DRI podnela prekršajnu prijavu protiv Vladimira Dragina

Državna revizorska institucija podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i privrednog prestupa protiv Vladimira Dragina, kao odgovornog lica u poslovanju JKP "Čistoća i zelenilo" za period od 1. januara do 31.decembra 2012.godine.

 

DRIDržavna revizorska institucija juče je podnela sudovima 166 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i 17 prijava za privredni prestup, kao i 35 krivičnih prijava protiv više od 200 odgovornih lica na teritoriji Srbije.

 

Državna revizorska institucija podnela je zahteve za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, Uredbe o budžetskom računovodstvu, dok je prijave za privredne prestupe podnela usled nepoštovanja odredbi Zakona o računovodstvu i reviziji.

 

Pored pokretanja prekršajnog postupka za ovo preduzeće i odgovorno lice podnete su i prijave za privredne prestupe, takođe za poslovanje u periodu od 1. januara do 31. decembra 2012. godine.KOMENTARI

 1. József kaže:

  Ispitati sve i ako je kriv u aps.

   

  I molim vas bez price da je ovo politicko namestanje.

 2. laki kaže:

  Ej, prekršajna prijava???

  Znam ljude koji su zbog mizernih iznosa završavali sa krivičnim prijavama i minimalno uslovnim zatvorskim kaznama. Nije da njih branim, nego je smešno da ove iz "Čistoće" terete pred Sudom za prekršaje, a "ogrešili" su se o šurnajst republičkih Zakona.

OSTAVITE KOMENTAR