Dodela ugovora za samozapošljavanje

Potpredsednica Vlade Srbije, Verica Kalanović, predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović uručili su juče u Novom Sadu 200 ugovora za samozapošljavanje u Vojvodini.

Ugovore i jednokratnu pomoć u iznosu od po 160.000 dinara dobili su oni koji su dostavili najbolje projekte, čime im je dat podsticaj da pokrenu sopstveni posao i zaposle članove porodice, a možda i još neke druge.

.

“Ovim ugovorima smo poslali dve poruke. Jednu vi, kao budući preduzetnici, a koja glasi da posao ne treba čekati, već ga treba tražiti i nuditi sopstvene ideje. Drugu poruku šaljemo mi iz državnih organa, a koja govori da u tome niste sami i da možete od nas da očekuje svaku vrstu pomoći”, istakla je Kalanovićeva na svečanosti u “Master centru” Novosadskog sajma.

.

U Vojvodini je počela izgradnja nekoliko novih fabrika, koja će doneti 8.000 novih radnih mesta, ali to nije dovoljno. Ovaj današnji čin je korak napred, doprinos da zaposlite sebe i ljude u okruženju. Znajte da niste samo na tom putu, jer imate našu punu podršku”, zaključila je potpredsednica Vlade.

.

Što se tiče severno-bačkog okruga samostalnu delatnost započeće 30 lica na teritoriji Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša.Novi preduzetnici baviće se uslužnim i zanatskim delatnostima kao frizeri, automehaničari, elektroinstalateri, ugostitelji, knjigovođe i ostalo.

.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović je ukazao da Nacionalna služba u sprovođenju aktivne politike zapošljavanja dobro sarađuje s republičnim i pokrajinskim organima, a u poslednje vreme i s lokalnim samoupravama, koje su se uključile u otvaranje novih radnih mesta u svojim sredinama.

.

“Uz pomoć lokalnih samouprava na teritoriji cele Srbije ćemo ove godine otvoriti 7.000 radnih mesta, a kroz projekat samozapošljavanju samo u Vojvodini još 1.000. Sem subvencija i pomoći nudimo i obuku u pisanju biznis planova i drugo”, naglasio je Jovanović.

.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin je podsetio da je u Vojvodini 2004. godine bilo 270.000 nezaposlenih, a sada, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, ima ih za oko 70.000 manje. “Do karaja godine u Novom Sadu ćemo otvoriti i Edukativni centar za nezaposlene po najvišim evropskim standardima i nastaviti da pružamo podršku svima onima koji otvaraju nova radna mesta”, rekao je Vasin.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 1 =