Druga maksimalna pobeda NIS Spartaka

Jedinstvo – NIS Spartak 0:3 (14:25, 23:25, 27:29)

 

Spartak je slavio u poslednjem meču drugog kola Viner štediše Super lige protiv Jedinstva u Užicu, pa su Subotičanke zasele na čelo tabele, zajedno sa Vizurom, koja takođe ima maksimalan skor.

 

Gošće su ostvarile trijumf posle tri seta, ali daleko od toga da je bilo baš tako ubedljivo. Naprotiv, u drugom i trećem periodu viđena je velika borba i pitanje je kako bi se meč završio da je Jedinstvo bar jednom uspelo da prelomi rezultat u svoju korist.

 

 

Najmanje uzbuđenja bilo je na startu meča. Iako je Jedinstvo u prvom kolu slavilo veliku pobedu na gostovanju Crvenoj zvezdi, početak susreta protiv Spartaka bio je očajan po domaće.

 

Subotičanke su već na startu povele sa 8:2, a na drugom tehničkom tajm-autu imale su duplo više poena (16:8). Fantastično je u tim trenucima funkcionisao napad gostujućeg tima, ali razlika je pravljena pre svega zbog sjajnog servisa.

 

Bolje je Spartak počeo i drugi set (8:5), ali je potom Jedinstvo zaigralo onako kako se od njih i očekuje. Užičanke su preokrenule (16:13), dugo držale prednost, a u završnici su imale priliku za izjednačenje. Kad već nisu uspele u tome, Subotičanke su poklon oberučke prihvatile i prednost je bila duplirana – 25:23.

 

Tokom čitavog trećem perioda Spartak je imao prednost. Ipak, usledila je još jednom dramatična završnica, u kojoj su ponovo gošće imale bolji servis, jači blok, ali pre svega čvršće nerve – 29:27.

 

JEDINSTVO: Tripković, Trivunić 7, Sekulić, Kompirović, Jelisavčić 5, Tomašević-Petrić 9, Aleksić 6, Kutlešić, Češljar 3, Radović 7, Spasenić (libero), Trajković.

 

NIS SPARTAK: Raonić 1, Memišević (libero), Trnić 9, Cvetićanin 12, Helić 19, Vujčin, Antanasijević, Medić 8, T. Matić 10, Radakov, Oluić 1, D. Matić (libero). Trener: Damir Petković.

 

Wiener ligaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR