Drčić: Koliki su ukupni troškovi do sada za Plato?

Povodom sad već veoma diskutabilnog pitanja Platoa dr Zoran Đinđić, političari se danima putem medija nadmeću u svojim izjavama, tražeći izvinjenja za slučajne lapsuse ili namerne provokacije. Posle Otvorenog pisma direktora Direkcije za izgradnju grada Josipa Kovač Strike, u kojem traži od predsednika Gradskog odbora SPO-a Stevice Drčića da se javno izvini zbog navoda da je za izgradnju platoa dr Zorana Đinđića utrošeno 500 miliona dinara, ni Stevica Drčić ne ostaje dužan u svojoj izjavi, izvinjenju ali i postavljanju novih pitanja za Direkciju.

 

„Stavove koje sam izneo u javnost izneo sam kao predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove u Subotici. Odgovornost u politici je važna kategorija i naročito je važna odgovornost za vršenje javne funkcije – dakle Vaša, a u pogledu trošenja sredstava koja su Vam na raspolaganju u javnom preduzeću.

 

Tačno je da sam u lapsusu izgovorio reč „petstotina miliona dinara“ ali je tačno i da sam se ispravio rekavši dalje da je reč o „pola miliona evra“, te ako je sa moje strane napravljen propust za to se izvinjavam. Međutim, kako je, ko i šta prenosio u javnost za to nisam dužan da se izvinjavam, a naročito ne Vama. Naprotiv, Vi ste dužni a se izvinite građanima Subotice, zato što nemaju prave informacije o trošenju novca iz javnog preduzeća kojim rukovodite, a na čega građani imaju pravo (podatak o pola miliona evra iznet je na Yueco Tv, a Vi ste sad izneli nov drugačiji podatak). Pravi put jeste da javno objavite ukupnu specifikaciju troškova i svih ulaganja za izgradnju platoa „Dr Zoran Đinđić“, saopštite koliko je još potrebno da se potroši da bi bio gotov. Vi ste na to obavezni po Zakonu o dostupnosti informacijama od javnog značaja i kad to uradite neće biti ovakvih nesporazuma koje samo iritiraju javnost.

 

Pozdravljamo Vašu iskrenu spremnost da iznesete javno se o trošenju novca koji Vam je dat na raspolaganje, a što ste inače bili dužni da već uradite.

 

Za početak postavljamo pitanje:

 

Koliki su ukupni troškovi do sada (s obzirom na različite podatke koji su objavljeni), koliko je još potrebno da se investicija dovrši, iz kojih izvora su sredstva i koja je firma ili pojedinac nadzorni organ u ovoj investiciji?

 

Imamo još pitanja koja ćemo Vam postaviti odmah pošto na ova javno date odgovore.“

 

Stevica Drčić, S.R.

Predsednik GO SPO SuboticaKOMENTARI

 1. nesvrstan kaže:

  Šta sad još reći kad je sve rečeno!

  nije više uopšte poenta u stvarno potrošenim novcima! Pare iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine NISU SMELE biti potrošene na ovakav projekat!

  Ne predstavlja nikakvu kapitalnu investiciju! Dokle će se NAŠE pare trošiti bez objašnjenja, razloga i smisla!

  Taj trg je morao biti isfinansiran iz drugih fondova ili dobrovoljnih priloga, mogao je na primer DG da ga izgradi kao poklon gradu! Zar ne? Na kraju krajeva, kad se sve sabere i podvuče crta, da nije bilo Zorana Đinđića možda bi Oliver Dulić danas radio u gradskoj bolnici, za platu običnog smrtnika i posao za koji ga je država školovala.

  Ne možemo zaboraviti vrednost stipendija za studije medicine.

  A i SPO se budi sad, kao bitno im je, nisu se ogrebali… Sad će radikali da dobace nešto, pa Bunjevci, pa će se javiti i SVM, možda i Blaško Gabrić…

  Pa kad se svi lepo izređaju, meni pada na pamet samo jedno pitanje – Kako naši političari žele da se mi sada namestimo? Kako bi im sad bil o najslađe jer smo prošli već skoro sve poze… kad smo već toliko navikli da nas j… („jašu“ ;)))   ) prosto je nedopustivo sa naše strane da im sad uskratimo zadovoljstvo, pa taman su ušli u štos!

  Sviđa mi se vic: „Zašto u Kini nema komaraca? – Svako je ubio svog!“

  Bilo bi interesantno da Kinezi uskoro počnu da pričaju vic iz Srbije: „Zašto u Srbiji nema političara?-…“??? Ha??? Šta mislite?  ;))))))))))))))))))))))))))))

 2. nesvrstan kaže:

  Uff… možda sam malko preterao… šta da se radi…

  😎

 3. Anonimni kaže:

  slucajno sam u struci, gradjevinskoj, cifra koju je Kovac striko izneo je van pameti, sve bih to napravio za 10 miliona a ja bih zaradio 5,….. 39 miliona za ono ruglo, pa kako vas nije sramota ,lopuze, dokle ce ici vase samovlasce???? daj nam striko (pisem ti ime  malim slovima posto ne zasluzujes da ti se ime pise velikim) racune za sve izvrsene radove i utrosak materijala, ulozicu toliko truda da sve preracunam, naravno prema vazecim gradjevinskim normama !!!

 4. Su kaže:

  iskreno se nadam da će nam dotični gospodin svima dati na uvid račune za ovaj megalomanski poduhvat pa da vidimo šta i koliko se plaćalo, a to je uostalom i obećao
  „… a mi ćemo Vas rado informisati o detaljima svih ovogodišnjih investicija u gradsku putnu infrastrukturu i ostale komunalne projekte, kako biste ubuduće, čak i kada kritikujete, to radili na bazi činjenica.“

OSTAVITE KOMENTAR

76 + = 79

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: