Dotacija iz budžeta Mađarske

Fondacija „Bethlen Gabor“ iz Budimpešte objavila je spisak 56 institucija i programa od posebnog značaja za nacionalnu kulturu i razvoj mađarskog naroda, koje će biti podržane od strane Mađarske države, među kojima se nalazi i 11 institucija i programa iz Vojvodine.

 

To su programi za više obrazovanje, kulturnu delatnost i dijasporu Nacionalnog saveta mađarske nacionalna manjine, Dom za devojke u Zrenjaninu, Dom za učenike „Apacai“ u Novom Sadu, Katolički dom dečaka u Totovom Selu, Gimnazija u Senti, Dom studenata  Bonaventurianum  u Novom Sadu, Dom za dečake  Emmaus  u Mužlji, Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku i Televizija Pannon  iz Subotice, prenosi internet portal Vajdašag ma (Vojvodina danas).

 

 

 

Kriterijume za određivanje institucija od posebnog značaja odredila je Stalna konferencija mađarskih poslanika, izjavila je zamenica državnog sekretara za nacionalnu politiku Mađarske Žužana Repaš.

 

„Ove institucije će svake godine dobijati dotaciju iz budžeta Mađarske, tako im rad neće zavisiti od konkurisanja na raznim projektima“, istakla je Repaš, dodajući da će spisak svake godine biti revidiran.

 

Izvor: RTVKOMENTARI

  1. sabreee kaže:

    bravo ezt igy kell!!!

OSTAVITE KOMENTAR