Donacija za Kolevku

SUBOTICA – Povodom 107 godina postojanja doma za decu "Kolevka" u Subotici, 45 slikara poklonilo je ovoj ustanovi 47 umetničkih dela. Kolekcija slika, čija vrednost dostiže 400.000 dinara, nema samo umetničku i novčanu vrednost, već je i izraz podrške i poverenja koje zaslužuje "Kolevka".
Ova ustanova jedini je dom za 180 dece iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore s teškim smetnjama u razvoju, a izreka koja kaže da kolevka ljulja srcem najbolje opisuje kako se ovde staraju o bolesnim mališanima.
Slikari Ištvan Terek i Nada Dinka bili su inicijatori ove humane akcije koju je podržalo na desetine likovnih umetnika, zbog uverenja da svoja dela poklanjaju tamo gde će biti čuvana, cenjena i gde će doneti zahvalnost i radost.
– Bio sam ubeđen da u ovoj humanitarnoj akciji možemo da prikupimo oko 30 dela, ali je odziv umetnika premašio naša očekivanja, pa je donirano čak 47 umetničkih radova. Veoma smo zadovoljni što će naša dela ulepšati dom u kojem žive teško bolesna deca, a nadamo se da će olakšati i posao zaposlenima – kaže slikar Ištvan Terek, koji je jedno svoje delo poklonio domu "Kolevka" još pre dve decenije.
Kolekcija vrednih umetničkih dela krasiće dom za decu "Kolevka" kao najlepši rođendanski dar, ali i kao trajno podsećanje da se dobro vraća dobrim i da je najvredniji poklon onaj koji se daje srcem, upravo kao što to, već punih 107 godina, za bolesne mališane čini dom za decu "Kolevka" u Subotici.

POSEBNO PRIZNANjE
MIRJANA Čabrić, direktor "Kolevke", presrećna je ne samo zato što će kolekcija vrednih umetničkih dela ulepšati prostor koji je za 180 dece jedini dom, već i zato što je ovaj humani gest izraz poverenja i priznanja zaposlenima da o toj deci brinu kao o svojoj.

Izvor: Večernje novostiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: