Dodatnih 1,3 miliona evra za komunalnu infrastrukturu na Paliću

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW, obezbedilo je dodatna sredstva u ukupnoj vrednosti od 1,7 miliona evra za realizaciju projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić“ u Subotici i projekta prečišćavanja otpadnih voda u Vranju.

Ukupna vrednost projekta zaštite Palićkog jezera je 7,8 miliona evra, od čega su 1,3 miliona evra dodatna sredstva.

Realizacijom projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić“ biće očišćeno jezero na Paliću, proširena kanalizaciona mreža u naselju Palić, a pored toga biće urađeni i zaštitni pojasevi oko jezera koji će biti turistički uređeni biciklističkom stazom.

Kompletan program se realizuje uz finansijsku pomoć Vlade SR Nemačke i Evropske unije, preko Nemačke razvojne banke KfW, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

RTV

 KOMENTARI

 1. Ševa kaže:

  Kolko ulažete mogli ste ga očistiti dva puta, bagro političarska.

 2. weng chun kaže:

  Kad ce biti? Treba obalu srediti kako izgleda i plaze
  Kako izgledaju.

  Vikend naselje??

  Staza oko jezera kad tabla
  Postoji per godina.
  Neki su ba stazi izgradili
  Kuce bespravno.
  Voda u jezeru da se ispusti
  O zameni cistom ..kanali za dovod nove vode su puni
  Ajmo stazu prvo vazno je
  Pa obalu.

 3. uzas kaže:

  @ whenchun

  Ako si stvarno kinez onda svaka cast na pisanju na srpskom jeziku. Ali ako si neki nas…onda ponovo u skolu brate.

 4. Diabolic kaže:

  Tako treba, potrositi pare iz donacija na deo kanalizacione mreze u delu Palica koji nema veze sa direktnim zagadjivanjem jezera da ne bi morali vaditi iz budzeta za radove koji su njihova duznost da odrade i kako to vec ide, ti radovi se predstave kao 4 puta skuplji a razlika se podeli. Mi svi mali i glupavi…

 5. Salamander kaže:

  Ala neko već trlja ruke, a kasnije će nam debelo naplatiti donaciju. Ne zavaravajte se ljudi palićka voda sve pere a ponaročito voli da pere devize.

 6. Bobes kaže:

  Kinez je legenda,udji brate u politiku treba im sveza krv,ovi su nam svi vec preko glave.

 7. Bunjevac kaže:

  za sanaciju jezera treba vremena, neke promene se vec primete ali su one male ne moze sve preko noci da se resi, vodu nema potrebe ispustati iz jezera, otice ona sama samo polako, a i ispustanjem se nedobija nista, to sto ima mulja je normalno ima ga svugde na svakom jezeru. U objave da voda nije ispravna , smunjam jer u jezeru ima smudja koji se tu i mresti, a smudje jedna od najosetljivijih riba kojoj kada sa vodom nesto nije uredu izumirr ili se nemresti. Uginica riba ima svugde i to je za stajace vode sasvim normalno to se zove PRIRODNA SELEKCIJA , zamolio bih sve kojima se nesvidja palicko jezero da ga zaobidju i neka idu u B. Topolu tamo je lepse, pustite nas kojima se svidja da uzivamo u njemu

 8. rax kaže:

  diabolic, tacko tako kao sto si napisao, cim budem imala vremena, doci ccu do informacija za sta nemacka donira i da li su upoznati sa time na sta se trosi. prave kanalizaciju, koju bi od poreza trebali da naprave, a kanalizaciju u vikend naselju i okolini ne rade. oduzimaju zemlju pored jezera samo nekima, a tamo gde su “biznismeni” se ne radi nista. ako misle ovi iz park palica, ludos palica i mvsz/sns da su svi glupi, jako su se prevarili, meni je pun kofer svih i predhodnih i sadasnjih, zasluzili su da se izadje na ulice i to u pratnji stranih media.

 9. Atlantida kaže:

  Istiniti je kriv za to, sad cemo da ga….

OSTAVITE KOMENTAR