„Starosedeoci“ jedini investitori

Peščana plaža na Paliću je svojevremeno dobila ima po tome što je bila jedina prava plaža sa naravno peskom.

 .

Palić tridesetih

U međuvremenu se dosta toga izmenino pa je od peščane plaže ostalo samo ime. Prostor uz jezero trenutno nije ni plaža a još je manje peščana. Na temu peščane plaže smo napisali bezbroj tektova što u temi istorija što u temi turizam, pa će tema ovog teksta biti jedina pozitivna stvar koja se trenutno dešava na njoj.

 .

Naime, vlasik kafića koji godinama uporno opstaje na ovom mestu zakupio je prostor na plaži sa ciljem da na njoj izgradi objekat za iduću godinu. Izgradnja je krenula, a do sada se sve radi po preporukama Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pa će do kraja marta iduće godine nastati drveni objekat prikladan Paliću koji će pored prepoznatljivih stilskih elemenata sadržati i baštu na otvorenom.

Postoje tri arhitektonska rešenja budućeg izgleda ovog objekta koje možete da vidite na:

.

Uređenje javnih površina na Paliću

.

Jedno od tih rešenja je

Ostatak peščane plaže deluje sablasno. Ništa se tu „na oko“ nije izmenilo od kako su pre par godina porušeni postojeći objekti. O izgledu Vikend naselja ne treba trošiti reči.KOMENTARI

 1. Lansky kaže:

  Mala poslastičarnica na Paliću, pre 100 godina

 2. Anonimni kaže:

  Lansky gde je ovo bilo, jel se zna mozda kojim slucajem ?

 3. Lansky kaže:

  Otprilike na prostoru između Male gostione i obale.
  Vidi o tome više na staroj temi o Nadašu:

  https://www.gradsubotica.co.rs/bilo-jednom-na-palicu-1-deo-nadas/

 4. dex kaže:

  premestite zatvor iz centra i ocistite palic

 5. gomby kaže:

  Ja sam danas prosetao Palicem oko vikend naselja pasam sakupio mrvice o izgledu samo jednog dela , sto sam video to je UZAS . A mi pricamo oturistickoj destinaciji , pa gde vi vidite nesto gde bi mi smrtnici mogli da izidemo na Palic osim setalista od jedrilicara do muskog stranda . Idite malo dublje pa cete videti ovak ve stvari kao na slikama …

 6. gomby kaže:

  Ima jos toga da se vidi, ali moram reci ima koja vikendica koji su uredeni lepo ali tosu privatne znaci individualne a ne privatne u smislu kao nase bivse fabrike giganti. Meni je vec dosadilo da se falimo sa Malom gostionom, gde jedino moze doci suvih cipela, jer vec godinama pomeraju poplocavanje puteva i uredenje parka. Draga gospoda pocnite vec jednom razmisljati glavom a ne samo…. Jer ove slike pokazuju bez obzira ciji su objekti nase drustvo je jos uvek bogato ako se ponasamo prema takvim objektima tako bahato..

OSTAVITE KOMENTAR

+ 7 = 9

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: