Donacija subotičkom porodilištu

Opšta bolnica u Subotici je u okviru akcije „Bitka za porodilišta“ dobila reanimacioni sto i tri CTG aparata. Sredstva za donaciju obezbedili NIS i Agroposlovi.

 

 

 

NIS-ova donacija – 3 CTG aparata koji se koriste za nadgledanje rada bebinog srca samo su deo šire akcije NIS-a, u okviru koje je za „Bitku za porodilišta“ prikupljeno gotovo pet miliona dinara i različite vrste robne pomoći.

 

Zahvaljujući zajedničkoj akciji kompanije i zaposlenih, nabavljena su 23 CTG aparata za 18 zdravstvenih ustanova u 16 gradova širom Srbije. Prvi CTG aparati isporučeni su bolnicama u Kikindi i Subotici.

 

 

„Podrška kompanije i zaposelnih NIS-a akciji „Bitka za porodilišta“ jedna je u nizu koje NIS sprovodi sa ciljem da se pruži šansa novom životu i podrži borba za najmlađe, pred kojima stoji budućnost. Na akciju „Bitke za porodilišta“ smo posebno ponosni. Pre svega, zato što naš prilog doprinosi boljoj nezi u porodilištima u Srbiji. Takođe, zato što smo kao zaposleni u kompaniji pokazali veliku solidarnost i filantropiju kako bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna“, istakao je Biljan Elezović, direktor NIS- ovog pogona „Bačka“.

 

Dr Branka Milisavljević, predstavnica Opšte bolnice, zahvalila se donatorima na pomoći i ukazala na izuzetan značaj ovih donacija u procesu obezbeđivanja adekvatne zdravstvene nege bebama u subotičkoj bolnici: „Bitka za porodilišta se vodi na više frontova. Jedan front je i u našoj bolnici, i na njemu se svaki dan bori na desetine lekara i pomoćnog osoblja. Ova donacija nam je značajna i kao oružje u toj borbi, ali i kao veliko ohrabrenje jer osećamo da u njoj nismo sami“.

 

U ime „Agroposlova“, kompanije čiji je vlasnik lider LDP-a Čedomir Jovanović, donaciju je uručila Mirjana Čabrić, direktorka subotičkog doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ koji ova kompanija pomaže od svog dolaska u Suboticu. Ona je iskoristila ukazanu priliku kako bi pozvala sve koji mogu da pomognu da to zaista i urade, jer na osnovu ličnog iskustva zna koliko je takva vrsta podrške dragocena. Takođe, Mirjana Čabrić je navela da je ovo samo još jedna u nizu akcija kompanije „Agroposlovi“ koja se odnosi na pomoć ovdašnjoj zajednici i da je uverena da će ih u buducnosti biti jos više.

 

Aleksandra Berić, predstavnica Fonda B92, podsetila je da se bliži trenutak obeležavanja prve godišnjice početka „Bitke za porodilišta“: „Kada pogledamo iza sebe, vidimo zaista velike rezultate i veliki odziv donatora, kako kompanija, tako i pojedinaca – preko milion i po evra u opremi za porodilišta u Srbiji. Ali imamo još mnogo posla. Konkretno, subotičkoj bolnici je za normalno funkcionisanje potreban niz drugih uređaja – neonatalni ventilator, pacijent monitor, ultrazvučni aparat, porođajni sto, aparat za rakalnu drenažu… Dakle, prostora za pomoć ima više nego dovoljno. Sad treba da pokažemo koliko smo solidarni kao društvo i da taj prostor u najbržem roku ispunimo, jer radi se o životima i zdravlju beba“.

 

B92KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: