Draga Jelena Sergejevna

U subotu, 23. januara na sceni Jadran sa početkom od 19.30h igraće se predstava Ljudmile Razumovske "Draga Jelena Sergejevna" u režiji Miloša Jagodića. U predstavi igraju Gordana Đurđević Dimić, Jelena Mihajlović, Vladimir Grbić, Srđan Sekulić i Branislav Jerković.

Ljudmila Razumovska je rođena 1946. u Rigi, u Letoniji. Diplomirala je teatrologiju na Akademiji dramskih umetnosti u Lenjingradu 1974. Njen prvi pozorišni komad napisan je 1979. Tadašnja komunistička Rusija bila je u šoku. O slučaju Razumovske žučno se raspravljalo na sednici Centralnog komiteta na kojoj je zaključeno da se "dogodila greška u mehanizmima provere". Ta "greška" bio je komad "Draga Jelena Sergejevna", kome je naravno odmah usledila zabrana zbog, kako je obrazložilo tadašnje Ministarstvo za kulturu Sovjetskog saveza,"lažnog i mračnog prikazivanja težnji sovjetske omladine".

Posle pada gvozdene zavese, drama je doživela senzacionalan uspeh 1983. i od tada se izvodi na mnogim scenama širom sveta.

U subotu će biti 24. izvođenje ove predstave ansambla Drame na srpskom jeziku. Gordana Đurđević Dimić koja igra glavnu ulogu u predstavi, inače je prvakinja Srpskog narodnog pozorišta i dobitnica mnogobrojnih nagrada, između ostalog i za ovu predstavu.

Za Dragu Jelenu Sergejevnu se uvek traži karta više, podatak da postoji i lista čekanja kako bi se pogledala predstava govori dovoljno o njenom kvalitetu.

SlikaKOMENTARI

  1. Stolex kaže:

    Kako bi mogao da dobijem snimak ove predstave???

OSTAVITE KOMENTAR