“Starosedeoci” jedini investitori

Peščana plaža na Paliću je svojevremeno dobila ima po tome što je bila jedina prava plaža sa naravno peskom.

 .

Palić tridesetih

U međuvremenu se dosta toga izmenino pa je od peščane plaže ostalo samo ime. Prostor uz jezero trenutno nije ni plaža a još je manje peščana. Na temu peščane plaže smo napisali bezbroj tektova što u temi istorija što u temi turizam, pa će tema ovog teksta biti jedina pozitivna stvar koja se trenutno dešava na njoj.

 .

Naime, vlasik kafića koji godinama uporno opstaje na ovom mestu zakupio je prostor na plaži sa ciljem da na njoj izgradi objekat za iduću godinu. Izgradnja je krenula, a do sada se sve radi po preporukama Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pa će do kraja marta iduće godine nastati drveni objekat prikladan Paliću koji će pored prepoznatljivih stilskih elemenata sadržati i baštu na otvorenom.

Postoje tri arhitektonska rešenja budućeg izgleda ovog objekta koje možete da vidite na:

.

Uređenje javnih površina na Paliću

.

Jedno od tih rešenja je

Ostatak peščane plaže deluje sablasno. Ništa se tu “na oko” nije izmenilo od kako su pre par godina porušeni postojeći objekti. O izgledu Vikend naselja ne treba trošiti reči.KOMENTARI

 1. Lansky kaže:

  Mala poslastičarnica na Paliću, pre 100 godina

 2. Anonimni kaže:

  Lansky gde je ovo bilo, jel se zna mozda kojim slucajem ?

 3. Lansky kaže:

  Otprilike na prostoru između Male gostione i obale.
  Vidi o tome više na staroj temi o Nadašu:

  https://www.gradsubotica.co.rs/bilo-jednom-na-palicu-1-deo-nadas/

 4. dex kaže:

  premestite zatvor iz centra i ocistite palic

 5. gomby kaže:

  Ja sam danas prosetao Palicem oko vikend naselja pasam sakupio mrvice o izgledu samo jednog dela , sto sam video to je UZAS . A mi pricamo oturistickoj destinaciji , pa gde vi vidite nesto gde bi mi smrtnici mogli da izidemo na Palic osim setalista od jedrilicara do muskog stranda . Idite malo dublje pa cete videti ovak ve stvari kao na slikama …

 6. gomby kaže:

  Ima jos toga da se vidi, ali moram reci ima koja vikendica koji su uredeni lepo ali tosu privatne znaci individualne a ne privatne u smislu kao nase bivse fabrike giganti. Meni je vec dosadilo da se falimo sa Malom gostionom, gde jedino moze doci suvih cipela, jer vec godinama pomeraju poplocavanje puteva i uredenje parka. Draga gospoda pocnite vec jednom razmisljati glavom a ne samo…. Jer ove slike pokazuju bez obzira ciji su objekti nase drustvo je jos uvek bogato ako se ponasamo prema takvim objektima tako bahato..

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: