Doterivanje zelene fontane

Blaženopočivša zelena fontana zauvek utonula u večni san, danas će se malo ponoviti. Stare daske kojim je bila zakovana, biće promenjene sasvim novom drvenom građom, kakva i pristoji ovom znamenitom mestu.

 

Šta će biti sa Žolnai keramikom i ovom fontanom, sada je sasvim neizvesno. Ono u čemu se svi slažu, to je da je ova dibidus propala i da je treba rashodovati. S obzirom da će stara ostati dokle god ne dođe nova, kakva god ona bila, možda bi trebalo razmotriti još neku ideju kako da ona izgleda do tog dana.

 

Jedna od njih je i nasipanje zemlje u korito i sađenje cveća i zelenila. Tako bi i za nju bilo života posle smrti i ponovo bi bila privlačna za sedenje oko nje. Možda to ne bi bilo kao onih slavnih dana kada je radila kao fontana ali kao žardinjera još može da posluži. Improvizacija sa oslikavanjem građevinske ograde oko pozorišta je uspela pa bi možda i umetnici imali šta da kažu na ovu temu.

zelena fontana 3

zelena fontana 2KOMENTARI

 1. Sion kaže:

  Srusiti, od delova smisliti nesto novo na nekoj drugoj lokaciji, a na ovoj lokaciji napraviti novu znatno manju fontanu (znatno manju).

 2. Robert kaže:

  Ja sam za ovo :

  https://www.gradsubotica.co.rs/bastica-umesto-zelene-fontane/

  eventualno neki "piško" kao na trgu Đinđića da se doda…

 3. zorandjala kaže:

  da nije tu nekada bio spomenik .sada napraviti lavirint za ulay u gradsku kucu.od zive ograde najbolje od gledica[on nekako ima najvece bodlje.

OSTAVITE KOMENTAR