Dokle još, Joška?

Da se priča nastavlja, nije iznenađujuće, ali, da citiram kolege i subotičke intelektualce, poslednja vest prema kojoj je Kasa kandidovan za direktora „Subotičkoh novina“ vređa i ono našeg malog zdravog razuma koji je ostao – piše, pored ostalog, u komentaru „Mađar so“-a povodom postavljanja dugogodišnjeg predsednika Saveza vojvođanskih Mađara, subotičkog gradonačelnika, nekadašnjeg potpredsednika Vlade Srbije i direktora subotičke filijale Agrobanke i predsednika upravnog odbora „Azohema“, odnosno Azotare Jožefa Kase za novog direktora “Subotičkih novina”.

 

-Kasa je za subotičku televiziju „Yu Eco“ izjavio da bi želeo da priprema jedan ozbiljniji list, da poveća tiraž i da bi želeo da se njegov plasman proširi i na regiju. Prema jučerašnjim podacima Narodne banke Srbije, više računa preduzeća „Subotičke novine“ blokirano je 366 dana, odnosno, prema zakonskim odredbama, zapravo je preduzeće juče automatski otišlo u stečaj, sa ukupno 28 676 650,23 dinara – navodi komentator.

 

-Jožef Kasa je 6.februara napunio 68 godina. Nakon više njegovih neuspešnih projekata, građani mu sa pravom na društevnim mrežama i internet portalima postavljaju pesničko pitanje: Dokle još, Joška? – piše u komentaru „Mađar so“-a.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  covek poslednjih 20 godina na ovaj ili onaj nacin ucestvuje u vlasti. niko sem njega nije u stanju da se toliko dugo zadrži. 

 2. subotičanin kaže:

  “kolege i subotički intelektualci” retko se oglašavate,osećam da je vaš lični interes jači od brige prema gradu i građanima Subotice.Iz mišjih rupica bezbedno pucate,male su to puškice.Ajdmo bojkotovati,ali to su privatizovane novine,i njihovi problemi.Napravite nešto jače i bolje,imaćete podršku cele zajednice.Joška ko Joška,ako zezne naći će nešto drugo

 3. Thc kaže:

  Samo tako Jozsi, samo nastavi. Ovo je prije bila bogata varos, pa jos ima sta da se skroz unisti. Imas moju podrsku!!

 4. dr kaže:

  u ostalim zemljama se kriminal resava zatvorom,i plenidbom imovine…..jedino ovde  je novo direktorsko mesto alternativa za takve……

 5. pauk kaže:

  Prredlazem osnivanje novih novina koje ce se baviti i nemackim i madjarskim intelektualcima, a ne samo bacom i nanom i sarenim jajima.

 6. crnipetak kaže:

  doći će i njemu crni petak …………………………………………….
   

 7. Aleksandar kaže:

  pauk:

  Prredlazem osnivanje novih novina koje ce se baviti i nemackim i madjarskim intelektualcima, a ne samo bacom i nanom i sarenim jajima.

  Nadam se da se salis.

 8. pauk kaže:

  Ne. Pa ovo je multietnicka sredina. Zivimo mi ovde, koji smo deo drugih manjina, sta je tu lose u tom predlogu?

 9. Suboticanka kaže:

  Pa, dokle vise Joska misli da,,radi,, vec bi po sili zakona trebao u penziju! Sve cega se dohvatio otislo u nepovrat, a, Suboticke u stecaj , eto pre njega.
  Da je kojom srecom covek od karaktera, prepustio bi radno mesto direktora drugome, mladjem, skolovanijem.  Ali mozda ce on podupreti finansijski novine, pa ce sve biti kao nekada.
  @pauk- Ko malo ponekad procita Suboticke, zna da pisu o svemu i svakomu!

 10. pogrešna slika kaže:

  Stavili ste pogrešnu sliku!

  Subotičke novine nisu stare 120 godina, već postoje od 1945. godine kada je počela izlaziti Hrvatska riječ, koja je 1956. promenila ime u Subotičke novine, kako se list zove do danas. Ovo je stajalo u imresumu Subotičkih do pre nekoliko godina, kada je bez ikakvog osnova napisano da vode poreklo od Karanovićevih Subotičkih novina, što je nonsens.

  Naime, krajem 19. veka subotički novinar Mladen Karanović 7 godina izdavao list Subotičke novine, ali ove novine, osim zajedničkog imena, nemaju nikakve veze sa današnjim Subotičkim novinama.

  Izgleda da je sramota reći da su današnje Subotičke novine nastale preimenovanjem Hrvatske riječi.

 11. pauk kaže:

  Da, preimenovanje ili ne.. da se osetiti da nedostaju madjarski i nemacki intelektualci u novinama. Previse je nana i baca i slicnog… Prelistah par puta, sportska rubrika je najveca. To bi se pre zvalo Suboticke, sportske novine.

 12. pogrešna slika kaže:

  pauče,

  imo si Dane “Nedeljnik najboljih namera”, al kandar je buktio

 13. exsex kaže:

  Da u pravu ste da trazite da uklone Kasu sa pozornice, ali postoji pitanje. Sta je sa onima koji su se sklonili javnosti, a isto su naneli velike stete ovom gradu i drzavi? Znaci ko se sklinio na vreme njih niko vise nista ne pita, a koji su jos uvek na oku njih odnosno njega i dalje teramo da ide u zatvor?

 14. Milan kaže:

  Uzgred, Subotičkim novinama i ostalim medijima presuđeno je 5.oktobra 2000. godine kada je počela nova era medijskog delovanja u skladu sa Novim svetskim poretkom. Prosečan čitalac, gledalac i slušalac medija to ne primećuje, jer se ne bavi time, da su od tada počela gašenja onih medija koji su bili stub slobode u mišljenju i izražavanju. Stradali mediji koji se bave humorom, kritikom i muzikom kao najvažnijim oblicima društvenog izražavanja i koji su bili najuticajniji i najrespektabilniji. Medijska elita je skrajnuta a informisanjem i medijskim delovanjem debelo plaćenim bave se oni od kojih većina u esnafu važi za najgore i najnemoralnije novinare, urednike i vlasnike. Trenutno aktivni mediji bili su i ostali uspešni samo u istraživanjima agencija koje neko debelo plaća da “kreiraju” istraživanje javnog mnjenja o “uspešnosti” medija koji isto tako kreiraju javno mnjenje o “uspešnosti” onih koji su ih ostavili u životu da bi ih koristili za drmanje na vlasti (od koga nam zubi poispadoše) a drže ih na budžetskoj infuziji jer od svog “uspešnog” medijskog delovanja sami sebi ne bi mogli da zarade ni za parče hleba.

  “Subotičke novine”, “Radio Subotica”, “Yu eco”, “City radio i televizija”, “K23”, “Hit radio” su stranački mediji dominatne stranke u prošloj Vladi tj. stranke u aktuelnoj vlasti u ovom gradu.

  Koliko su čitani, gledani i slušani znaju građani a ne rezultati “istraživanja” agencija.

 15. Beli kaže:

  Tako nam i treba kada smo mekane neorganizovane ovce. Svaki subotički brend će budalesina da upropasti a mi ćemo piskarati po forumima pod pseudonimom kako sve ovo baš i nije dobro. S… se na sve nas !
  Živeo Joška  🙁
   

OSTAVITE KOMENTAR