Dogodine: veslačko univerzitetsko takmičenje i manjež na Kelebiji

Pokrajinska vlada i Grad Subotica zajedno će realizovati predstojeće međunarodne sportske manifestaciji i ulagati u sportsku infrastrukturu u Subotici,  zaključeno je, između ostalog, prilikom posete pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza i predsednikom Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Sinišom Jasnićem Subotici.

simovic batez jasnic

Batez i Jasnić kod Simovića

Domaćin ove posete bio je Član Gradskog veća grada Subotice zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović koji je, obraćajući se mediima nakon sastanka, rekao da će Palić u julu 2017. godine biti domaćin prestižnog veslačkog univerzitetskog takmičenja, Prvenstva Evrope, na kojem će učestvovati više od 500 učesnika, što će će mnogo značiti i za popunjavanje naših turističkih potencijala i to još jedna od manifestacija koju je subotička lokalna samouprava sa zadovoljstvom prihvatila.

– Želimo da naša saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu bude plodonosna u naredne četiri godine. Nama su uvek cilj novi sportski tereni. Ne tako davno, tereni sa tartan podlogom u našem gradu nicali su “kao pečurke” i sada želimo da se ta praksa nastavi i dalje. Namera nam je da košarkaški teren u Aleksandrovu presvučemo sa tartan podlogom, pa ćemo aplicirati sredstva za taj projekat.

Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zajedno će investirati i u izgradnju novog manježa Konjičkom klubu “Fejvori” na Kelebiji kako bi polovinom naredne godine mogli da budemo domaćini jednog velikog evropskog takmičenja u konjičkom sportu – istakao je Simović.

Vladimir Batez je izjavio da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u novoj sistematizaciji ima sektor za infrastrukturu, što će, kako je rekao, znatno uticati na unapređenje rada Sekretarijata, ali i na razvoj sportske infrastrukture u Vojvodini.– Znamo da je Subotica veliki sportski centar, grad šampiona i ja sa zadovoljstvom svaki put ovde dolazim.

Naša saradnja je i ranije bila dobra tako da sam siguran da ćemo je u narednom periodu intenzivirati i unaprediti. Očekujem da ćemo se ponovo videti kada krene realizacija ovih projekata o kojima smo danas razgovarali – kazao je Vladimir Batez.

Siniša Jasnić je rekao da je Srbija poznata veslačka nacija, da očekuje da će na Univerzitetskom prvenstvu Evrope u veslanju na Paliću biti možda i više od 500 učesnika i da veruje da će na tom takmičenju nastupiti i Martin Mačković, član Veslačkog kluba Palić, koji je u disciplini dvojac bez kormilara sa Viktorom Pivačem osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u neolimpijskim disciplinama, seniore do 23 godine i juniore, održanom krajem avgusta ove godine u Holandiji.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, Simović, Batez i Jasnić obišli su košarkaški teren u Aleksandrovu, kao i radove na izgradnji manježa na Kelebiji.

 

Dnevnik

 KOMENTARI

 1. bilmaz kaže:

  A kada cete pokriti stadion malih sportova???

 2. Ex-Inter kaže:

  Manjež na kelebiji? Pa to neka gradi Milenko, ionako je svu našu dividendu ulupao u njegove konje.

 3. pepi kaže:

  A atletska staza na stadionu kad ce doc na re ?

 4. BUCKAS kaže:

  Bilo bi vreme i da se zavrse bazeni u dudovoj sumi.

 5. pera kaže:

  Prvomajska nista?

 6. Bivša kaže:

  Šta li mori našeg ministra da mi je znati? Čovek suv ko grana.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 4 =