Dovešću Evropu u Suboticu

Intrvju Zorana Milikovića za Blic

Punu deceniju fudbalski uspavana Subotica stigla je na korak do Evrope. Zaslugom Zorana Milinkovića, zvanično najperspektivnijeg srpskog trenera, Spartak je postao hit Superlige, a njegov učinak na klupi ovog kluba meri se pravim osveženjem u domaćim okvirima.

Slika
Zoran Milinković
– Godina je izvanredna, cilj pre početka bio je opstanak, u najboljem slučaju plasman u sredini tabele. To su bile ambicije prema raspoloživom budžetu i logici, dakle bez dovođenja skupih i afirmisanih pojačanja. Međutim, sve smo iznenadili, klub na čelu sa predsednikom Draganom Simovićem funkcioniše izuzetno profesionalno. Oba zadatka smo ostvarili, imamo opipljive šanse da izađemo u Ligu Evrope, što bi bilo od velikog značaja za grad i klub. Stojimo čvrsto na zemlji, bez opterećenja. Ako se ukaže prilika, nećemo se uplašiti – kaže Milinković.

Vaši igrači su i na spisku reprezentativaca?
– Plejadu talenata predvode Mijić, koji je otišao u Partizan, Ubiparip je jedan od najboljih strelaca lige, golman Jovanić je stekao status reprezentativca, lansirali smo Simovića, Adamovića, sve veći je i broj gledalaca i najposećeniji smo tim posle večitih rivala.

Igračku karijeru ste počeli u Partizanu, ali nikad niste dobili šansu?
– Proveo sam u Humskoj šest godina, od pionira do omladinaca. Još mi u ušima odzvanja čuvena rečenica „za tebe ima vremena, ti si naše dete“. Kod pokojnog Miloša Milutinovića nisam dobio priliku. Postignutim u karijeri kasnije sam dokazao da je za mene bilo mesta.

Igrajući u Nemačkoj i Francuskoj dobili ste smernice za novi posao?
– U najlepšoj uspomeni nosim zajednički rad sa Milošem Milutinovićem, koji je imao šarm i stil. U Nici sam sarađivao sa Albertom Emonom, izvanrednim stručnjakom, a u Hanzi me je vodio Evald Lienen, današnji kormilar Minhena, jako obrazovan i inteligentan tip, koji mi je ulio nemački mentalitet. Naravno, ne smem da zaboravim pravog gospodina Dimitrija Davidovića, sa kojim sam sarađivao u Honvedu, kao ni Radomira Antića, sa kojim su mi se putevi ukrstili u Partizanu.

Izvor: BlicKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + = 13

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: