Donesite uspomenu na devedesete

Galerija dr Vinko Perčić iz Subotice pozvala je sve zainteresovane građane da učestvuju u nastajanju Muzeja objekata koji će kolekcijom doniranih predmeta i svedočanstava građana predstaviti javnosti kako se danas sećamo devedesetih godina u Srbiji.

 

devedesete

images

500000000000dinars3zt

images (1)

Kako navode iz galerije, Muzeju objekata građani mogu da doniraju predmet, muziku, tekst, fotografiju ili bilo koji drugi objekat koji za njih simboliše period od pre 20-25 godina u Srbiji.

 

Zainteresovani uz predmet treba da pripreme i kratak tekst koji objašnjava zašto je taj objekat njima važan i zašto ih asocira na "devedesete".

Objekti će biti izloženi posetiocima tokom prezentacije Muzeja pružajući uvid u njegovu kolekciju koja se formira od juna 2011. godine.

Fotografije svih doniranih objekata i propratne informacije o njima biće postavljene na sajtu www.muzejobjekata.com.

 

Akcija sakupljanja predmeta trajaće u četvrtak 6. marta od 16 do 20 sati u prostorijama Galerije dr. Vinko Perčić, kada će biti i otvorena jednodnevna izložba doniranih objekata iz drugih gradova Srbije.

Poster-Crvena-Zvezda-Sampion-Evrope-1991_KOMENTARI

 1. ivan kaže:

  Necu ni da pomislim na ta vremena a kamoli da skupljam relikvije tog doba.

 2. ... kaže:

  A šta li tek da kažu oni nesrećnici kojima su na poslednjoj sednici skupštine grada relikti 90-ih dodeljeni kao direktori ?

 3. vereb kaže:

  Baš se mislim gde sam zagubio one pozive za rat na koje se nisam odazvao,a nisam ih upotrebio kao wc papir.Ako ih nađem doneću im.

 4. Daca kaže:

  http://www.youtube.com/watch?v=tbBbKr8mbyo

  I kao neke aveti, u Subotici su ponovo zajahali. Kako smo samo kratke pameti.

   

 5. Milutin kaže:

  Devedesete…

   

  i jos

   

OSTAVITE KOMENTAR