Dom kulture za Palić

Na Paliću živi skoro sedam hiljada građana, dok trećina ulica još nije asfaltirana. Ove godine će započeti i ostvarenje starog sna – izgradiće se dom kulture.

palicki put

Najmanje deceniju građani Palića sanjaju o izgradnji doma kulture, koja će prema planovima početi ove godine. Naime, u budžetu je za ovu svrhu izdvojeno 20 miliona dinara. Ova suma nije dovoljna za izgradnju objekta, ali se barem može započeti sa radovima. Predsednica skupštine mesne zajednice Marta Dobo kaže da postoji velika potreba za okupljanjem ljudi, druženjem, a jedan dom kulture bi mogao udomiti čak i društvene manifestacije. Objekat bi se izgradio na praznom placu pored škole, gde će mesto dobiti i budući centar za javnu upravu Palića i gde će se izgraditi i novi vrtić, dom zdravlja, kao i pijaca.

Da postoji velika potreba za domom kulture potvrđuje i predsednica Mađarskog kulturnog društva Palića, Ana Čisar Molnar, koja je rekla da raspolažu sa deset sekcija, sa više od 150 članova i da im stalno predstavlja problem raspored proba pojedinih sekcija. Za probe se koristi velika sala mesne zajednice, a i škola, a za održavanje raznih manifestacija im park Palić besplatno daje na korišćenje konferencijsku salu Velike terase.

 

Magyar szoKOMENTARI

 1. jasso kaže:

  A sta je sa bivsim bioskopom Abazija,zasto se to za manje novca ne osposobi za te potrebe???

 2. Ccccccc kaže:

  Gluposti,ima toliko neiskoristenih objekata na Palicu koji mogu da se koriste za tu svrhu,otvorite banku,nema nijedne na Palicu,menjacnicu,koja ce i poslepodne raditi,hocemo turizam da razvijamo a nemamo osnosnu infrastrukturu,silne pare su date za obnovu ledare koja stoji prazna i neiskoristena

 3. Rastafarijanac kaže:

  Pitajte Čantavirce, oni znaju kako se to radi…

 4. zorandjala kaže:

  Evo sanse strankama koje nisu na vlasti sansa da izgrade dom kulture da posle mogu da kazu mi smo ga izgradili.Nerazumem kome moze da smeta dom kolture ?A toliko nam nedostaje ista.

 5. zena kaže:

  Potreban nam je dečiji zubar na Paliću. Pre smo imali u školi, i bilo nam je od koristi, a davno ga nemamo. A nemamo nijednog!! Sva deca s Palića i okoline (Bački vinogradi, Hajdukovo, V.Radanovac, Šupljak, Ludoš….) moraju do Dečijeg Dispanzera, a naravno tamo se stvaraju gužve….

 6. Beli Subotičanin kaže:

  NEMOGU DA VERUJEM! piše u tekstu nema se para za celu izgradnju ali bitno da se počne graditi! Da li je neko ovde normalan? Još jedan kostur nikada završeni? Za te pare završite stazu, očistite jezero, osposobite onaj parobrod Evropa ja bih prvi platio da plovim Palićem…To bi bila atrakcija samo takva pogotovo za prvi Maj! Ako je brod u privatnom vlasništvu makar pomozite ne sposobnom vlasniku da ga dovede u red!

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: