmišljaju ovakve ideje, su teški drogaši. Jbt nemaš š čim bi imali da privučemo turiste, putevi, ulice se raspadaju, ni akvapark nisu završili a oni hoće jbeni bazen usred prljavog jezera u ooju teče kanalizacija i ko zna šta još.
  Jbt ovo je za treće oko ili za zonu sumraka

 5. facebook kaže:

  Zato je plutajući da niko ne može da uđe i da vidi da nije ni ovo završen?
  Kako je predviđeno da se ulazi?
  Mislim totalno glupa ideja, limitirate pristup posetiocima tj. potencijalnim klijentima, komplikujete pristup i ulaz objektu, za vreme iznenadne letnje oluje dali imate izrađen plan za evakuaciju npr. a sigurno bi mogli da nađemo još koji razlog zašto je ovo jedna glupa ideja.
  Sve radite obrnuto, vidi se da pokojni veze nema kako treba jedan takav objekat da posluje i na šta treba jedno preduzeće da čini i da da budućim klijentima kako bi imao stalan i rastući prihod tokom cele godine.
  Moje mišljenje je da je ovo samo još jedna prevara u nizu od koje nikad ništa neće biti realizovano, ovo je krađa i prevara 100%.
  Pokojni nas za***ava i sa onog sveta a sin, baki i kompanjoni sa ovog.

 6. Nemojte ponovo ko Boga vas molim kaže:

  Hoće li ovaj plutajući bazen koštati 10 ili 12 miliona evra?

 7. PpAaLlIiĆć kaže:

  Petar G. Hahaha, kralju! Sve je tačno brate moj. 🙂

 8. Dragan kaže:

  Možeeee i ekstraaa. Bolje i bazen u velikoj septičkoj,nego samo samo velika septička. Navikli domorodci na septičku pa to ti je. Hahahahaha

 9. Nidžo kaže:

  @Petar G
  Stvarno su nadmašili sami sebe. Mogu formirati vlast u Republici bez ikoga drugog. Bravo.

 10. Alan kaže:

  Ajd zavrsite prvo onaj koji ste vec zapoceli iza Dudove sume.Pricamo o bazenu.Mogli bi i plutajuce narodno pozoriste.

 11. Tramp kaže:

  Uskoro će te videti šta je aqva park .Pored Inđije se počinje sa gradnjom i biće najveći u Srbiji .desetak bazena svih veličina ,spa,velnes ,fudbalski ,odbojkaški ,košarkaški tereni ,restorani ,kafici ,hotel,desetak tobogana ,adrenalin park i još sto čuda.Rok izgradnje 36 meseci.A cena: he he , 15 miliona evra.A koliko je koštao ovaj aqva parkic na Palicu???.

 12. Nikson kaže:

  @Tramp,ne budi naivan,jer će u Indjiji tih 15M na kraju biti 45M.

 13. Hugo kaže:

  Svi su osjednom animični ! Niko više ne govori o hidrologu Mišelu i Evropskom banku za ulaganje i razvoj ? Gde su ta silna sredstva koja su tobož ulagani da se poboljša kvalitet vode u jezeru i bude pogodan za vodene sportske i turističke uslove …Puna su im bila usta Nemačkih i Eu ulaganjima … Koji đilberi .

 14. Trovach kaže:

  @Hugo…Imamo mi svoje hidrologe, samo su nam potrebna zvucna imena da se opravda maznjavanje, a rezultata nigde.

 15. Plutajuci mozak kaže:

  Plutajuci bazen nije nista novo. Na Palicu je bio pre nekih 70 godina, na Zenskom strandu jedan plutajuci bazen. Zapravo nekakav drveni kavez velicine nekih 4×4 metara zvani „ketrec“ na cetii ugla pricvrcen lancima da ne moze ici u dubinu i namenjen maloj i pretskolskoj deci. Vremenom se raspao i nije nikad vise popravljen.
  Koliko se po prilozenoj slici moze primetiti novi bazen bi bio pozamsnijih dimenzija, pa kada se jos napuni vodom imao bi prilicnu tezinu samim tim odgovarajuce duboki gaz. Koliko to smisla ima tamo gde je dubina vode max. 1,5 – 2 metra, predstvlja jedno posebno pitanje.

 16. Sanja kaže:

  Blago nama. Konačno ćemo da se kupamo u bazenu u jezeru. Pa je li može nešto bolje da bude? To je potpuno isto kao u jezeru samo je lepše jer nije u jezeru nego je u bazenu… Genijalan plan. Doduše možda je od para za taj bazen moglo nešto da se uloži u čišćenje jezera ko bi ga znao? Palić je nekad bio banja a sad je park i akvapark. Sve samo nije jezero. Ali sve će ovaj bazen da promeni….i mi ćemo konačno ali konačno da se brčkamo u jezeru nije važno kako je baš sve će biti zadovoljeno i potreba da se pliva i da plivanje bude u jezeru. Mi smo mnogo pokvareni građani i mi hoćemo pogače preko Leba i hoćemo da plutamo jezerom mi a ne bazen i hoćemo tako klot po seljački preko jezera bez posredstva bazena…baš smo zaguljeni….

 17. Istinom protiv lazi kaže:

  @ Tramp
  @ Nikson
  vest od januara 2024
  “ U Inđiji će biti izgrađen akva park po uzoru na one u Dubaiju, a projekat je procenjen na 40 mil EUR.“ – izvor https://inmedija.rs/

 18. Tuga kaže:

  Svi mi plutamo u velikoj kaljuži, nažalost.
  Ne treba nam ništa plutajuće. Voleo bih da vidim one leteće automobile šta je najavljivao predsednik.
  Sećate se kada su se telepromtovali Orlić……
  A, tek vozačke dozvole za automobile bez vozača koje je najavila Brnaba.
  Zemlja čuda, a Subotice pola bez kanalizacije i vodovoda.

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: