Dobrodošli u svet starih zanata i umetnosti

Subotica je potpisala još jedan sporazum o saradnji sa Segedinom, koji će biti finansiran iz evropskog IPA programa prekogranične saradnje.
Ovog puta reč je o projektu koji će angažovati seosko stanovništvo, a tiče se očuvanja kulturne baštine na selu i afirmaciji seoskog stvaralaštva. Projekat pod nazivom „Dobrodošli u svet starih zanata i umetnosti“ biće realizovan u 9 sela subotičke opštine i isto toliko u segedinskoj, a jedan od prvih koraka je otvaranje evropskih kancelarija za mlade u tim selima.

Evo nekoliko primera

Slika
Slikanje na staklu

Slika
Duborez

Slika
Slamarska umetnost

Slika
GrnčarstvoKOMENTARI

 1. JovaToYou kaže:

  :applause:

 2. Beli kaže:

  Ovo je lepa inicujativa . Dobro bi bilo možda da se u okviru ovih umetničkih aktivnosti , pogotovo što se baziraju na starim zanatima , raspiše konkurs za suvenire Subotice koji bi se mogli prezentovati u turističkoj ponudi. Danas imamo samo slamarke koje su organizovane , vredne i njihove kreacije su vredne divljenja ali… Mi definitivno nemamo razrađen sistem vrednovanja nečega što se nudi na tržištu kao suvenir Subotice. Definitivno mi subotičke suvenirei niti nemamo.

  Treba napraviti radionicu , uvek otvoren konkurs ili sl. gde bi se proglašavao suvenir meseca koji bi grad otkupio od autora i uvrstio u svoj brend . Nakon nekog vremena imali bismo gomilu kvalitetnih radova koji bi izbacili kičeraj daleko van subotičkog atara . Mi sigurno vredimo toliko !!!

 3. ewakazi@yahoo.com kaže:

  gde se treba javiti da bi se uzelo ucesca u ovim zanatima

 4. robert kaže:
  ewakazi@yahoo.com napisao:gde se treba javiti da bi se uzelo ucesca u ovim zanatima

  prva radionica za izradu, kursevima i restauracijama stilskih duboreza sa sertifikatom ministarstva ekonomije RS -oznake rucni rad
  alt deutsch silbeRholz
  Gajeva 35
  21208 Sremska Kamenica
  064/3494512
  http://alt-deutsch-silberholz.blogspot.com/

OSTAVITE KOMENTAR