Doživite proleće sa vidikovca Gradske kuće

Doživite proleće sa vidikovca Gradske kuće i pošaljite razglednicu iz Subotice

.

Saradnja između Gradskog muzeja Subotice i Udruženja građana „Authentic vojvodina“ iako sa poteškoćama na početku, dobija jednu sasvim drugu dimenziju koja uspešno traje drugu godinu za redom, priznaje autor projekta Igor Halasević.

.

Ove godine će posetioci vidikovca Gradske kuće umesto ulaznice dobiti na poklon umetničke razglednice iz tematske kolekcije pod naslovom Komunikacija arhitekture sa zanimljivim detaljima subotičkih fasada.

.

Kolekcija razglednica se sastoji od devet vrsta različitih motiva lokalne arhitekture prikazanih u umetničkoj interpretaciji fotografisanih objekata grada Subotice. Nastale u proteklom periodu, one čine autorska dela članova/-ica udruženja.

.

Na poleđini razglednica se nalazi poezija “O Graditelju” subotičkog pesnika  Petra Vukova u kojoj prepoznajemo sve poruke i emocije koje su inspirisale nastanak nove, devete po redu kolekcije besplatnih razglednica, ističe Jugoslav Sivić koordinator projekta.

.

Osmotrite krovove predivnih objekata grada secesije iz nesvakidašnje perspektive od utorka do petka sa polascima u 12.00 časova. Najaviti svoj dolazak i više informacija možete dobiti putem telefona Suvenirnice grada Subotice (024 / 520-299) ili Gradskog muzeja Subotice (024/ 555-128).KOMENTARI

 1. Ivica kaže:

  Zar je moguće da vidikovac ne radi subotiom….pa kako zaposleni koji uglavnom rade pre podne (uključujući mene) da odu gore? Ja sam baš planirao da povedem porodicu gore, a očigledno ću to moći tek kada budem na godišnjem odmoru….

 2. Majk kaže:

  Ja sam 1000 puta pozeleo da se popnem ali nikad nije radio, sto je realno strasno. Vidikovac treba da radi svaki dan i vikendom od 10.00 do 21.00 da bi ljudi mogli uzivati i po danu i po noci. Ne vidim u cemu je problem, ovo je osnova osnove turizma i svuda je tako.

 3. gordana kaže:

  To je nase,svih nas suboticana,treba da radi non-stop!

 4. djomla kaže:

  Muzej bi mogao da poradi malo na tom tornju ako je vec u njihovoj nadleznosti. Svedoci smo da se tamo godinama ništa ne menja, niti postoji bilo kakva želja da se nešto promeni.

  Obilazak tornja tacno u 12h je sramota.

 5. NVO authentic vojvodina kaže:

  Razglednice

 6. stormwatch kaže:

  Jos jedan primer koliko zaposleni u Gradskoj Kuci nemaju apsolutno nikakvog obzira prema gradjanima i turistima Subotice, ta grupica ne zna sta ce od lenosti i neinventivnosti. Vidikovac NE RADI u dane kada je turisticka poseta najveca, logika Subotice.

 7. Lana kaže:

  U gradovima sirom sveta turisticke organizacije daju inicijativu da vazne institucije za razvoj turizma rade ne samo ceo vikend vec i nocu vikendom samo da uzmu sto vise para za grad. Subotici to NE TREBA. Bas lepo.

 8. BJ kaže:

  ah, grad, da se ostavi ….hehehehe…nista se ne menja zauvek

 9. Naresh kaže:

  Ma možda čo’ek nije imao nameru, nego ga srela neka ekipaLetećeg sttara, pokupila i odvela. Tamo slučajno zalutao u prirodu ili upao u zoo vrt i desilo se šta se desilo. Čovek shvatio da je to prava stvar za njega i gotovo!Hmm zaista ne znam! Razgovor je u svemu bitan, pa i u seksu. Iskazivanje svojih želja je jednako bitno kao i uvažavanje želja partnera. Bitno je da se nadje zajednički jezik! Makar i onaj od kengurice

 10. Karolina kaže:

  Vidikovac mi za dalje ne radi subotom? Komentari su iz 2012e godine, sad je 2022 i nih da odvedem u subotu posle pozorista svoju cerku i drugarice ta njen rodjendan…molim neciji odgovor

 11. Vesna (Djereg )Stefanovic kaže:

  Posto vidim samo Kommentare sa negativnom ikonotaciom dobila sam nevrovatnu zelju da pohvalim i da se zahvalim turistickim vodićima Sonji i Sasi koji su svojim znanjem i sarmom ulepsali moju proslonedeljnu posetu gradskoj kuci u mom rodnom gradu ! Oboma hvala ,bilo je lepo videti sav taj raskos drugim ocima !

OSTAVITE KOMENTAR

+ 34 = 38

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: