Dr Balint Pastor: Pozorište će biti završeno sledeće godine

„Došli smo do toga da je novac obezbeđen i da bi zgrada pozorišta mogla da bude završena veoma brzo, ali sada postoje razni pravni problemi i problemi sa javnim nabavkama, koji odlažu taj posao, ali pošto je novac obezbeđen, kada se te prepreke uklone, stvari će se ubrzati i mislim da bi zgrada mogla biti u potpunosti gotova tokom sledeće godine.”- rekao je dr Balint Pastor, gostujući u emisiji „Napindito”, Subotičkog mađarskog radija.KOMENTARI

 1. A jaoj kaže:

  Krajnje je vreme.

 2. KK kaže:

  Čim se završi, može se početi sa renoviranjem pošto fasada već popušta. Doduše, izvođač radova bi to trebao otkloniti o svom trošku ako bi ga neko podsetio na ugovor koji valjda postoji sa svim navedenim i potpisanim tačkama istog….
  Tako bi trebalo da funkcionišu stvari.

 3. Anonimni kaže:

  hahahahah… pravni problemi…verovatno kako ukrasti novac ,a ne biti osudjen!!!

 4. pista kaže:

  Balinte, pa tvoji su onomad obecali 2012. Oh, da zaboravih… pa ti imas sopstveno pozoriste svoje predstave ali u kuci, oooops.

 5. Maguar kaže:

  Uzalud se sada trudite sa nekim objasnjenjima, zakasnili ste, ako je zbog izbora, sada da zavrsite Pozoriste vec sutra, ni onda necu glasati za vas.

 6. Zig zigi kaže:

  Pa ti si vec stoti koji obecava da ce biti zavrseno, tako da ne nemoj se iznenaditi ako ni tebi ne verujemo kao ni tvojoj caci.
  Vec previse dugo obecavate a nista ne radite.
  Pre ili kasnije sve ce doci na naplatu tako i vase reci. Vara se ko drugacije misli i to vazi za svakog. A i moracete da objasnite gde su ti bilioni koji su ulozeni u razne projekte koje nikad niko nije zavrsio.

 7. 024 kaže:

  Više sve jedno, generacije odrastaju bez pozorišta. Ko će im to nadoknaditi? Nikad niko.

 8. Odgovorni gradjanin kaže:

  Po koji put je novac obezbeđen i po koji put će biti gotovo na godinu????

 9. Petar G. kaže:

  Ajde već kada nas lažete, sedite pa se dogovorite kako ćete. Miloš svirac direktor nepostojećeg pozorišta je već nekoliko puta rekao do kraja OVE godine. U koaliciji ste, on u SNSekti, vi u SVM, pa sedite i dogovorite se bar da pričate (lažete) istu priču.

 10. rax kaže:

  kome grade pozoriste, pa nema vise publike. valjda ce zavicajni dani tada da se odrzavaju u pozoristu.

 11. komenti kaže:

  Moram da priznam, ovaj put mu verujem. Nije problem u parama – para ima. Problem je u tim prokletim javnim nabavkama, nikako da se nadje modus da neki „nas“ dobije tender.

 12. S&S kaže:

  Od 2012 godine slušamo da je novac obezbedjen. Znači novac je neko mazn ´o. Koliko ste samo zajednički sa ovim skakavcima u vlasti maznili naših novaca za ovih 10 godina. I još vam nije dosta. Kako vas samo nije sramota da se pojavljujete na ulici, jer svaki gradjanin kad vas vidi kaže – eno onog lopova. Samo nemojte zabaraviti da ništa nećete poneti sa sobom.

 13. River kaže:

  Kladim se da će Nušićeva i Ive Vojnovića i dalje ostati ruglo jer „trenutno nema sredstava za asfaltiranje“ i „biće obnovljene kada se bude obnavljao ceo Korzo“. Pod uslovom da zaista završe zgradu pozorišta u šta čisto sumnjam. A i kada je završe mogu ponovno u obnovu jer se fasada već raspada zbog fušeraja i činjenice da je čišćenje oluka misaona imenica za grad.

  I najvažnije, šta će oni sa tolikom zgradurinom? Ko će plaćati troškove i ko će odgovarati zbog megalomanije? Siguran sam da će nabiti cenu izdavanja lokala i prostora i da će na kraju zvrjati prazni. Da ne govorim o tehničkim problemima koji će se pojaviti jer je verovatno polovina stvar sklepana zbog nameštanja poslova.

  Nisam zlonameran, samo se vodim dosadašnjim rezultatima.

 14. Arh 2 kaže:

  Onu staklenu-betonsku zastrašujuću gromadu koja ne liči ni na šta treba hitnu porušiti i ukloniti i sve vartiti konzervatorskim uslovima i radovima u izvorno -originalno stanje i to što pre da bi se otvorila arhitektonski ambijent ulice Iva Vojnovića i Nušićeve ulice sa druge strana. Naime pozorište svojom brutalnom gabaritom uništio-degradirao i zatvorio je i ambijentalnu arhitekturu tog dela grada u zaštićenom centru.

 15. Tramp kaže:

  Ama treba promeniti zakon ,da ovaj i gomila istih mogu lepo da sviraju klavir u nekoj ustanovi poput KP Požarevac ,KP Mitrovica isl.Koga ti lažeš lazovcino belosvetska.Fuj, fuj, fuj.

  • ACITOBUS kaže:

   @Tramp
   Promašili ste ceo fudbal, sviranje klavira u zatvorskom žargonu znači cinkarenje.

 16. Caru Carevo kaže:

  Ne treba, meni se više ne ide u pozorište. Otvorim oči i vidim dramu.

 17. YU kaže:

  yu
  KRATKO I JASNO SRAM BILO SVE ONE ŠTO SU NA VLASTI U SUBOTICI U ZADNJIH DESET GODINA. G. KASA JE UCENJIVAO DEMOKRATE IZLASKOM IZ KOALICIJE AKO NEPRISTANU NA RUŠENJE POZORIŠTA I IZGRADNJOM NOVOG. PREVEDENO, DOBIJANJE KRAVE MUZARE ZA NJEGOVU STRANKU. SPOMENIK VLADAVINE MAĐARA U SUBOTICI OD KASE NA OVAMO JE SKELET OD NOVOG BAZENA KOD DUDOVE ŠUME, NA NJEGA SU MNOGI ZABORAVILI. SVE ŠTO JE POD RUČICOM NEKADA KASE A SAD PASTOR FAMILI I NJIHOVIH PARTISKIH PRIJATELJA JE BEZKONAČNO ISISAVANJE NAŠIH PARA. SUBOTIČANI SU OČIGLEDNO ZABORAVILI DA MISLE SVOJOM GLAVOM I ŠTA ZNAČI OPŠTE DOBRO.

 18. Ljubi Brat kaže:

  Predlazem Dane Bore Drljace za srpski nacionalni korpus u okviru Drame na srpskom. Na ulazu montirati razanj za prasice i jagnjice, a ljudima deliti ceten alvu i prodavati secernu vunu.
  Na primer…. Samo predlazem!

 19. Pera Prvi kaže:

  To pozorište, i sva ostala u „eks“ jugi, ubijeno je osamdesetih slugom Drugom Brkom, konspirativnog imena Ljuša (Ljubiša Ristić), i tada „ekselentnog“ projekta KPGT (Kazalište Pozorište Gledališče Teatar).

  Projekat Kulturna dekontaminacija je zapravo kontaminacija antikulturom, nekulturom i beskulturom. Teatar, bioskopi, muzeji, biblioteke… su prošlost. Ideološki (mentalno), finansijski (zavisnošću) i tehnološki (fizički) umreženi mediji(!) su najjače sredstvo kontrole i upravljanja. Vladanja. Potreban je samo prijemnik; radio, televizor, računar, mobilni telefon, tablet, čitač elektronskih knjiga, elektronski bilbord… Kada to nije dovoljno posluži i npr. frižider. Sve ostalo je nekorisno, zato sve to ubijaju.

  „Pozorišta“, i to „Narodnog“, će „biti“. Ali kao još jednog spomenika vremenu prošlom, za još jedno veličanje još jednog uspeha još jednog uništenja. Spomenici Vladarima služe obeležavanju uspeha, likovanju, radovanju. I upravljanju masom.

  Ni ovo moje mišljenje, istina, neće biti objavljeno u… mediju.

  „Moj“ „ekselentni“ „grad“ i „moja“ „ekselentna“ „država“, tj. dve. Ova najnovija, „nezavisna republika“, je pod novoaustrougarskom.

 20. Alma Ata kaže:

  Neka mu neko više objasni da time što insistira da ga svuda zovu dr ispada sujetan, tašt i smešan, što nisu lepe osobine za političara, mada je njegov ugled odavno propao kod građana tako da je verovatno i svejedno.

 21. easy58 kaže:

  Nije mi jasno zašto mlađani Pastor pravi planove na duge staze, njemu je kraj čim se poljulja tlo ispod ove vlasti što će se desiti brzo posle izbora.

OSTAVITE KOMENTAR

23 + = 32

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: