Dogovorena velika ulaganja u Palićko jezero

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izrazio je na jutrošnjem sastanku sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem želju da ga podrži za novi predsednički mandat na predstojećim predsedničkim izborima.

Kako je izjavio novinarima danas na Paliću, na razgovoru su sumirani učinci i iskustva dosadašnje saradnje, a govorilo se i o budućoj saradnji.

instagram

„Izrazio sam našu želju da ga možemo podržati kao predsedničkog kandidata na izborima za predsednika Republike. Mislim da je protekli period od pet godina potvrdio tu našu rešenost i da je puno osnova za to da sa dignutom glavom tu odluku donesemo i da je zastupamo. Rekao sam da sam spreman to činiti i javno, uključujući i manifestacije vezane za njegovu kampanju“, rekao je Pastor.

Kako je rekao, razgovaralo se i o predstojećim parlamentarnim izborima na kojima će SVM učestvovati samostalno sa ambicijom da ostvari visok legitimitet u svoj biračkom telu, a da nakon toga dve stranke, SVM i SNS, nastave dosadašnju saradnju u izvršnoj vlasti kao koalicioni partneri.

Posebna tema razgovora bio je Palić, sa akcentom na dve investicije. Jedna od njih jeste okončanje radova na izgradnji Akva parka, u koji je do sada uloženo oko 880 miliona dinara, dok je za završetak neophodno još oko 730 miliona.

„U ovoj godini je u budžetu grada Subotice za ovu namenu predviđeno 111 miliona dinara. Molio sam predsednika da iznađemo izvor za ostatak kako bi u jednom doglednom vremenu, u toku ove godine, mogli ovu investiciju okončati jer je to bitno za Palić, bitno za Suboticu, bitno za čitavu zemlju jer bi značio praktično permanentno privlačnu snagu što se tiče turističke destinacije“, rekao je Pastor.

Upitan da li to znači da su obećana sredstva za Akva park, Pastor je odgovorio potvrdno.

„To znači da je predsednik izrazio razumevanje u odnosu na ovaj problem o kojem ne govorim sad ja njemu prvi put, ne razgovaramo mi o ovome prvi put, ali je ta rešenost oko pomoći u finansiranju pokazana od strane republike“, precizirao je Pastor.

Druga investicija o kojoj se razgovaralo jeste izgradnja velikog hotela na potezu između Hotela Prezident i Muškog štranda.

„Imamo za to investitiora, to bi bila jedna investicija od četrdesetak miliona evra. U toku sledeće nedelje mislim da ćemo nastaviti ove razgovore sa investitorima i nadam se da ćemo u ovoj godini praktično moći pristupiti toj investiciji, što zajedno sa izgradnjom pruge od Subotice do Segedina, sa jačanjem mogućnosti prelaska granice čitav ovaj prostor praktično stavlja u jednu potpuno drugačiju ravan, u jednu potpuno drugačiju situaciju“, dodao je on.

 

RTVKOMENTARI

 1. Berbatov kaže:

  Tako je! Sve pohvale!!! Treba mi 125 minusa. 3,4 sad,udrite…

 2. Lelemud kaže:

  Našao je svojih 50 miliona

 3. Jozefina kaže:

  Gadi mi se Pastor!!!!!!

 4. Ajmo vec da palic i subotica zazive kaže:

  Bilo je 400 sto trazi vise.
  I staza oko palica??mozda zato
  Swm je sve blokiro ako neko pita.
  Evo sad ce pruga i akva park zavrsiti sto pre.
  Ova tema se razvlaci

 5. Anonimni kaže:

  Svaka godina počinje ovim obećanjima. Samo što ove godine ne pominju više bolnicu , stadion, pozorište…
  Mislila sam da će više lagati barem pred izbore.

 6. Anonimni kaže:

  hahahahaha, mene stvarno zanima da li postoji još neko ko veruje u ove laži, znam da smo glup narod, bar većina, čim većina glasa ovako kako glasa, a baš toliko da se nema mozga da se i dalje veruje u ove laži, to sada već postaje „dijagnoza“….neka nam vrate termalni bazen, pa onda neka završavaju Akva park na „kukovo leto“….

 7. Igor kaže:

  Svaka vam čast na želucu kad možete…

 8. zig zigi kaže:

  Opaa batice postacemo Panonski Dubaj! Monako, Ibica, Barselona, Maldive, Bali mozete samo da placete, mi cemo biti najatraktivnija turisticka destonacija u celom univerzumu!
  Idemo sanjika i pista, vi ste najbolji, vi delite najukusnije sendvice u regionu narocito one sa ukusom razocarenja, bez vas zivot bi bio lepsi!

 9. jozsef kaže:

  Ne mogu oni ništa uraditi oko Paličkog jezera jer milone tone smeča i kancerogenih otpada je zatrpanu u bivšem koruti jezera . Iatodobno ni prečistač otpadnih voda ne radi kvalitetno od same izgradnje…

  • Trovach kaže:

   Ako najavljuju „velika ulaganja u palicko jezero“ to onda ne bi trebalo da ima nikakve veze sa akva parkom i hotelima na obali. Tek kada jezero bude cisto turisti ce imati razlog da dodju.

 10. Trovach kaže:

  Nama treba cisto jezero da bi turisti imali razlog da dodju, pa ce preduzetnici sami napraviti hotele da prime goste. Akva park moze, ali i ne mora. Treba obogatiti ZOO vrt i to ne samo po broju zivotinja, nego i u unapredjenju uslova njihovog drzanja.

 11. Tramp kaže:

  Au ovi se dogovorili.Naj..asmo narode .

 12. Kazsa,Kucsera,Pastor........ kaže:

  Od kad postoji SVM,od tad postoje megalomanske uvek zapocete i nikad zavrsene gradjevine u Subotici.I uvek iznova i iznova i opet i opet i nikad kraja.

 13. jovan kaže:

  @ jozsef : Prema tome ispada da nije Vučić i njegov brat nabogatiji u Srbiji ,već oni koji ‘zakopavaju, smeće u prirodi i uništavaju ekosistem.

 14. Pero kaže:

  Izgradnja Narodnog pozorišta ove godine slavi 18. rođendan, auuu koliko para je tamo oprano. A najlepše u svemu da barem još 10 god neće ni biti završeno. Trebaju novi projekti pošto ne mogu sve da „operu“ preko Narodnog Pozorišta. Napredni smo do bola….

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 8 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: