Dр Весни Тумбас „Ђинђићева“ награда за младог научника

Добитница годишње награде „Др Зоран Ђинђић за младог научника и истраживача“ у Војводини за 2011. је др Весна Тумбас, асистенткиња Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду, одлучила је Покрајинска влада на јучерашњој седници.

 

Др Весна Тумбас је асистенткиња на Катедри за примењене и инжењерске хемије Технолошког факултета УНС-а. Рођена у Суботици, 1977, дипломирала је на Технолошком факултету 2001, где је и магистрирала и докторирала. Прошле године Весна Тумбас награђена је, такође у Влади Војводине (27. децембра 2010) као једна од троје с листе десет најцитиранијих младих научника до 35 година у Војводини. Њен научни опус обухвата област хемије слободних радикала, посебно истраживање кисеоникових слободних радикала, као и полифенолних једињења из природног биљног материјала.

 

Одбор за доделу ове награде направио је избор између предложених кандидата и с образложењем поднео предлог Влади, која је јуче донела коначну одлуку. „Одбор је прегледао све приспеле пријаве и узимајући у обзир све релевантне елементе на основу којих се могу вредновати резултати и научни допринос кандидадата, једногласно је донео одлуку да се ова престижна награда додели др Весни Тумбас“, каже се у саопштењу са седнице Владе.

 KOMENTARI

  1. DoDo kaže:

    Sve cestitke dr. Tumbas!

  2. Miodrag kaže:

    Bravo Veki, jos se u Gimnaziji videlo da ces daleko da doguras 😀

OSTAVITE KOMENTAR