Dom zdravlja napustilo 13 lekara i 29 medicinskih sestara

Prošla godina je za Dom zdravlja Subotica bila izuzetno teška. Odlazak lekara i medicinskih sestara i smanjenje plata najveći su problemi, a rešenja su nedovoljna. Dom zdravlja je napustilo 13 lekara i 29 medicinskih sestara i tehničara.

Pojedini su iskoristili priliku da po starom zakonu odu u penziju, dok su drugi bolji posao potražili u inostranstvu. Direktorka Doma zdravlja, doktorka Mila Bogdanović Dujmić kaže da je pred kraj godine primljeno deset lekara i 15 sestara i tehničara. I u Domu zdravlja su plate smanjene, osoblje sa srednjom stručnom spremom prima u proseku 34 hiljade dinara, dok su prosečne plate lekara opšte prakse 55 hiljada dinara.

bolnica pet

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. Aleksa kaže:

  Da ne ispadne da sam zakeralo, ali posto je sediste Doma zdravlja u Subotici u ulici Petefi Sandora broj 7, slika Bolnice u ovom slucaju nije u skladu sa tekstom u naslovu.

 2. uuuaaa kaže:

  sad mi je jasno zasto uzimaju pare od pacijenata doktori!!!

 3. vince kaže:

  jedino mi nije jasno, kako direktorica Doma Zdravlja nije svesna činjenice, a očito joj manjka i moralnih normi, da nakon prošlogodišnjih događanja u njenoj firmi ONA bi morala kao glava rukovodstva da da ostavku, jer očito nije sposobna da vodi ovaj javni servis !!

 4. Vesko kaže:

  Pojedini lekari bi svako trazili i uzimali mito, bez obzira kolika im je plata.U svakom slucaju, protiv toga sam da se medicinskom osoblju smanjuje plata, kao i u prosveti i penzionerima.

OSTAVITE KOMENTAR