Donacija iz Minhena subotičkoj bolnici

Kancelarija “Pomoć čoveku u nevolji” Crvenog krsta iz Minhena donirala je Opštoj bolnici u Subotici 25 tona razne opreme i nameštaja.

 

Na svečanosti priređenoj ovim povodom, šef minhenske kancelarije Peter Klaper izjavio je da donacija obuhvata 56 bolničkih kreveta, jastuke, posteljinu, nahtkasne, kade i krevetiće za bebe, uloške za inkontinenciju, nameštaj za kancelarije, madrace, ležaljke koje se koriste u ambulantama za pregled pacijenata i drugu robu.

 

“Ovo je 45. konvoj humanitarne pomoći za Srbiju i prvi je deo naše isporuke za Suboticu. Uskoro ćemo ponovo doći i doneti mnogo kancelarijskog i školskog nameštaja”, rekao je Klaper na svečanosti.

 

Zahvaljujući za donaciju, gradonačelnik Subotice Modest Dulić naglasio je da je ova donacija rezultat trinaestogodišnje partnerske saradnje između gradova Subotice i Minhena, naglasivši da postoji inicijativa da se ljudima koji su zaslužni za ovako dugu saradnju dodele prestižna priznanja grada Subotice.

 

“Postoji lepa inicijativa da ljudi koji su zaslužni za ovako dugu saradnju dobiju prestižna priznanja našeg grada, kao što su zvanje Počasni građanin ili priznanje Pro urbe. Na tome ćemo da insistiramo, jer građanima Subotice i institucionalno moramo da stavimo do znanja koliko je značajna podrška grada Minhena našem gradu”, rekao je Dulić.

Grad Minhen i ranije je izdvajao značajnu pomoć za subotičke socijalne, zdravstvene i obrazovne ustanove, a deca iz Subotice svake godine su učestvovala i na sportskim turnirima u glavnom gradu Bavarske koji im je bio domaćin.

 

Osim toga, u nekoliko navrata su donacijom vozila potpomagali rad subotičke vatrogasno-spasilačke jedinice.

 

 

TanjugKOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Jeli je neko objasnio donatorima, sto vise kreveta, jastuka krevetnine i ostalog sto ide bolesniku za dostojanstveniji bolnicki oporavak, a ne kancelarijskog namestaja.
  Posteljina, duseci i krevetnina su kao iz nekog logora i to treba da je necija sramota, a o cebadima da i ne govorimo, moze da se dobije neka kozna bolest tolko su prljavi. 

 2. zorandjala kaže:

  ocel zapusiti rupe kroz koje se ulazi preko reda. ujutro sam bio prvi na ortyopedriji a stgao sam na red u 12,30h a mogle bi i nervozne sestre na nekakvu edukaciju. ako sam ih uvredio izvinjavam se.ali meni se niko nije izvinuo sto sam tamo cekao pola dana.sedeo sam pored vrata iz kojih se samo izlazilo i niko sem mene nije usao.

 3. JimmyQ kaže:

  I koliko od toga ostaje za bolesnike?? MOžda osoblju treba koji jastuk, plahta i sl. i to još iz Nemačke, pa ti su im najdraži…A istina je i da su mogli malo ljubaznog osoblja da dovedu, toga nam najviše nedostaje!

OSTAVITE KOMENTAR